Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xyzxcrtzhuk

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
150 ezer forint – nagyjából ennyibe kerül ma egy ingyenes szülés Magyarországon. Ennyit kell, de legalábbis ajánlott fizetni hálapénzként az orvosoknak, szülésznőknek. Van olyan is, aki elvből nem fizet, de ilyenkor nagyobb az esélye, hogy olyan ellátást is kap. A Fizettem.hu-ra…..
xyzxcrtzhuk 2014.01.24 17:27:40
@marczy: Sajnos az a baj az Ön, illetve a legtöbb hozzászóló fröcsögő beírásával, hogy sajnos senki nem veszi a fáradságot, hogy egyáltalán belegondoljon, hogy hogyan is működik a jelenlegi rendszert, amiről meglehetősen tudatlanul véleményt formál.
Le kell szögeznem azonban, hogy nem vagyok szülész-nőgyógyász, de még orvos sem, sőt még csak nem is az egészségügyben dolgozok!
A legtöbb nőgyógyász csak és kizárólag azért kér pénzt szülésért, ha kimondottan felkéred, hogy vezesse Ő a szülést, mert megbízol benne, ismered, stb. Ami az Ő szempontjából annyit jelent, hogy a tervezett időpontra nem tud semmit tervezni a családjával,batátaival, stb, mert az időpont 1-2 hetes intervallumában bármikor csöröghet a telefon. Akár egy esti pohár bor sem fér bele, mert bármikor jöhet a telefon. Ráadásul az esetek legnagyobb részében munkaidőn kívül megy be levezetni a szülést. Ennek megfelelően, ha értelmesen belegondol bárki, akkor nem hálapénzt fizet az ember, hanem a "többlet munkát" fizeti ki ezáltal.
Én még soha nem fizettem az orvosnak, amennyiben a munkaideje alatt kezelt vagy látott el, de nem is lenne pofám nem fizetni,amennyiben Én kértem fel Őt a kezelésemre, ráadásul munkaidőn kívül, hogy ne keljes sorba állnom, illetve várnom órákat.
Természetesen mint mindenhol az orvosok között is előfordul olyan ember, aki emberileg alkalmatlan a feladatra és egyben gerinctelen, erkölcstelen is, de ez ugyaníg megvan a tanárok, a rendőrök, a tűzoltók, az asztalasok, stb. között is.