Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Január Herceg (2014)

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyári Gábor A Magyar Narancs hasábjain „Türelmetlen és megrögzötten antiszemita személy volt” címmel jelent meg egy interjú Paksy Zoltánnal, amelyben a történész azt állítja, hogy Mindszenty József bíboros, hercegprímás nem érdemli meg, hogy egy róla elnevezett, munkásságát bemutató emlékközpontot…..
Míg az ember mentálisan a helyzet magaslatán van addig tán él, de amint már öregszik és szellemileg sincs a toppon, abban a pillanatban ott a veszély, hogy nálam sokkal egészségesebb emberek jóval kevesebb gonddal banális hibák miatt mennek el! Sajnos sokat voltam kórházban (46x) mivel gyerekkorom…..
Január Herceg (2014) 2016.04.13 06:24:37
@luis5: Jöttél nyalogatni a potrohos csúti haverodat? Aki százmilliárdokat nyúl le közpénzből a privát hobbijaira, meg a csókosainak a gazdagítására. Hát nyalogasd, ha ettől jobban érzed magad.
Érdekes esetre tettek nemrég pontot a nyomozók az USA-ban. Connecticut környékén ugyanis gyanúsan megszaporodtak a bankkártya adatokkal történő visszaélések, szemlátomást rendszeresen szivárogtak az adatok valahonnan. Az áldozatok pedig meglepve tapasztalhatták, hogy időnként a…..
Január Herceg (2014) 2014.07.01 11:12:03
@teddybear01:
Igen, így van. A Missouri-i útszéli csehóban, meg az Ann Arbor-i kocsimosóban értelemszerűen nem adom oda a kártyámat. De az igazság az, hogy el is kerülöm ezeket a helyeket.
Nincs olyan, hogy rossz reklám – állítja a régi közhely, ám nagyon közel állunk ahhoz, hogy mindezt a magyar viszonyokról megjelenő nemzetközi sajtóvisszhang felülírja. Az elmúlt napokban itt a DiploMacin is olvashattatok negatív és pozitív véleményeket különböző külföldi…..
Vicces kis újságot adott kezünkbe a jó szerencse. Le is akadtunk íziben a Heti Válaszról, meg a többi agyhalált okozó csicsás narancsos lapról, a Csali névre keresztelt A/4-es papirusz ugyanis hasonlóan mutatja az irányt, mint a pártközpontból irányított társai. Ezt ráadásul…..
Január Herceg (2014) 2014.02.18 10:37:02
@kovi1970: Nem tartom jó dolognak, amit a magyar keresztény egyházak csinálnak, de továbbra is szeretnék óva inteni mindenkit attól, hogy egybites fekete-fehérben gondolkozzon ebben a kérdésben. Igen, valóban van a papok és a hívek között is sok, akik szerint nagyon rendben van a kormánypártokhoz való dörgölődzés. Szerintem meg nincs rendben, de én tudom, hogy ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül a hívek között sem, és papból is sok ilyen van.
Adómentesség-ügyben: Nekem sem tetszik, de ezt a baloldali kormányok sem próbálták meg felszámolni, miért nem kérdezed őket?
Január Herceg (2014) 2014.02.18 10:50:18
@kovi1970: Pontosan az általad leírtak miatt nem látom ezt ennyire élesen. Aki nem aktív vallásgyakorló, annak szinte semennyire nem tudnak beleszólni az életébe, mert nem megy el a templomba, nem hallgatja otthon a Mária rádiót.
Aki pedig aktívan vallásos, annak attól még szabad használni a józan eszét, erre anyósod is remek példa.
Január Herceg (2014) 2014.02.18 12:00:45
@eloi: Köszönöm válaszod. Nem akartam ilyen részletességbe bocsátkozni; tudom, hogy az egyház az áfatörvény alapján alany áfamentes "a tevékenység közérdekű jellegére tekintettel". De nem a mostani kormány tette azzá, erre vonatkozott a fenti kommentem.
A közvéleménykutatások szinte behozhatatlan előnyt mutatnak a kormánypártoknak, ám vannak, akik megkérdőjelezik az óriási előnyt és valójában csak 4-5 százalékos vezetést adnak a Fidesz-KDNP-nek. Ha nekik van igazuk, akkor bizony vészriadót kell fújni a Fideszben, hiszen elég…..
Orbán Viktor olyan megállapodást kötött Oroszországgal Paksról, amely a hazai energiatermelést az elkövetkező ötven évre egy vitatott technológiába betonozza, a családjainkat generációkra eladósítja és Magyarországot visszavezeti az orosz érdekszférába.   Ma az…..
Január Herceg (2014) 2014.02.03 06:30:27
@_zahnrad:
A rendszerterhelés maximumára készülnek prognózisok (mert az korrelál az energiafogyasztás növekedésével), a minimumára nem. Ha van valami elmélete arról, hogyan fog nőni a minimumterhelés, atbból jó kis PhD-t lehetne írni.
Németországban elsősorban nem az importált energia összmennyiségének a növekedését, hanem az import volatilitásának a növekedését prognosztizálják.
A múltkor bódult állapotban Miami Beach-en autózgató (nem, nem gyorshajtó, mivel utóbb kiderült, hogy olyan béna volt, hogy pont azzal hívta fel magára a rendőrök figyelmét, hogy túl lassan ment) Justin Bieberrel már megint baj van. Több is. Az egyik, hogy bíróság elé…..
Debilkével nem sokan barátkoztak az osztályban. Bandzsa volt, mellé még hülye is, de az arca méretes. Akármit kérdeztek tőle, mindig ugyanazokat a faszságokat szajkózta. Amikor kiállt felelni, már mindenki röhögött, mert betéve tudták, mit fog mondani. Mégis megkapta az ötöst,…..
Január Herceg (2014) 2014.01.30 11:48:34
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Nem az a kérdés, hogy a külföldi bankárok és spekulánsok szemétkednek-e Magyarországgal. Ez biztosan így van, régóta tudjuk. A kérdés az, hogy mit tesz ez ellen a magyar kormány. Hogyan harcol a spekulánsok ellen? Az nem lehet, hogy nem harcol.
A Ténytár már többször foglalkozott az állampolgárok mindennapjait érintő ellátások megszervezésével. Kiemeltük, hogy az elmúlt években jelentős centralizáció zajlott le temérdek területen, amelyek között voltak sikeresebbek és (finoman szólva is) kevéssé sikeresek. Úgy…..
Attila pontosan hallotta, amit mondtak, de nem rendreutasított, hanem még rá is kontrázott. Zsigerből. Ez következik a baloldal immár százéves tradíciójából: akasztatni. Mesterházy Attila még azt is el tudja szúrni, amit nem lehet. Most éppen az amúgy sem túl értékes…..
Mi a bajom azzal, hogy Orbán Viktor lepaktált Putyinnal Paks bővítése ügyében?Mindenekelőtt felháborít, hogy mindezt gyakorlatilag titokban, egyeztetés, előkészítés, hatástanulmány nélkül tette. Ez ugyanis a szakma, a civilek – és általában a teljes lakosság –…..
Január Herceg (2014) 2014.01.24 07:07:00
@hobb: A Lajos csak egy technikai bonyolító, ő őrzi a pénzeszsákokat. Az irányító a szolnoki klán, a Nyerges fivérek meg az Orbánné.
Pakssal kapcsolatban sok minden előkerült már, de szeretném pár szóban összefoglalni a lényeget. 3.000- 4.000 milliárd forintba kerül, ennek 80 %-a, vagyis 2.400 - 3.200 milliárd orosz hitel lesz.Az orosz hitel törlesztését 2023-ban kell elkezdeni, futamideje 30 év.2023-ban a most…..
Január Herceg (2014) 2014.01.21 07:28:35
@Laci A Lakli: Erre voltak a Paksi Erőmű által megrendelt tanulmányok, az ERBE vagy az Erőterv volt a fővállalkozó, ők hozták ki, hogy Paks az optimális helyszín, de a részleteket sajnos nem tudni, titkos az összes ilyen anyag.
Január Herceg (2014) 2014.01.21 07:49:54
@Laci A Lakli: Arra gyanakszom, hogy a víz miatt hozták ki ugyanoda, de ez csak sejtés. Biztosan nem volt elég tartós vízhozam a Tiszán, a Dunán meg nemigen van észak-déli mozgástér (feljebb Budapest, lejjebb országhatárok).
Január Herceg (2014) 2014.01.21 15:00:04
@Spikk: "A németeknél azt mondták az emberek, hogy nem kell több atom. És ez a helyes, ez a követendő."
Sok pénzért mérik ám azt a büszke gesztust. A német fizeti (a dán után) Európa legdrágább lakossági áramát: 28,5 eurócent/kWh. Kéne?
Ezen az új blogon fogunk beszámolni mindarról, amit tapasztalunk és átélünk az országgyűlési és az Európa parlamenti választásokig. A pártok választási kampányából általában csak a hivatalos nyilatkozatok, közlemények, az egyhangú hirdetések és a különböző botrányok…..
Olyan ellentmondások terhelik a magyar kormány kommunikációját energia (úgy is mint: rezsi!) ügyekben, hogy hozzájuk képest az egészséges gyermeknek életet adó olasz apáca érvelése sziklaszilárd. Indult onnan az egész rezsiharc, hogy a miniszterelnök és körei…..
Január Herceg (2014) 2014.01.21 06:36:04
@Berzengő: Kertész idézett szövege súlyosan sértő arra az 1-2 %-nyi magyarra nézve lenne, akik nem sértődnek meg tőle, mert ugyanezt gondolják. Szerintem nem genetikus, mert akkor a külföldre távozott hazánkfiai ott éhen halnának, ott nem eteti őket alamizsnával cár atyuska.
Január Herceg (2014) 2014.01.21 09:42:35
@Nzoltan: Ebben talán igazad van, meg említhette volna valaki a Kanadába "menekülő" rozmárokat is, de én az ismeretségemben levő orvos, mérnök, informatikus tagokra gondoltam, akik 1-2 éve mentek el, családostul. Részben több pénzért, részben kevesebb diktatúráért.