Regisztráció Blogot indítok
Adatok
concerningthirdparty

29 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mondanám magam feltétlenül ateistának. Nehezen tudom megfogalmazni a vallásokhoz való hozzáállásomat, de az biztos, hogy nem vagyok megkeresztelve, nem járok templomba (legalábbis nem vallási célból, a régi épületek vonzanak), nincs semmilyen kapcsolatom egyházakkal, szóval legyek ateista, az…..
concerningthirdparty 2018.04.02 22:28:22
@Jakab.gipsz: Nem vagyon náci sem, kommunista sem. Az értékrendem jelentős része egybecseng egy keresztényével, egyszerűen nem érdekel, hogy Mohamed, rózsaszín unikornis, vagy szent péter vár rám halálom után. Nekem mindegy, nem befolyásolja a cselekedeteimet. Nem tagadom a lelket sem, csak nem érdekel. Nyilván sok mindent nm fogok fel, de egyenlőre nem látom, hogy nem hívőnek lenni miért okoz katasztrófát, ha értékeim hasonlóak.
Érdekelne a bizonyításod, ha csak nagy vonalakban is. Egész jó vagyok matekból, családi hagyomány.
@doppeladler: valóban inkább agnosztikus vagyok, de féltem árnyaltságot belevinni a hely rövidsége miatt.
@kgaba82: Tanulmányoztam pár nyelvet életem során, nagyon igaznak tartom az "ahány nyelvet beszélsz annyi ember vagy" mondást. Minden nyelv más gondolkodási sémát ígényel, és a magyar nyelv sémája nekem nagyon tetszik. Az tény, hogy a fidesz jó gumicsontos dobálásában, nem is szoktam felvenni, de ez kicsit megütött amikor olvastam. És valóban jellemzően van egyfajta hipokrácia a magyar nyelv dicséretében, hasonló a "világhírű" magyar gasztronómiához.
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
concerningthirdparty Nemzeti Konzi 2017.04.07 00:18:43
Nemzeti Konzi 1. Komolyan a legnagyobb problémánk Brüsszel meg a civilek? a. Igen, Brüsszel túl sok pénzt küld. A civilek meg belekontárkodnak az ország ügyeibe. A TASZ is mindenféle gyanús embereket véd pl: Orbánt. b. Nem, nagyobb probléma a túl sok felújított korház, és a túlfizetett…..
Kedves Kovács Zoltán kormányszóvivő úr, amennyiben a 2010 előtti Transparency International kritikáira kíváncsi, tessen felmenni a fidesz.hu-ra. Ott van egy olyan fül, hogy "Hírek", na ha oda kattint és rákeres a transparency szóra kijön pár tök érdekes hír a szervezetről. Ha a 2010 előtti…..
"A Párt azt állította, hogy Óceánia sohasem volt szövetségben Eurázsiával. Ő, Winston Smith, tudta, hogy Óceánia igenis szövetségben volt Eurázsiával, méghozzá nem is olyan régen: négy évvel ezelőtt. De hol létezett ez a tudás? Csak az ő agyában, az pedig szükség esetén könnyen megsemmisíthető. S ha…..
Bár a mértéktelen migrációval nem értek egyet, úgy érzem a vita nagyon tényeket nélkülöző lett. Állítások hangzanak el anélkül, hogy bárki ellenőrizné őket. Én most a Fidesz egy két állítását fogom kivenni a fekete fehér zónából, és átrakom a szürkébe. A brexittel kezdem: Sokat hangoztatott érv a…..
Ebben az írásomban amellett fogok érvelni, hogy a tanárok tiltakozása a Klik ellen az eddigi legveszélyesebb esemény a kormányzó Fidesz számára. Ehhez azonban egy premisszával fogok élni, amit vagy elfogadtok vagy nem. A fidesz alapvetően autoriter, elnyomó módon kormányoz. Nem szeretnék sokáig…..
A francia terrortámadásról jutott eszembe pár gondolat. Kétségtelen, hogy ez a vérengzés még sokáig uralni fogja a közbeszédet. Ez egyrészt a politikusok érdeke, de kétségtelen, hogy a terror könnyen beköltözhet az emberek szívébe. Tudom sokan írtak már erről, de szeretném…..
Mivel érzékeny témáról fogok írni, kérem olvassák végig a teljes cikket, mielőtt elküldenének a picsába, erre az írás után is lesz elegendő idő. A minap olvastam egy érdekes blogbejegyzést az amerikai egyetemek újfajta cenzúrájáról, és elolvasva az eredeti amerikai cikket…..
Nem hiszem, hogy van értelme erről írni, de nem szeretem az összemosást, még ha propagandáról is van szó. Mert a napigazdaság cikke Szabó Tímeáról egy egyszerű lejárató cikk, amivel nem…..
Volt szerencsém pár napot Washingtonban tölteni, kicsit beleszagolni az amerikai levegőbe, és szeretnék megosztani veletek pár gondolatot. Hogy kicsit beletekintsek az amerikai gondolkodásba végigjártam pár múzeumot, de…..
Mint talán már hallottatok róla, az MNB meg akarta venni Munkácsy Golgota festményét. Nem tudtak megegyezni az árban, ezért a kormány törvény erejével akarja itt tartani a műalkotást. Talán népszerűtlen lesz amit mondok, de a Golgotát el kell engedni. Debreceni vagyok, és nagyon…..
Amit most leírok, sokan megtették már előttem, de úgy éreztem nekem is csatlakozni kell hozzájuk. Hang leszek hát egy olyan kórusban, amit néha én is szemforgatva hallgatok. Politikusaink bűne a mi bűnünk is. Ez a tételmondatom, bizonyítása a mai napi feladat. Most éppen a…..
Én halálbüntetés-párti vagyok. Lehet szégyellnem kéne, hogy ilyen állatias ösztön rabja vagyok, hogy el kéne nyomjam ezt a fogat-fogért szemléletmódot, de sajnos túl mélyen bennem van. Ha gyerekgyilkosról, erőszakolóról, stb. hallok, mondjuk úgy, nehéz érveket találnom miért…..
Kedves Lázár János úr! Kérem kérjen bocsánatot Szél Bernadettől. Mint ahogy arról az Index is beszámolt, Ön finoman szólva udvariatlanul odaszúrt képviselőtársának, az LMP társelnökének: Amikor azt mondja, hogy: "Vagy önnek én jutok mindenről az eszébe, vagy pedig sok…..
Egyre kevésbé érdekes kritizálni az Orbán kormányt, ahogy egyre nyilvánvalóbbak a lopásaik. Régebben lehetett vitatkozni, érvelni ellene elmúltnyolcévvel, meg gyurcsányozással, és hogy majd később látjuk a végét. De öt év kormányzás után már inkább csak töketlenséget…..
Mivel a szokásosnál is nagyobb ökörségek történnek a magyar politikában, olyan magas labdák, hogy azokkal úriember nem törődik, így nem tudok mit írni. Most komolyan, mit lehet arra mondani ha Orbán pár éve azt mondta 10 évre titkosítani valamit hazaárulás, de ő 30 évre teszi…..
Igenis jó a vasárnapi zárva tartás! Nem tudom megérteni a sok fanyalgót. Az a baj, hogy olyan kevés érv jut az ember eszébe, amikor meg akarja védeni, ezt a nagyszerű intézkedést. De nem baj, segítségére szeretnék segíteni nektek, így összegyűjtöttem egy csokorra valót, hogy…..
Igen már megint ezen pattogok. Illetve csak részben. Már korábban felsoroltam egy általános listát, mit kéne követelni a mindenkori kormánytól, de ezek csak általánosságok voltak. Most szeretnék felvázolni egy konkrét programot, kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá. Már…..
Az eddigi tüntetéseket nézve mindig is volt bennem némi hiányérzet. Érezni lehetett a feszültséget és az elkeseredést az emberekben, de ez valahogy megmaradt dühnek, nem transzformálódott valódi pontokká amit követelni lehet. És véleményem szerint az "Orbán takarodj!" pont…..
Gondolkoztam azon, mennyire illendő karácsony előtt még politikával foglalkozni, de egy utolsót még megírok. És ha már elkezdtem pötyögni, miért ne vennék elő egy népszerűtlen véleményt. Szerintem, meg kéne triplázni a politikusaink fizetését. Alsó hangon! Több érvem is van…..
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
concerningthirdparty 2014.12.21 10:39:18
Jó sokan hozzászóltatok a bejegyzéshez, gondoltam így a végén én is reagálok a kommentekre. Amit talán nem emeltem ki eléggé a bejegyzésemben, hogy a könyvek árazásával van bajom, nem feltétlenül a szereplőkkel. Így bár a kiadókat emeltem ki elsősorban, a bejegyzésben is elismertem, hogy a terjesztők viszik el az ár több mint felét. De ez engem mint fogyasztót nem érdekel, engem az ár érdekel ami magas. Mindegy miért, de közel megfizethetetlen sok magyar családnak.
És igen, sok munka van egy könyvvel, tagadhatatlan. De a Ruiz Zafónos példámnál maradva mind a 3 könyv 4000 forintba került a 360 oldalnyi is, meg a 660 oldalnyi is. És ez árazási döntés. Hogy az utolsó könyvért is elkérnek ugyanannyit, még ha fele annyi volt vele a fordítás, tördelés lektorálás, nyomdai kiadások stb, amit annyian felsoroltak korábban.
Ezen felül, egy magyar író előadásán hallottam, hogy a kiadók a nyereséges könyvekkel finanszírozzák a többi kevésbé sikeres könyvet, ergó nem megtérülő címeket is kiadnak, ami rossz gazdálkodásra utal.
A terjesztők pedig megduplázzák a kiadók által kért árat, ami csak arra jó, hogy a leglelkesebbeket lehúzzák, mert már minden bizonnyal ti is láttatok nagy 50-70%os leértékeléseket. Mert máshogy nem fogy.
Vagy a kiadóknak kellene összefogni a terjesztőkkel szemben, vagy a terjesztőknek kéne észhez térni, de ez így össze fog omlani. ÉS én ezt nem szeretném, ezért írtam ilyen kemény kritikát.
+ szomorú azt látni, mekkora félreinformáltság van ekönyvek területén. De ezt nem sorolom fel, mert külön poszt kéne rá!
Danke a gondolataitokért!
Tulajdonképpen ez akár a Nyugati pályaudvarról is szólhatna, vagy sok más tömegközlekedési csomópontról. A Kökit csak azért nevesítettem meg, mert pár napja esőzés idején jártam ott, és elképesztettek az állapotok. Persze már évek óta így van, tudom, a tető csak dísz,…..