Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oldboyhoki

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
oldboyhoki 2016.10.21 22:20:34
Szerintem két nagy probléma van itt a törvénykezés körül!
Az egyik, hogy milliárd jogász él ebben az országban és ők írják a törvényeket úgy, hogy az ügyvéd kollégák mindig tudjanak találni az ügy húzásához, nyújtásához elegendő kiskaput! Na és erre a mi csodálatosan szép anyanyelvünk tálcán kínálja a lehetőségeket a csűrés-csavarásra. A bírák meg csak kapkodják a fejüket, hogy na most hogy is van ez?
A másik, hogy nem vettük át az angolszász jog sok verdikt jellegű előírását! PL.: Ha átmászol a kerítésen a focipályára, az öt év! Ha átmásztál, senkit sem érdekel, hogy miért tetted! Hogy a másik oldalon az anyád haldoklott, hogy muszáj volt mert veszélyben volt az életed, smonca! Átmásztál? Akkor tíz perc alatt megkapod az öt évet a bírótól. Elvitted a biciklit onnan, ahova a gazdája letette? Akkor az annyi mit 3 év! Ha elvitted, utána senkit sem érdekel, hogy az miért volt, levágtad a lakatot vagy nem, elvitted! Utána lehet az ügyvédek legeleje, el se vállalja a védelmet, mert nincs esélye. Valami ilyet kellene itt is bevezetni, de ezt a jogászok nem engedik, mert akkor rengeteg esetben feleslegessé válnak, így maradnak a kiskapukkal felszerelt jogszabályaink, amikből - ha jól tudom - nálunk van a legtöbb!
Kéretik ezen elgondolkodni, bár ezzel sem változik semmi!
Mert ha valaki átmászik a kerítésen és elvisz egy biciklit, az ügyvéd bebizonyítja, hogy nehéz gyerekkora volt és a bíróság bocsánatot kér tőle és kártérítésre ítéli az államot!
Nos ez az a sokat bírált jogállamiság!
Kedves egészségetekre!