Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edit Fürediné Kiefer

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbbi jegyzetem a sajtóval, kommenteléssel és indulatokkal kapcsolatosan sok kérdést felvetett. Egy aspektust azonban nem jártam körül: a televíziót, a rádiót, az internetet akár ki is lehet kapcsolni...
Edit Fürediné Kiefer 2017.05.11 10:50:06
Nagyon jó kérdést tett fel az újságíró, nagyon aktuális egy globalizált,információs világban, aminek van előnye és van hátránya is.Előnye, hogy perceken belül tudunk tájékozodni a világban, hátránya,hogy információs felkészültség miatt úgy érezzük, hogy hátrányt szenvedünk, ha időnként elzárjuk magunkat a hírek elől és inkább függővé válunk.A helyes módszer régi ismérv: Buddha szerint az élet lényege a középpontban maradni, Hamvas Béla szerint: az éték a mérték és a mérték az érték.Mindketten az élet minőségét fejezik ki az értékkel. Az élet törvénye a hit törvénye, én abban hiszek, hogy a józan felfogás közel visz a mértékhez, az értékhez, nem esek túlzásba, a jin-jang egyensúly megteremtődik az egyénben és a társadalomban is.Ez lenne az ideális, de ezt csak tudatosan lehet elérni, az ember azonban bár sokat fejlődik az önismerete által, mégis nehéz a hétköznapokban egyre tudatosabbá válni. Ez a kor kihívása, ez szükségszerű a globalizált világban, hogy az ember helyt álljon.Én szerencsés vagyok, mert amennyire erős közösségi ember voltam és kifelé éltem, később az ezotéria felé fordulva már megtanultam a belső lelki élet irányát a rádzsa jóga / meditációs forma !/ segítségével, így napi meditációval a csendben kiegyensúlyozom a külvilág zavarait, így megtapasztalom a csend zenéje által / mert ilyen finom hangolású zene is létezik az űrben !/ a belső békét, nyugalmat, mely nem csak pihentet, hanem utána új gondolatokat hoz a felszínre.Amit Hamvastól tanultam, azt igyekszem megvalósítani, mert szellemi mesteremnek tartom.Ő világosan megírta, hogy az erkölcsösség nem függ tanultságtól és mástól, csak az ember szabad akaratától, csupán elhatározás kérdése:elhatározom, hogy erkölcsös leszek, és az leszek.Kész, ennyi.
A helyzetet ijesztőnek látom: úgy tűnik, elkezdődött a választási kampány. Pedig a választás valamikor 2018 áprilisában, vagy májusában lesz...
Edit Fürediné Kiefer 2017.05.11 10:48:57
Engem újabban a történelem tanulmányozása izgat, irányit és abból indulok ki, hogy melyik század volt az, amikor a mi társadalmunk a haladás irányába indult el, ezt az 1848-as szabadságharc eszmeiségében találtam meg, akkor a nemzeti érdek közös volt, első szempont volt az ország függetlensége, második szempont a polgárosodás.A kiegyezés után megindult a gazdaság modernizálása, folytatva Széchenyi gróf által megindított korszerűsítést, gyárak jöttek létre, környezetükben iskolák, lakások,művelődési lehetőségek.Sajnos,utána nem sokára bekövetkezett az I.Vh, majd a II.vh,ami megakadályozta hazánk további evolúciós fejlődését..Most lenne lehetőségünk felvenni a fonalat és nagy reformereink szellemiségét tovább vinni egy nemzet építés útján, ehhez olyan vezető kellene, aki megfelel egy államfői eszménynek, aki nem megosztó személyiség, hanem a közös cél érdekében együvé szervezi a lakosságot. Ha van távlati cél kitűzve, az közös nevező lehet és az a jövő nemezedéknek is irány mutató, de amely nemzetnek nincs távlati célja, az kulturálisan lesüllyed, majd elhal.Ez már történelmi tanulság, ez civilizációs betegség, fekély, mely alig gyógyítható.Ma az információs társadalomban megvan a lehetőség arra, hogy a kor kihívásának megfeleljünk, ha a lehetőségünkkel élünk, viszont ha elsétálunk a lehetőségünk mellett, elvesztünk nemzet lenni, még ha papíron létezik is egy Magyarország.,hiszen 27 év alatt sok rombolás történt, a legnagyobb veszteség, hogy atomjaira hullott az ország, nem vagyunk összetartó, szerető, szerethető ország, pedig a fő, a világot csirizzel összeragasztó kozmoszt, ami rendet jelent, a szeretet energia élteti.Ez egy központi, természetes, pozitív energia, a gyakorlat bizonyítja létét.Az élet törvénye a hit törvénye, én ebben hiszek és a szeretet szolgálatban egész tanultságommal, szakmai és élettapasztalatommal részt vettem a társadalmunk jobbítása érdekében, így emberi küldetésemet teljesítettem, e nemes cél érdekében tovább adom a staféta botot a mostani 27 éveseknek, akik a rendszerváltozáskor születtek és nincsenek előítéleteik, friss, modern szemlélettel nézik a világunkat.
Áder János 2014. április 6-ára, vasárnapra kiírta az országgyűlési választásokat. Senki nem lepődött meg, ugyanis a fideszes politikusok már rég megmondták, hogy aznap lesz. Ennyit a köztársasági elnök függetlenségéről. Mi is április 6-ára készültünk, aszerint…..