Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petropeter

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kovács Ákos szerint a nőnek az a dolga, hogy a női princípiumot beteljesítse, tartozzon valakihez, akinek gyereket szül. Kövér László pedig azt szeretné, hogy lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy ha unokákat szülhetnének nekünk. A Fidesz…..
petropeter 2015.12.15 11:56:46
Semlegesen, csupaszítsuk már. A férfi nem TUD szülni, a nő meg TUD szülni. Ez nem is fog változni egy jó darabig.
Tehát ha munka szemszögét nézzük, és a 3 vagy több gyereket, akkor van egy nő, aki legalább 10 éven keresztül hol dolgozik, hol nem. A férfi pedig folyamatosan dolgozik. Ebben a szakaszban igazi demagógia egyenlőségről beszéni.
Ha megvannak a gyerekek, jön egy másik életszakasz. A munka mellett a családi élet megjelenik, és bizony a normális az, ha valaki ezzel minél több időt szeretne tölteni. A nők és férfiak munkája itt már nem tér el lényegien. Viszont mindkettő korlátozottabb energiában és időben.
Aztán van egy késői időszak, mikor már "kirepültek" a gyerekek, az eddigi férfi és nő viszont lassan nagyszülő, munka mellett.
Honnan jönnek az efféle cikkben is boncolgatott problémák?
Ma a nők 20 és 45 között szülnek! Hoppá! A férfiak 40 felett megbolondulnak egy új családért, ez a"rengeteget vesztettem" felismerés. Emiatt 20 évestől az 50 évesig nem lehet tudni mit akar, mikor lesz teljes értékű munkaerő, hogyan alakul az élete.
Konklózió: ott volt valamikor egészséges a helyzet, amikor 20-30 között alapítottak családot, a munkában ez a próbálkozási, helykeresési időszak volt, 30-40 között már lehetett teljes erőbedobással kibontakozni, 40-50 között pedig felelős helyzetbe kerülni.
Ezen mi olyan bonyolult? Ki tehet róla? Felsőoktatás lassan már 30 évesen ad diplomát, 40 év felett pedig munkaerőpiaci hátránnyal küzd valaki, mikor tud elköltözni a fiatal a szülőktől, milyen foglalkoztatottak kiszolgáltsága, sorolhatnám még.
Ha nem vesszük észre az egyszerű természetes rendját ez életnek, akkor belegabajodunk, mint hülyegyerek a hózentrógerbe.
Spanyolországban egy olyan kis elektromos járművet hoztak létre, ami egyszerre több aktuális városi problémát is megoldhat. Az autó tervezése már 2003-ban elkezdődött és 2012-re készült el az…..
petropeter 2015.08.06 08:04:59
@bértrollbosszantó_kovi1970: NEM a TE tapasztalataidról van szó, a cikk írója a piaci árak alapján, nem magyar piaci árak alapján ír korrektül. Pl: VW golf VII, 1,4 benzin 6 millió forint, ami kis autónak felele meg mindenhol. Egy A4-es már 10 M ft alapl ami a kisközép korosztály.
Ezekhez képest, a legolcsóbb ma kapható autók között van ezzel az árral.
Az, hogy magyar ember még a lagolcsóbb autót sem tudja megvenni, az egy teljesen más blogra való téma!
A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ezúttal Európa 25 legnépszerűbb városát rangsorolta. Egy átlagos egy hetes nyaralás költségeit összevetve készítette el a listát Európa legolcsóbb városairól. A listában szerepel Budapest is, de vajon hányadikak…..
  Így néz ki egy megszálló hadsereg Régóta foglalkoztat az a gondolat, hogy mi a fene lehet annak az oka, hogy mi magyarok ennyire imádjuk gyűlölni egymást. A magyarázat valójában teljesen kézenfekvő. 26 éve senkinek sincs esze ágába sem tisztességesen megszállni minket.…..
Úgy tartja a népi bölcsesség, hogy büdösben még senki sem fázott meg. Nyugodtan hozzátehetjük a nyári változatot is: ami hűt, az ronda is. A klímák kültéri egységei mindenképpen azok, és évről évre egyre több van belőlük. Ha egy belvárosi nem bírja tovább a meleget,…..
petropeter 2014.07.08 11:50:05
@Tomi from Space: nagyon okos vagy, és empátával teli... arra persze nem gondoltál, hogy van más megoldás is...
A Lehet Más a Politika az elmúlt időkben olyan, álbalos pártok, média, komentelők, az összefogást mantrázó és jól megvezetett tömegek által gerjesztett mocsokvihar közepén találta magát amiatt, hogy külön akar indulni a választáson, hogy az már egyszerűen nevetségessé…..