Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ruboczkibela

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hónapja készült el a soproni Keresztelő Szent János templom üvegablakainak restaurálása. A művet eredetileg ifj.Storno Ferencz rajzolta és Vermes Ágoston festette üveglapokra, valamikor az 1890-es évek legelején...
Az 1740 körül épült kis templom a XIX.század utolsó éveire használhatatlan állapotba került.  A falu 1868-ban elhunyt plébánosa, minden vagyonát -ami nem volt sok - az egyházközségre hagyta.  Ám az utána következő plébánosok olyan sikerrel gondozták az örökséget, hogy…..
Templomablak Anno Ettore Bugatti 2014.02.10 18:16:02
A világon egyik legkülönlegesebb brand, a leggyorsabb sportautókat gyártó Bugatti cég logóját láthatjuk, a soproni Szent Mihály templom, éppen rekonstruált egyik ablakán.  Azért, nagy megtiszteltetés és persze nagy felelősség is lehet egy ilyen szponzor támogatása. …..
A Szent Mihály templomról szóló történetírások majdnem minden mondata úgy kezdődik, hogy :" egyes kutatók feltevései szerint"....  Szóval, nem sokat tudunk róla.  Felépítése stílusokon átívelő ideig tartott.   Románként kezdték, közben elsuhant felette a…..