Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Z0L

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egyszer mindennek vége szakad” – ez ordas nagy közhely. Márpedig egy a stílusára valamit is adó ember ódzkodik a közhelyektől. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a közhelyek által kifejezett tartalmak megkerülhetetlen közelségbe kerülnek. Ez most egy ilyen…..
A minap ismét egy cikkbe botlottam a facebook-on, amit valamelyik ismerősöm osztott meg, és valóságos futótűzként képes terjedni a közösségi oldalon. Nem ez volt az első példány, amivel találkoztam, valószínűleg nem is az utolsó, a lényeg viszont mindegyikben ugyanaz: a gonosz…..
Z0L 2015.12.21 17:58:04
@Erich: Kérlek olvasd el a cikket, mielőtt olyat kommentelsz ide, aminek köze nincs hozzá. A cikkem pontosan az általad hivatkozott rendkívül népszerű cikkek értelmét és valóságtartalmát igyekszik feldolgozni.
Ezzel nagyjából mindenki egyetért. De az emberek nagyobb része a címet így értené: szívás perfekcionistának lenni, mert rettentő fárasztó és stresszes, de legalább kifizetődő, mert ez a siker ára, sőt, máshogy nem is nagyon lehet igazán sikeresnek lenni. Hát én másképp…..
Beszéltem ma apám onkológus doktornőjével négyszemközt, a legutóbbi CT eredményét kitárgyalva. Feltettem neki néhány (számomra) nagyon kellemetlen kérdést, amire végre kellően konkrét válaszokat kaptam, amiket eddig csak sejtettem. Apámnak gyomorrákja van tüdő áttéttel a…..
Nagyszerű hetem volt. Az első teljes, öt munkanapos, amióta visszatértem a szabadságomról. Az eleje nagyon nehezen indult, mert éreztem, hogy a tűrőképességem és az ingerküszöböm rendkívül alacsonyan van még mindig. Nagyon nehezen vergődtem át a keddi napon, amikor egy új…..
Hol is kezdjem? Azt hiszem, először talán a tényeknél kellene. Tegnap este lejátszottam egy 40 perces focimeccset az 5 fokos hidegben, csere nélkül. Utána hazajöttem a barátnőmmel, és néhány órával a meccs után, mosogatás közben egyszer csak néhány furcsát dobbant a szívem.…..
Egy újabb borzalmas napon vagyok túl, vagy inkább napokon, amióta visszatértem a munkába. Édesapám tegnapelőtt elájult a kórházban, miközben vért vettek tőle, a nővérek pánikba estek, majdnem én is elájultam ennek hatására. Utána olyan fehér volt, mintha már hetek óta…..
Miért vagyok itt, ahol? Mit érzek, amikor bajba kerülök? Mitől félek? Milyen képzeteim vannak, hogy mi fog történni velem? Mit képzelek el, amikor pánikba esem, amikor nagyon nagy nyomás nehezedik rám? Képtelen vagyok ellazulni... Folyamatosan ellenállhatatlan vágyat érzek arra,…..
Nem sokat tudtam a buddhizmusról és a meditációról életemben, maximum annyit csak, mint mindenki más: valami furcsa, távoli, elvont vallás-szerű dolog, ami mégis eléggé más jellegű, mint az általunk ismert nyugati vallások. Meg azt, hogy van aki meditál, az ül egy helyben és…..
Úgy érzem, hogy problémáim vannak a stressz kezelésében, leginkább annak a stressznek a kezelésében, ami a munkahelyemen ér. Tulajdonképpen néha magam sem tudom, hogy problémáim vannak-e, vagy egyszerűen csak annyi stresszhatás ér, és annyi nyomás nehezedik rám, hogy az alatt…..
A hétvégén lerobbantam, a testem egy nagyon komoly jelzést küldött számomra arról, hogy egy kicsit visszább kellene vennem a tempóból, mert ez így sok lesz egy kicsit. Egy barátom esküvőjére voltam hivatalos többedmagammal a csapatból, és a délutáni hőségben és az ismeretlen…..
Elmesélem az életem rövid történetét, pontosabban azt, amilyennek az a számomra és a külső szemlélő számára tűnhetett egészen úgy két évvel ezelőttig. Aztán elmesélem azt is, hogy hogyan vált ebből a látszólag meseszerű életből egy valóságos rémálom, hogy hogyan…..
Változás és kiút Kétségeim 2015.09.07 11:23:28
Jó ideje fontolgattam már, hogy elkezdjek blogot írni, pontosan a bemutatkozó írásomban részletezett okok és célok miatt. Meg azért is, mert az elmúlt években rengeteg gondolatomat, érzésemet, élményemet és felismerésemet papírra vetettem magamnak a naplómban, vagy nevezzük…..
Változás és kiút Bemutatkozás 2015.09.01 15:49:33
Ha egyetlen szóval akarnám összefoglalni azt, hogy miről szól ez a blog, akkor az a változás. Ez a blog a változásról szól, és arról, hogy mindez lehetséges-e. A nehézségekről, a sötétségről, a rettegésről, a kilátástalanságról, a szégyenről, az ezzel való…..
Az élet dolgai Perpetuum Mobile 2015.08.11 16:58:25
Egy hatalmas káosz és fejetlenség közepén vagyok a munkahelyemen. Csak jönnek és jönnek a feladatok, és azt sem tudom merre áll a fejem, hogy mihez kezdjek. Egyik feladat fontosabb a másiknál, nem tudom melyiket…..
Egyre inkább úgy érzem, hogy borzalmasan gyengén teljesítek, ha arról van szó, hogy meg kell becsülnöm egy halom bárminek az összegét, legyen szó pénzről, időről vagy bármiről. Valahogy mindig nagyon mellé lövök, mintha valami a bolondját járatná velem.  Havi…..
Milliószor megtörtént már velem, élénken él bennem az élmény és az érzés. Teljesen ki vagyok borulva, dühöngök, legszívesebben szétvernék valamit vagy inkább valakit. Ami velem történt, az igazságtalan és felháborító! Méltatlan, kritikán aluli, elviselhetetlen,…..
A legfőbb vágyunk és szükségletünk, hogy megértve, értékelve és szeretve legyünk. Mindannyian erre vágyunk, még azok is, akik ennek nincsenek tudatában, vagy épp ellenkezőleg, egyenesen tagadják ennek szükségességét. Hogyan tudjuk mindezt elérni, mit kell tennünk ahhoz, hogy…..
Hányszor hallottam már azt másoktól, amikor éppen nagyon haragudtam valakire azért, amit velem tett, hogy "ó ugyan már, a szíve mélyén szeret ő téged, csak nehezen tudja kifejezni". Ez általában még tovább rontotta a helyzetemet annyival, hogy most már nem csak csalódott és…..
Az élet dolgai Future Planet 2014.10.14 13:15:11
Egy fontos témáról szeretnék írni, ami lépten-nyomon felbukkan a médiában, a híradásokban, filmekben, könyvekben, újságcikkekben, és mindenkinek van valamilyen véleménye róla: a bolygónk jövőjéről. Ki azt gondolja, hogy az egész csak egy felfújt lufi, üres riogatás és…..
Az élet dolgai A nagy lehetőség 2014.06.25 16:59:06
Sok embertől hallottam már ugyanazt a történetet büszkén mesélve különböző formában: 1-es verzió: az álomnő - "Ismered ezt meg ezt a nőt, aki most sikeres, híres modell vagy műsorvezető vagy színész vagy énekes vagy akármi, és az egész világ a lábai előtt hever?…..
Az élet dolgai Catfight 2014.04.29 10:58:09
A kérdés a következő: Miért van az, hogy a férfiak jobban képesek együttműködni és tisztességesen viselkedni egymással, miközben a nők gyakran ösztönösen ellenségesek és kevésbé képesek együttműködni egymással, továbbá kevésbé szokásuk egymással szemtől szemben,…..
Egy korábbi munkahelyemen egy elvonulás alkalmával az egyik vezetőtől hallottam egy előadásában a címben szereplő mondatot. Nem szeretnék mélyebben belemenni a jelentésébe, helyette csak egy mesét illesztenék be ide, amit a napokban olvastam egy blogon: Ült a bölcs öreg a Város…..
Az élet dolgai I am already late 2014.03.26 10:07:16
Éjfél elmúlt, tudom, hogy már aludnom kellene, de nehezen veszem rá magamat, hogy azt mondjam, elég volt mára. Még álmosnak sem annyira érzem magamat, és már előre tudom, hogy nehezen fog menni az elalvás. Ezáltal még inkább csak rágörcsölök a dologra, és persze valóban…..
Az élet dolgai Orosz rulett 2014.01.26 18:59:44
Még nyáron mesélte egy barátom, hogy az egyik kollégájával ebédelt, aki láthatóan nagyon rossz hangulatban volt éppen. Rákérdezett, hogy mi az oka a szomorúságának, amire ő elmesélte, hogy a hétvégén egy közeli rokona szenvedett egy nagyon súlyos, ámde teljesen klasszikus…..