Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bangha Béla

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt másfél hétben történelmének talán legizgalmasabb, legfeszültebb, legnehezebb napjait élte át a Jobbik – és azt hiszem, a legtanulságosabbakat is. A három alelnök és egy alelnök-aspiráns megvétózása nagyjából mindenkit váratlanul ért a hazai közéletben. És ez nem csak arra volt alkalmas,…..
Bangha Béla 2016.04.28 19:22:21
Hiába a Jobbik esését mutogató közvéleménykutatások, Vona Gábor bejelentkezett miniszterelnöknek. Azt mondta évindítójában, hogy a jobbikosok akasszák le a kardjaikat a falról. Mi nem ijedtünk meg tőle.  Amolyan törökgáborosra sikerült a Jobbik elnökének beszéde. Vona mögé piros-fehér-zöld hidak…..
A Paradise Lost nem a sikerekre hivatott zenekarok közé tartozik. Körüllengi  őket a szerencsétlenség aurája. Rosszkor voltak rossz helyen, rossz albumo(ka)t csináltak rosszkor. A fanatikus rajongók megkövezése előtt mondom inkább el, hogy az átütő sikerről beszélek csak, nem a…..
A Tapolcai választás eredménye szerint tovább folytatódik az a trend, hogy a Fidesz lassan gyengül ugyan, de ez a gyengülés csak a Jobbiknak hoz a konyhára: csak ez a párt tud tovább növekedni, és leelőzi a Fideszt, Úgy tűnik tehát, hogy a magyarok többsége nem a hülyeségből…..
Az interneten böngészők, azok közül is főleg a világnézetükben még nem kellően megerősödött fiatalok, rengeteg veszélynek vannak kitéve. Ökörködő videóktól, villogó reklámoktól, közhelyes „mémektől”, társkereső hirdetésektől zajos a világháló, amik miatt a…..
Mi folyik itt, Magyarországon? Jogos tiltakozás egy rossz döntés ellen? Civil ellenállás? Forradalom? Puccs? Idegen beavatkozás? Vagy egy kicsit mindegyik? Valljuk, be az elmúlt napok alaposan megforgatták azokat is, akik próbálják rajta tartani kezüket a hazai közélet ütőerén. A…..
Bangha Béla 2014.10.29 23:16:16
@Balázs Molnár:
Te aztán egy igazi sült proli vagy öregem...
Nagyot ment a Facebook-on az utóbbi napokban Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc. A megyei jogú város fideszes vezetője  a korszerű makarenkói pedagógiai iskolának megfelelően hol megértő, hol szigorú virtuális osztályfőnökként terelgeti helyes irányba a városfejlesztés…..
Fotó: Móricz Csaba. Merészet lépett a szabolcsi zsákfalu zsebvezére: Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester bizarr performansszal fejtette ki véleményét világpolitikai kérdésekről a község főterén a hétvégén. A hiperaktív faluführer már eddig is szívesen játszott…..
Bangha Béla 2014.08.05 07:30:32
Az embert az elmúlt esztendők megtanították arra, hogy ne várjon túl sokat egy politikustól, pláne, ha az a mindenkori kormány tagja. De azért vannak még pillanatok, amikor Máraival szólva a megsértett ízlés felsikolt. Répás Zsuzsannának ma sikerült átlépnie meglehetősen…..
Bangha Béla 2014.06.30 23:17:30
Egy hét alatt három ügyben is lebukott Pócs János. A Fidesz-szavazók szerint ez már nem is meglepő, az igazi kérdés szerintük inkább az, hogy ha Pócs Jánosnak olyan sok segítője akad a Jászságban, mint ahogy ő állítja, akkor miért kényszerült mégis arra, hogy közmunkások…..
Elképesztő dolog történt a napokban, de mintha ennek súlyát nem érzékelné a média vagy a keresztény közösség: az ENSZ felszólította a Szentszéket, hogy többek között bírálja fölül tanítását a fogamzásgátlás és a terhességmegszakítás témakörében. A legnagyobb…..
Gyakori kritika a hívőkkel szemben, hogy jó, a Krisztus-sztori rendben van, Istenben is tudok hinni, de az egyházi szóban nem. Az efféle autodeista hozzáállás eredménye nemcsak egyházszakadás, mint azt láttuk a történelemben, hanem egyféle lelki szárazság is: mondom, hogy hiszem az…..
Bangha Béla 2014.01.16 17:21:00
@bela:
Inkvizíció, keresztesháborúi, Mária-kultusz... stb.

Senki nem állítja, hogy az Egyház ne követett volna el hibákat. De például mind az inkvizíció, mind a keresztesháborúk alapvetòen jó és igazolható céllal jöttek létre. Az, hogy az ezekben a történesekben szereplő egyes emberek túlkapásokat, kegyetlenkedeseket követtek el, nem az Egyház, hanem az ember gyengeségét és esendőségét mutatja. Mindensetre sem keresztesháborúik, sem inkvizíció nincsen 2014-ben. Pedig igény volna rá...

Az Egyházban semmiféle babona nincsen, a szentekhez való folyamodás nem "halottakhoz való imádkozás".
Ne haragudjon, de az Ön álláspontja még a kezdő protestáns álláspontok között is annyira 1.0-ásnak tűnik, hogy ezen a szinten még ellenerveket sem érdemes mondani.

Javaslom, hogy ismerje meg a fentebb említett kérdésekben az Egyház állaspontját is, ne csak a saját felekezetéét, és ha még ezek után is felmerülnek Önben kérdések, akkor tétetles tegye fel őket, ugyanis az, hogy "keresztesháborúk" meg "inkvizíció" nem elégsége szellemi alap egy megfelelő szintű eszmecseréhez.

Az meg, hogy "nem ért egyet" a Péter primátusa c. írással, szíve joga, de Ön sem gondolhatja, hogy egy teológiai szempontból ilyen alapossággal megírt érvrenszert ennyivel el lehet intézni.
Bangha Béla 2014.01.16 22:59:59
@bela:
Teljesen felesleges egy katholikusnak egy protestánst győzködnie. A protestáns konvertiták akkor tértek vissza az Anyaszentegyházhoz, amikor hosszasan - nem ritkán évekig - tanulmányozták a katholikus szent hagyományt és a dogmafejlődést. Ez nem egy gyorstalpaló tanfolyam, mert az Egyház tanitásai annyira mélyek, nagy ívűek és megfellebbezhetetlenek, hogy bizony idő kell a megértésükhöz és súlyuk elviseléséhez. Ha tényleg érdekli a téma - amit kétlek, mert akkor nem itt kellene kérdezősködnie - olvassa el ezt a kis könyvet. Vékony, egyszerű, olvasmányos, amolyan "protestáns-módi":
www.stephanus.hu/termek/2073