Regisztráció Blogot indítok
Adatok
István Tamasi

0 bejegyzést írt és 5577 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden orbáni propaganda ellenére tragikusan romlik a magyar állam megtartó és egyben a nemzetfenntartó ereje! Ami Nyugat-Európában az 1945-től 1975-ig tartó „30 dicsőséges év” volt, amikor az amerikai segélyeknek köszönhetően ugrásszerűen fejlődött az élet minden területe, az Magyarországon az…..
István Tamasi 2023.03.14 09:17:23
@ulpius66: A kecskebaszó te vagy. A migráns/vendégmunkás pedig az, aki nem elégszik meg azzal a nyomorral amiben te élsz.
 -         A finnek és svédek NATO csatlakozása nagyon fáj Oroszországnak, hiszen a hosszú finn-orosz határra katonákat és fegyverzetet kell átcsoportosítania, a Balti-tenger pedig NATO beltengerré válik. Amikor Orbán súlytalan kesztyűbábokkal próbálja húzni az időt, akkor csak Putyinnak…..
István Tamasi 2023.03.04 10:25:50
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Gratulálok. Nálad tökéletesen hatott az intelligenciaellenes védőoltás.
Orbán imádja, ha a Nyugat irtózik tőle és sátánnak látja... Ekkor legalább végre "valakinek" érzi végre magát az a senki...
István Tamasi 2023.03.01 09:16:23
@Rodney 2: Olyan sötét vagy, hogy tényekre csak ócska, avas, lejárt szóvirággal tudsz reagálni.
István Tamasi 2023.03.01 09:18:44
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Erről ugyan nem szóltam, de köszönöm a beismerést, hogy az elmebeteg suttyót gazdádnak tekinted.
István Tamasi 2023.03.03 09:28:53
@2023: A mandiner hazudott már ennél nagyobbakat is. Aki a mandinerre alapozza ismereteit saját magát vezeti félre.
Aha, szóval ha egy szakmai szervezet - aminek tagságát a Fidesz tett kötelezővé az orvosoknak - elkezd valódi érdekképviseletként működni, akkor gyorsan megszüntetjük... "Nyilatkozniuk arról, hogy meg kívánják-e tartani a kamarai tagságukat és ha 30 napon belül nem tesznek nyilatkozatot, a törvény…..
Sokan műbalhénak tartják, de valószínűleg ezúttal tényleg visszanyalt a fagyi, amikor a Fidesz legutóbbi frakcióülésén vita alakult ki a svéd és finn NATO csatlakozás ratifikálása kapcsán. Orbán Viktor ugyanis olyan sikeresen hergelte a sajátjait a két északi ország ellen, hogy most, amikor meg…..
Magyarország becsületét az a párt tudja visszaszerezni a világ előtt, amelyik képes lesz megfékezni az orbáni-élősködő klikk hatalommal való visszaélését Európában és itthon. Az orbánisták hatalmon maradásuk érdekében már minden rafinált, zugjogászi trükköt bevetettek: itthon a kurucos magyarkodás…..
Egy régi szovjet vicc szerint egyszer, amikor Lenin elvtárs átsétált a Vörös téren, néhány ott focizó gyerek labdája a bolsevik vezető lábaihoz gurult. Lenin barátságosan visszapasszolta a játékszert a fiúknak. A szovjet sajtó erre megjegyezte, hogy milyen humánus vezető a párt első embere, hiszen…..
Abból a korszakból merít ihletet a kormányzáshoz Orbán Viktor, amelyben még iskolásként megtapasztalhatta, hogy az állam csak látszólag irányíthat bizonyos a gazdasági és politikai folyamatokat. A gulyáskommunizmus a ’60-as évek elejétől a ’80-as évek végéig tartott, és nagy szerepe volt abban, hogy…..
Ritkán szoktunk a szeka.blog.hu korábbi bejegyzéseire hivatkozni, de ezúttal ez elkerülhetetlen. Közvetlenül az új Orbán-kormány hivatalba lépése előtti bejegyzésünkben ugyanis elég pontosan megjósoltuk, milyen megszorító intézkedésekkel indítja tevékenységét a kabinet. Az is figyelemre méltó, hogy…..
Popper Péter előadása a Mesterkurzus sorozatban...
István Tamasi 2022.05.09 15:55:23
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hívő az, aki rendszeresen gyakorolja is vallást, hitét, rendszeresen eljár misére illetve hasonló szertartásra hívja azt bárhogy az illető vallás. Aki csak esküvőre, gyászszertartásra, keresztelőre(vagy hasonlóra) jár templomba, az nem hívő hanem hagyományőrző.
István Tamasi 2022.05.10 08:35:39
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
1. Amikor 15 % vallásos hívőkről beszélünk, akkor abban az összes vallás - katolikus, református, görögkeleti, zsídó, muszlim, baháj, krisnatudatú, budhista, jehovista, mormon, sámánhívő, stb, stb benne van.
2. Nincs baj a hagyományőrzőkkel, csak nem szabad őket hívőknek nevezni, közelebb vannak ők az ateistákhoz mint a hívőkhöz.
István Tamasi 2022.05.10 17:16:32
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Elfogadom, hogy vannak hívők és vannak magukat hívőnek lódító hagyományőrzők.
Már megtagadtuk a finn-ugor rokonságot (nehogy az észt és az Ural-környéki rokonaink miatt Oroszországot kritikával kelljen illetni), már nem vagyunk a "visegrádi" Közép-Európa szerves része (nehogy az ukrajnai agresszió és tömegmészárlások miatt Oroszországot kritikával kelljen illetni), de még…..
Egyre kevésbé használható a Fidesz számára az a retorika, amit az orosz-ukrán háború óta használ. Ennek lényege, hogy a gyakorlatban lényegében együttműködik az EU és a NATO legfőbb döntéshozóival, verbálisan azonban teljes semlegességet hirdet. A Fidesz szavazóit azonban egyre inkább zavarja az a…..
Az orosz-ukrán háború komoly ideológiai zűrzavart okozott a Fidesz táborán belül, Orbán Viktor pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy hívei számára a kérdőjelek kiegyenesedjenek. A fő problémát az jelenti, hogy lassan egy évtizede mást se hallanak a Fidesz szavazói a kormányfőtől, minthogy…..
Kovács Zoltán államtitkár mögötti Nagy-Magyarország térkép jelentése egyfelől az, hogy a Fidesz vezette Magyarország az egyedüli "államalkotásra" képes náció a Duna-Tisza-Dráva-Száva közén, másfelől az olyan orbánisták számára, akik ugyan tisztában vannak azzal, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik, de…..
Naivitás lenne azt hinni, hogy amennyiben a magyar ellenzék április 3-án megnyeri a parlamenti választást, belátható időn belül helyreáll az országban a jogállamiság, az uniós források pedig azonnal áramlani kezdenek Brüsszelből. Az Orbán-rendszer kiépítése évekig tartott, így a szabályok átszabása…..
István Tamasi 2022.02.23 11:31:58
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem megy: kilopták a kotonaság járműveiből a katalizátorokat.
  Az Európai Unió liberális, tehát kompromisszumra törekvő politikájához szokott, azokkal szemben pimaszul lavírozó Orbán Viktor most Putyin birodalmi politikájának betonfalába ütközött. A Putyinnal folytatott öt órás tárgyalás után, - ami sejthető módon inkább kioktatás volt, mint párbeszéd –…..
István Tamasi 2022.02.23 11:26:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ti buleszek az átlagjövedelem alacsonyan tartásával küzdötök az EU ellen, de saját népetek látja a kárát.
Undorító, ha egy értelmes ember azzal próbálja megvédi a velejéig romlott, hatalommal visszaélő "NER-elitet", hogy más sem jobb náluk! Kivételes tíz év van mögöttünk, amikor hatalmas anyagi támogatást kapott Magyarország az EU-tól és ezt a pénzt Orbánék pont úgy osztották szét maguk közt, ahogy az…..
István Tamasi 2022.02.22 11:20:59
@ulpius66: Bezony, és Iványi az ellopott milliárdokból építteti a hatvanpusztai "majorságot".
Vagy mégsem? Az Európai Unió Bírósága (EUB) zöld utat adott a jogállamisági mechanizmusnak: következményei lehetnek az EU-s pénzekkel való visszaéléseknek. A luxemburgi bíróság azután döntött így, hogy a rendszerintű korrupció miatt kritizált Magyarország és a bírói függetlenségét veszélyeztető…..
István Tamasi 2022.02.19 11:41:59
@Lehetnék én is: Nem jut feltétlenül kevesebb nekem Brüsszeltől, hiszen Cseh K. kivívta/elintézte, hogy önkormányzatok közvetlenül is pályázhatnak a csirkefarhát elqrmányának a kihagyásával/kikerülésével. Mégis lehet örülni.
István Tamasi 2022.02.19 11:43:33
@Lehetnék én is: Igaza van: a NER/fideszmaffia oldaláról nézve a Cseh Katka félék ténykedése dézsmálás, mégpedig az ő lopásaiknak a megdézsmálása.
István Tamasi 2022.02.19 12:22:40
@alöksz róz: Kár, hogy a megjegyzésén még saját maga is nevet/röhög: "-)".
Gyakran halljuk: "csak a család van és kész, másra ne számíts!”  Visszalépés történt még a szocializmushoz képest is, amelyet a mikro-család (anya-apa-gyerek) istenítésével próbál elleplezni a magát "keresztény-nemzetinek" mondó orbáni rendszer. A szocialista korszakban még lehetett - jogosan vagy…..
István Tamasi 2022.02.08 17:11:54
@konrada: Valóban, a csókos Kövér család mindent megkapott: évente autókiutalást, Kútvölgyi kórházi kezelést és (a későbbi köteles) Lackót is felvették felvételi nélkül az egyetemre. De az ő családja volt a kivétel(ezett).
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Igen. Írtam, hogy a TEHETSÉGES, de szegény gyerekek... Kivételnek ott volt Kövér/köteles/ Laca.
István Tamasi 2022.02.08 17:13:33
@konrada: A NER lovagok (Völner, Schadl, stb) be sem jelentkeznek és el sem mennek egy sikeres egyetemi vizsgára.
István Tamasi 2022.02.08 17:15:59
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Származás szerinti megkülönböztetés az 50-es 60-as években volt, a 70-es években megszűnt.
A kormány népszerűségének biztosan jót tesz, ám az inflációt egészen biztosan nem fogja érdemben mérsékelni a kormánynak az a döntése, hogy hat élelmiszer árát befagyasztják. Orbán Viktor most olyan módszerrel hajszolja a népszerűséget, amit néhány évtizede még olcsó kampányfogásnak minősített.…..
Kezdjük az elején: honnét veszed ezeket összeesküvés-elméleteket, hogy „Clemenceau-terv”, meg „Soros-terv”? Azt most nem is hánytorgatom fel, hogy a keresztnevüket rosszul írtad: az elsőt Georges-nak írják „s”-sel a végén, a másodikat George-nak! De ez utóbbit igazából György-nek mondjuk, mert…..
István Tamasi 2021.12.18 10:02:00
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birka, nyertél naponta kétszer: naponta kétszer dug meg a hegyi birkapásztor a hegyilegelőn.
István Tamasi 2021.12.18 11:49:08
@Randy Marsch: Birka hozzám írt bejegyzéseiben nincs sem 9. sem IX. század.
István Tamasi 2021.12.18 11:50:52
@arthurthedent: Az elmebeteg suttyó a 20002 óta kiépített látszatvilágában folyamatosan van kitalált/kijelölt ellenség.
Ágoston László: "Mióta nem vagyok keresztény, egyre jobban értem Jézust. Hogy milyen lehetett a küzdelme a konzervatívokkal (vö: farizeusok) és milyen lehetett egy értetlen, önző, ostoba világban kommunizmust hirdetni (vö: add oda mindened a szegényeknek, osszátok meg, amitek van, és ne keressétek a…..
A miniszterelnök beleegyezése nélkül biztosan nem kerülhettek volna nyilvánosságra annak a nyomozásnak az eredményei, melyben érintett Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese. Ez már csak így szokás egy olyan rendszerben, melyben egyetlen ember akaratán múlik, hogy valaki felemelkedik vagy…..
Egyre szűkül az Orbán-kormány mozgástere amiatt, hogy ragaszkodik egy olyan tervhez, amely lényegében végrehajthatatlan. A kormányfőről régóta tudjuk, hogy nem híve a járvány miatti korlátozásoknak, hiszen az ront a közhangulaton, ráadásul bevezetésük nyilvános beismerése lenne annak, hogy kizárólag…..