Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keresettszemély

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég nagy gáz van a Zsolna utcában. Pontosabban gáz nincs, hiszen a Fővárosi Gázművek elzárta. Ezzel azért több probléma is van. Az első, hogy hibaelhárításból eredő vezetékkiváltásra hivatkozva feltúrták a járdát, amit nemrég újítottunk fel. A második, hogy több ház,…..
Keresettszemély 2014.01.15 21:34:12
@Rajnák:
Most olvasom Paul Hoffman: A Prímember című könyvét. Erdős Pálról, a matematikusról ír. E könyvből egy idézet, egy matematikusok által átírt részlet:

Egy gondolat bánt engemet:
Alzheimer kórban halni meg!

Mikor nyit az OPNI, tetszik tudni róla valamit? :)
Keresettszemély 2014.01.15 21:45:42
@Zsolna: Vélhetően Öntől kaptam az egy szem levelet néhány hete. Tudja hol lakom, azért van amit nem igazán tud jól. Biztosan tudnék olyan közlekedési szabályt említeni amire nem figyelt a vizsga előtt.
Azt ne terjessze, hogy egy gázcsőcsere a lakása előtt szükséghelyzet... :(
Azt sem gondoltam, hogy szájbarágósan kell körülírjam, hogy a Zsolna utca gázcsőcserével érintett 300 méteres szakaszáról levelezünk. De most én tanultam Öntől.
Járdára sehol ne álljon fel a kocsijával csak ott ahol a szabályoknak megfelelően teheti! Ne is próbálkozzon felülbírálni semmiféle szabályt, nem vezet jóra.
Volt egy ismerősöm. A német rendőr megállította és mondta, hogy 150 euró a büntetése a szabálytalankodásért. Önhöz hasonló érveket kezdett felhozni. A rendőr csak annyit mondott, hogy ha most abbahagyja akkor csak 200, de ha folytatja lesz az még több is.
Neki ennyi volt a tanulópénz, nekem meg annyi, hogy eszembe nem jutna magyarázkodni, Önéhez hasonló butuskaságokkal magyarázni a szabályszegésemet.
kérem a továbbiakban Ön sem tegye. Jobban jár, olcsóbb lesz.
Keresettszemély 2014.01.15 22:34:24
"Ez a pszichológusok által alapvető attribúciós hibának becézett torzítás, azaz hogy saját cselekedeteinket hajlamosak vagyunk a szituációnak, míg másokét jellemvonásnak tulajdonítani, rengeteg autóvezetési helyzetben felbukkan."
Az idézet innen van:
divany.hu/ego/2014/01/15/ma_is_sok_volt_a_paraszt_az_utakon/

Sákovics Diána írta, felvértezve a női empátiával, ha már nekem nem hisz.

A közlekedés azért szép, mert tizedmásodperc alatt kell dönteni. A helyes döntés viszont az egymás útját keresztezők ezonos alapokon nyugvó, a szabályokon nyugvó, elvárható cselekedetein múlik. Az életünk múlik rajta.
Döntsön úgy, hogy csakis a szabályok szerint jár el, nem bánja meg, hosszú életű lesz.

Szituáció, a cselekedetünket meghatározó, minket zavaró külső körülmények: A gázcsőcsere miatt kell tegyen valamit, akár szabálytalant is, aki ezért szól e tette miatt, annak a cselekedetét jellemhibának veszi.