Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gusztáv Császár

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smoking Barrels Casablanca (1942) 2015.05.17 06:00:00
Fel a fejjel, gyerek! Ez a mondat jutott eszembe, amikor megláttam a cannes-i filmfesztivál plakátját díszítő Ingrid Bergman képet. Tudom, hogy reménytelenül szentimentális alkat vagyok, de nagyon régen a kedvenc romantikus filmem a Casablanca, soha nem tudta megközelíteni egyetlen…..
1966. Nell Theobald modellt a new yorki autószalon BMW standján fotózás közben egy oroszlán támadta meg. A hölgy lábát sikerült megmenteni és 250 ezer dolláros kártérítést is kapott (igaz, 3 milliót kért). Itt látható a támadás előtti pillanatokban az oroszlánnal. 1977-ben máig tisztázatlan okok…..
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
Gusztáv Császár 2014.08.14 12:47:50
@Feca: Az adott kor munkavédelmi szabályai mellett én valamilyen mérgezésre tippelnék. De nem ismerem a a technológiában használt segédanyagokat. Nem véletlen, hogy a klasszikus nyomdászattal együtt együtt járt az nehézfém mérgezés.
Gusztáv Császár 2014.08.14 11:59:33
@Pootj: A mesterséges öregbítési tesztekre azért ne vegyél mérget. Az 500 év nagyon jól hangzik, de erősen függ a tárolási körülményektől.
Gusztáv Császár 2014.08.14 12:00:59
@Feca: Alice csodaországban
Mindenhonnan azt halljuk, hogy a megújuló energiaforrásoké a jövő, ha így van, miért nem terjednek nagyobb mértékben? Egyik probléma a kiszámíthatatlanságuk. Mi történik, ha a szélerőmű abbahagyja az áramtermelést? Az áramkülönbséget generátoroknak kellene azonnal…..
Gusztáv Császár 2014.01.22 09:37:51
@magyar bucó: Az akkumulátor és az elem között nincs különbség az angol battery szóban. Energia forrás a regenerálás módjától függetlenül.
Ez pedig egy speciális területre készül aminek a teljesítményigényét és rendelkezésre állását jelenleg csak hatalmas kondenzátorokkal tudnának kiszolgálni.
A környezetbarátság pedig pár balesetet leszámítva csak az emberi trehányság miatt fontos. Ha megfelelően vannak feldolgozva a használt elemek és akkumulátorok akkor semmivel sem környezet szennyezőbbek bármilyen más ipari technológiánál.
Nyilván végfelhasználóként ez nem annyira lenyűgöző, de van akinek ez számít. Az emberi elme diadala pedig univerzális érték a történetben. :)