Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Visor88

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állam 12 félévet ad arra, hogy elvergődj a diplomáig az oktatás primér költségeinek megtérítése nélkül. Ha kimeríted ezt a keretet, költségtérítéses képzésben folytathatod tanulmányaidat. Az ördög a részletekben rejlik. Mai szemelvényünkben az alapvariánsokkal…..
Visor88 2014.01.23 20:07:25
@matek4ever: Egyáltalán nem jogos a követelésük! Függetlenül attól, hogy mennyit voltál költségtérítésesen a 9 államilag támogatott félév jár neked! Sajnos az szokott lenni, hogy ha egy túlfutó hallgató a 9. féléve vége fele jár (vizsgaidőszak) szisztematikusan átsorolják költségtérítésesbe, függetlenűl attól, hogy mennyi államilag támogatott féléve van hátra a hallgatónak. Ha van valami gyanús jel, hogy költségtérítéses képzésben folytatod a következő félévet, szólni kell az iskola tanulmányi hivatalának, mielőtt lezárják a félévet.

Nem tudom, hogy sikerült e azóta lediplomáznod de mindenképp jelezd az iskolának, hogy teljesen jogtalanul szedték be tőled a tandíjat, mert rendelkezésedre állt bőséggel államilag támogatott félév, és így jó eséllyel visszakövetelheted tőlük a tandíjat! Ha netán nem vezet eredményre a dolog akkor tegyél panaszt az Oktatási Jogok Biztosánál amit a következő linken tehetsz meg: www.oktbiztos.hu
Ennek az a hátránya, hogy csak 1 évre visszamenőleg vizsgálják a jogsértéseket. Ha ez se vezet sehogy se eredményre akkor bátorítalak, hogy vidd bíróságra az ügyet és simán követelhetsz kártérítést az iskolától mivel bizonyítottan az iskola jogsértése miatt károd keletkezett belőle!
Remélem ezzel segítettem neked (és másoknak) illetve, hogy sikerült e azóta megoldani az ügyet?!