Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoltanhidvegi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az oktatás az ország sikerének a záloga. Közhelyesnek hangzik, de még egyéni szinten is jól bizonyítható a mondat igazságtartalma. A felsőfokú végzettségűek mindössze 4%-a nem talál munkát, a középfokú végzettségűek esetében ez 10%, de a sokkoló adat a középfokú…..
zoltanhidvegi 2014.01.21 10:43:46
@Narancskommunista:

Egyfelol, az en ertelmezesem szerint a mindenkori politikai elit soha nem volt azonos a parlamentben ulo kepviselokkel, illetve a parlamenten kivul rekedt megelhetesi politikusokkal.
Amennyiben feltetelezzuk, hogy a kepviseloket es a partok politizalo tagjait hivjuk `politikusainknak`, akkor igazad van, amikor azt mondod leszarjak. De en a mindenkori politikai elit alatt a magyar politikat meghatarozo szuk csoportot ertem.

Masfelol, mivel a tarsadolom jelentos resze nem muvelt, elavult rutinok menten dont, nem elvarhato tole, hogy igenye legyen magasabb foku edukaciora. Epp ezert jelen allapotban az oktatas fejlesztese a mindenkori politikai elit felelossege. Lenne.

Harmadreszt, amennyiben feltelezzuk, hogy egy felelos politikai elitunk van, akkor nem is kell, hogy ertsenek hozza, hiszen rabizzak a feladatot (jelen esetben az oktatas-politikai strategia meghatarozasat) a hozzaerto szakemberekre.
zoltanhidvegi 2014.01.23 05:16:46
@Narancskommunista: Nem tartozom sem a politikai, sem a gazdasagi elitbe, igy nem tudom megmondani neked, hogy kik ok. Viszont nem hiszem, hogy feltetlenul szukseges ahhoz valakinek pozicio, hogy egy orszag akar politikai vagy gazdasagi donteseire hatassal tudjon lenni. Magyarul nem feltetlenul egy pozicio mogott fogod megtalalni az igazi donteshozokat.
En magam pedig tartozkodom attol, hogy `ex katedra` lebutazzak embereket, akikrol egyertelmuen latszik, hogy elertek valamilyen teljesitmenyt. Akar a politikai rangletran, akar a vagyonszerzesben. Mindez, hozzateszem, nem jelenti azt, hogy nekem feltetlenul tetszik ahhoz a bizonyos teljsitmenyhez vezeto ut.
De azt hiszem, ezzel mar nagyon messze elkanyarodtunk az eredeti tematol. Le is teszem a pontot. Pont.
Az elmúlt években örvendetesen javult a közlekedésbiztonság a magyar utakon, és ezzel párhuzamosan radikálisan csökkentek is az országúti halálozások, de a legutóbbi elérhető statisztikák szerint még mindig van felzárkózási lehetőségünk Nyugat-Európához e tekintetben. A…..