Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BobHarris

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Menekülj, tanulj nyelveket, költözz külföldre minél hamarabb!”  - ha annyi forintom lenne, ahányszor ezt hallottam már, akkor valószínűleg multimilliomos lennék, és nem lenne kérdés, hogy tudok-e maradni. A helyzet az, hogy jelenleg a közeli baráti körömből is…..
BobHarris 2014.01.18 19:05:49
És mi van, ha nem azért mész mert menekülsz? Vagy nem azért maradsz mert harcolni akarsz? Miért ezek a szempontok állandóan? Sokat gondolkoztam ezen a kérdésen jómagam is és pont az ellenkező álláspontra jutottam. Nekem is van rengeteg ismerősöm akik már kint vannak és ugyanennyien, akik itthon maradnak és "azért sem adják fel".
Egyetemi hallgató vagyok abban a szerencsés helyzeten, hogy bárhol lenne lehetőségem magamat eltartani. Persze, kint biztos többet lehet keresni, ha valakinek ez a szempont, de az élet döntéseit az anyagiakon kívül más erők is mozgathatják. Sajnos úgy tűnik Magyarországon ez az általános mérce, talán ezért is tartunk itt. Pontosan azért nem maradok itt mert ennél értékesebbnek gondolom az előttem álló lehetőségeket és a világot sokkal szebb helynek tartom minthogy ennyit lássak belőle. Ami nem csak azt jelenit, hogy néha jó elutazni és egy burokból megnézni valamint mint az állatkertben, hanem azt is, hogy jó megtapasztalni és bőrünkön érezni más kultúrákat és gondolkodásmódokat. Nem látok semmi magasztosat az önként vállalt és első sorban értelmetlen önsanyargatásban. Ezt leginkább nem az itthoni életre értem, hanem arra, hogy politikai alapon lemondunk olyan alapvető emberi szükségletekről, mint a megismerés, a béke vagy a kapcsolat teremtése az ismeretlennel. Tudom, hogy ennél sokkal alapvetőbb dolgok is hiányoznak sokszor, de amíg ezeknek a rabjai vagyunk, semmi nem fog változni és csak egy megosztott indulatok által irányított világot tudunk létrehozni. Ha pedig sikerül túllépni ezen, akkor mindegy, hogy itt vagy máshol éli az ember az életét mert ki tud alakítani egy olyan közeget, amiben a pozitív célok a hangsúlyosak és nem a szarból való menekülés vagy az azzal való küzdelem. Ha pedig egyenként képesek vagyunk így élni az életünket az a társadalmat is át tudja alakítani.