Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoomlaSpecialista.hu

35 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Joomla blog Joomla 3.6.2 2016.08.05 06:53:20
A 3.6.1-ben maradt némi hiba, ezt korrigálja ez a kiadás. Ilyen volt, hogy PHP 5.3-at futtató felhasználók nem tudtak bejelentkezni az oldalra, valamint az email titkosító plugin körül is csinosítgattak kicsit. Nem tűnik veszélyesnek, de jobb frissíteni :)..
Nem régen érkezett a Joomla 3.6.0, már itt a Joomla 3.6.1, amely egy hibajavító kiadás, egy közepes és két alacsony szintű biztonsági frissítés mellett néhány kisebb hibajavítást tartalmaz, pl PHP 7 kompatibilitás javítása vagy 2.5.28-ról való frissítés korrekciója. A biztonsági frissítés magát az…..
Joomla blog Joomla 3.6 frissítés 2016.07.12 22:55:49
A Joomla! háza körül megint kavartak egy kicsit a verziószámokkal és a 3.5.1 után egyből a 3.6 kiadás érkezett. A csomag több, mint 400 fejlesztést tartalmaz, köztük sok érinti az admin felületet, a felhasználói interfészt és a kezelhetőséget. Néhány újdonság: Kibővített Joomla Update…..
Amikor megjelent a Joomla 3.5.1, sokan elkezdtek panaszkodni, hogy nem működik az email küldés a VirtueMart webáruházakból, egyszerűen megállt a folyamat valami ilyesmi hibaüzenettel: "0 Invalid addres:" Ennek az az oka, hogy a Joomla a 3.5.1-es kiadásban változtatott a levélküldési függvényeinek…..
Joomla blog Joomla 3.5.1 kiadás 2016.04.06 06:36:18
Mintegy két héttel a 3.5-ös verzió után itt az első hibajavító kiadás, a 3.5.1. A változások listája most elég rövid, kanonikus URL-eket javították (ebbe én is belefutottam), levélküldés, session-kezelés, ilyesmik. Frissítés a szokásos módon...
Jónéhány tesztverzió és négy RC kiadás után napvilágot látott a Joomla 3.5 kiadása. A főbb újdonságok a motorháztető alatt történtek, lássuk: PHP 7 támogatás. Még nem dolgoztam a kettővel együtt, de a PHP 7 nagyon jó kis verziónak tűnik programozói szemmel, ki fogom próbálni. Remélem, hogy a…..
Megjelent a Joomla 3.4.6, amely egy nagyon fontos és két kisebb biztonsági rést foltoz be. A frissítés nagyon erősen ajánlott mindenkinek. Olyannyira, hogy a fejlesztők azokra is gondoltak, akik korábbi verziót használnak, így elkészült egy hotfix Joomla 2.5 és Joomla 1.5…..
Az előrejelzések szerint 2015 október 22-én, csütörtökön, magyar idő szerint 16:00-kor jelenik meg a Joomla! 3.4.5, amely egy - biztonsági okok miatt - eddig nem részletezett, ám kritikus sebezhetőséget foltoz majd be, ennek telepítése kritikusan ajánlott lesz...
A nagyon népszerű JCE Editor egy kicsi, de annál fontosabb biztonsági frissítést kapott, amiben egy biztonsági rést foltoztak be. A fejlesztő önként jelezte a hibát a Joomla biztonsági rendszerében is, a frissítést is közzétette. A frissítés letölthető a Joomla…..
Érdekes problémával találkoztam egy weboldalon. VirtueMart 3.0.6.2-es verzió futott Joomla 3.4.0-val, minden gond nélkül. A 3.4.1-es frissítés megjelenítésekor frissítettem, de onnantól a VirtueMart-ban termékeket nem lehetett elmenteni. A hibakonzol szerint JavaScript hibába…..
Megjelent az első hibajavító csomag a Joomla 3.4-es szériához, amiben 138 hibát foltoztak be a srácok. Frissítés az automatán keresztül a legegyszerűbb...
Joomla blog eXtplorer 2.1.7 kiadás 2015.03.20 06:28:39
Aki nem ismerné, az eXtplorer egy igen népszerű fájl-kezelő bővítmény, amivel amolyan Windows-intéző stílusban dolgozhatunk Joomla alatt, bár standalone alkalmazásként is használható. Az új 2.1.7-es kiadás már telepíthető Joomla 3.4 alá is, amely művelettel együtt viszont a…..
Újabb lépést tett előre a Joomla! keretrendszer, ismét egy nagyobb verziót ugrottunk, itt a 3.4 kiadás. Néhány újdonság a csomagból: Adminfelületen összecsukható oldalsáv, így még áttekinthetőbb lesz a rendszer, főleg mobil eszközökről. Kikerült a weblinks/webes…..
A népszerű, intéző-szerű fájlkezelőből egy újabb kiadás jelent meg, amiben Sören két XSS sebezhetőséget foltozott be. A frissítés ajánlott. eXtplorer 2.1.7 letöltés..
December 31-el lejárt a Joomla 2.5 támogatása, az utolsó kiadott példány a 2.5.28-as verzió. Aki ezt feltelepítette, a találkozhat a vezérlőpulton egy szép piros üzenettel, valami ilyesmi szöveggel "Joomla! 2.5 Support Ended On December 31, 2014! Click Here for More…..
Kedves látogatók! Bár azt hihettétek, hogy eltűntem, ez nincs így. Egy tavalyi baleset és egyéb megpróbáltatások miatt egy kicsit visszavonultam, szárnyaimat máshol bontogattam.Mindenesetre most úgy döntöttem, hogy a kitartó látogatóim megérdemlik, hogy visszatérjek.…..
Joomla blog Joomla 3.4 menetrend 2015.01.14 09:00:00
A Joomla 2.5 támogatása az év végével éget ért, így a fejlesztők gőzerővel tudnak az új verziókon dolgozni, a következő állomás a 3.4-es kiadás lesz. Az alpha verzió már egy ideje kint van, fejlesztők, tesztelők már próbálgathatják, nálam egy korai verzió fut is…..
A napokban megjelent a Joomla 2.5.28 kiadás, ami a 2.5-ös főverzió utolsó tervezett frissítése 24 korrekcióval, hivatalosan december 31-el nyugdíjazzák a sorozatot. A jövőben pedig már csak a Joomla! 3.3 lesz a támogatott, ami most ugye a 3.3.6 kiadásnál tart. A frissítés…..
Bár nem adtam hírt minden egyes fázisáról, de a VirtueMart 3 fejlesztése már jó ideje folyt, lényegében párhuzamosan az eddigi verziókkal. A rengeteg 2.9-essel kezdődő verzió után tegnap megjelent a VirtueMart 3, akkor még nem akartam megírni, mert a hivatalos hír még nem volt…..
Az egy héttel a 3.3.4 és 2.5.25 kiadások megjelenése után megérkezett a következő frissítőcsomag. A 2.5.26 csomag két fontos biztonsági rés befoltozása mellett négy kisebb hibát javít, míg a 3.3.5-ben ugyanezen security patchek mellett 9 bejegyzést zártak le a hibajegyek…..
 A mai napon futottam bele egy érdekes problémába. Próbáltam migrálni egy Joomla! 1.5 alapú oldalt JUpgrade komponens segítségével Joomla! 2.5 alá. Minden ment is a szokásos módon, fel is települt az új Joomla, viszont a migrációnál elakadt "Migrating undefined" hibával. A logok…..
A mai nappal az előzetes beharangozóknak megfelelően kijött a Joomla 2.5.25 és a 3.3.4 kiadás. A 2.5.25 a sorozat vége felé jár, a tervezetek szerint a 2.5.26 lesz az utolsó karbantartó kiadás, év végével zárják le az életciklust. A menetrend szerinti kiadásban egy darab közepes…..
A 2.5.23-as kiadással egyidőben megérkezett a 3.3-as vonal vérfrissítése is, ebben elég sok hibajavítás és kisebb fejlesztés szerepel, a frissítés ajánlott akár letöltéssel akár az automata rendszeren keresztül. infó:…..
Szépen haladunk a frissítésekkel, megjelent a menetrend szerinti 2.5.23-as csomag, amiben 8 hibajelzést javítottak ki, például az email titkosítás körül jelentkező problémákat, vagy hogy a kapcsolatfelvételi levélről nem érkezett másolat a saját emailcímre. Frissítés…..
Joomla blog JCE 2.4.0 kiadás 2014.07.17 15:37:06
A JCE szövegszerkesztőjének 2-es verziójából az utolsó olyan fázishoz érkeztünk el, amiben újdonságok vannak, innentől kezdve minden fejlesztés a leendő 3-as kiadásba kerül majd. A JCE 2.4.0 főleg bugfixeket tartalmaz, a fontosabb újdonságok: Betűtípus és formázás…..