Regisztráció Blogot indítok
Adatok
entero

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megélhetés gyakorlatilag mindennapos téma, de vajon mennyi pénz kell ahhoz, hogy normálisan éljünk, ne csak túléljünk? Ez függ az egyéni elvárásoktól és a körülményektől is. Van aki szerint a kozmetikus, fodrász, masszázs elengedhetetlen, ezért erre minden hónapban költeni…..
entero 2014.01.27 00:32:42
@tisztapista:
Elég baj az, hogy sokan feketén kapnak ennyit. Az orvosok meg jól megvannak a hálapénzből, és amíg ilyen semmirevaló fizetése van mondjuk egy sebésznek, tegye csak el, mert életeket ment.
entero 2014.01.28 12:28:17
@me.thinks:
Köszönöm szépen a jókívánságaidat, én is hasonlókat kívánok neked. Mindig azt szoktam mondani, nem a Fidesszel van itt gond, hanem azokkal a pénzes emberekkel, akiknek már semmi nem elég, és hűen ragaszkodnak a minimálbér kifizetéséhez, amikor jóval többet is tudnának fizetni. Én előszeretettel alkalmazok pl. házaspárokat, mert kell a női és a férfi munka is, és akkor már két jó fizetés lesz egy családnak. A szerszámkészítő pl. kap közel 500 ezer nettót, a neje a fröccsöntő gép kezeléséért pedig közel 250 ezret, így máris 750 ezret keres a család, ami szerintem hazai viszonylatban egyáltalán nem nevezhető rossznak. A lényeg, hogy mindig legyen egy főnök, aki ezt tudja biztosítani, és szem előtt tartsa, hogy hiába a zsenialitás, a munkákat el is kell végezni, arra pedig egy ember nem elég.
entero 2014.02.02 00:51:23
@me.thinks: Dolgozni azt valóban sokat kell, de mivel a saját technológiámmal elkészített gépekkel dolgozunk, ami világviszonylatban is egyedülálló, ráadásul a kinti piacokra megy jó része, mivel eleve vegyesvállalatról van szó, ezért ilyenkor éjszaka már lazíthatok is kicsit............:-) Persze ott van még az 5 lurkóm is, akikből kettő még csak 5 éves múlt (ikrek), nem mondhatnám, hogy unalomban telnek a napjaim. A lényeg, hogy sokat kell fejlesztenem, megoldanom olyan dolgokat is, amiket más nem tud (az egész pályafutásom egy ilyen feladat megoldásával kezdődött, ami végül szabadalom lett), és ezért én is elnézésedet kérem, hogy csak most kerültem gép elé, de azt hiszem, már nem sokáig, mert lassan elalszok. Azért majd még visszanézek, ha írsz, a jövő hetem talán lazább lesz, most terveztem meg az új munkákhoz a szerszámokat, már csak le kell gyártani őket, utána mehet a folyamat, amit inkább már csak felügyelnem kell jobbára. Készülök egy új project létrehozására is, ami újabb munkahelyeket is jelenthet, ha létrejön, még tárgyalok a franciákkal ezzel kapcsolatban. Jelenleg 197 fő a létszám, ez akár bővültetne újabb kb. 30 emberrel. Tudom, nem olyan sok, de azért jobb a semminél, főleg vidéken.