Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Áron Gergely Hamvas

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az alábbiakban leírom nektek, hogyan hajtsátok végre ezt a pár egyszerű gyakorlatot, amit percek alatt meg tudtok csinálni. Ugyanakkor tudni kell, hogy a kocka hashoz nem elég a megszámlálhatatlanul sok ismétlésszám, hanem oda kell figyelni a táplálkozásra is. Akkor kezdjük…..
Áron Gergely Hamvas 2014.09.14 18:14:18
@Bona Fides: "Ha nekem valami nem tetszik, akkor nem olvasom többet. Más ember munkáját nem fikázom le."

Mindenkinek joga van hülyeséget irni, a komment szekciót nem azért hozták létre, hogy ott dicsérjék a szerzőt, hanem hogy ott lehessen megvitatni a nézeteltéréseket.
A kínai hamisítványok elárasztják a világot, bár az is tény, hogy tavalypéldául már azzal promóztak nekem Kambodzsában egy színarany Rolexet, hogy ez nem szar kínai, hanem minőségi, szingapúri hamisítvány. Thaiföldről is alap vásárfia a hamis óra és napszemüveg, úgyhogy…..
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
A nyaralást mindenki megtervezi, hiszen ha elutazunk két-három hétre akkor elengedhetetlen, hogy részletes tervet készítsünk és költségvetést. Azért írtam két-három hetet, mert Amerikába nem érdemes kevesebb időre menni, a két hét a minimum szerintem, hogy egy adott hely…..
Áron Gergely Hamvas 2014.01.21 18:30:48
@cityofangels: nincs olyan, hogy buta kérdés. :) Alapvetően nincs bajom LA-vel, viszont ha választhatnék nem oda mennék. Most azt mondanák, hogy "Áron, jövő héten LA-be kell menned két hétre melózni", akkor nem sírnék egy percet se. LA-ben is jól tudnám érezni magam meló után meg hétvégén. Ár-érték szempontból, tehát az én kontómra, viszont lista vége számomra.

Nem tömegközlekednék LA-ben, mert szerintem az ott pocsék (azért olyan olcsó). Ha csak nem kell Downtown LA-be mennem, akkor kocsi. Marina Del Rey, Venice, Santa Monica, Malibu strandjait próbáltam, és tetszett. A Getty Center, a Griffith Obszervatórium, a Mullholland drive kilátópontjai is tetszettek. Hollywood nem jött be, Beverly Hills egy lakópark, Rodeo drive nem érdekel, mert nincs kedvem luizvuttyont meg guccsit venni. Studio City egyszer élmény (egy nap). Eurodisney meg jobb mint az anaheimi originál. :)

Számomra, a néhány látványosságon és a strandokon kívül nem adott semmit. Ezen kívül el lehet mondani, hogy voltál ott, és majdnem láttad a Patrick Swayze-t, meg el lehet verni egy rakás pénzt.

Szóval LA nem rossz hely, egyszer, ha arra jár az ember, akkor miért ne nézze meg, ami útba esik, de ennyi. Egy Philadelphia/Baltimore mezőnyben versenyezhet. :P

Ráadásul La Jolla Beach vagy a PCH mentén néhány eldugott strand részemről kenterbe veri az össze LA-ben található strandot. (Najó, Manhattan Beach-en nem voltam marshmallow-t sütögetni, úgyhogy arról nem nyilatkozok, pedig állítólag az jó cucc.)

Hozzáteszem, hogy vidéki vagyok, és szédülök az aszfalton. LA helyett akkor már inkább dolgoznék két hétig Palm Springs-ben, és járnék délutánonként Joshua fákat nézni, meg Indian Canyont mászni. :)
Áron Gergely Hamvas 2014.01.22 12:23:11
@cityofangels: Elég sok dolog van most függőben, ezért nehéz lenne válaszolni a kérdésedre. A munkámból adódóan ráadásul azt se mindig tudom, hogy két-három hét múlva itthon leszek, vagy sem. Konkrétan tegnap tudtam meg, hogy két hét múlva nem leszek itthon. De pl. hogy márciusban melyik kontinensen leszek, azt most csak 33%-os bizonyossággal tudnám megmondani.

Síelni megyünk, mert az minden évben fix, és mindent ahhoz kell viszonítani. Egyéb magánutakkal kapcsolatos tervek viszont elég dinamikusan változnak. Volt már szó Tomorrowlandről, Izlandról, Transzszibériai vonatozásról, és Kuala Lumprurról - na ezek valószínűleg kimaradnak idén.

Egyébként minden évben úgy kezdődik a szervezés, hogy el kéne menni Amszterdamba, aztán ebből lett már Lengyelország, 3 ezer kilóméteres, sátrazós Eurotrip (Amszterdam kihagyásával :D), és két hetes nyugati parti roadtrip is.
Áron Gergely Hamvas 2014.01.22 12:38:16
@dutch: Vásárlás témája. Abszolút egyetértek. Kütyük, tabletek, fényképezők, ruhák, brutálisan olcsó minden.**

Példa: Itthon 20 és 30 ezer között van egy Levi's farmer, kint 24 és 50 dollár között. Hollister, Abercrombie simán tud olcsóbb lenni mint itthon egy Springfield. Tommy, Polo Ralph Lauren, CK, Lacoste kint se 'olcsók', de mondjuk az itthoni ár fele. Pláne, ha olyan államban vásárolsz, ahol abszolút nincs sales tax (AK, DE, NH, OR, MT).

**General Disclaimer: 2014. évben a légiutasokra vonatkozó vámmentességi értékhatár 127 ezer forint. (www.nav.gov.hu/data/cms307729/4008_2013_2013.11.11.pdf)