Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cerebella

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi turizmus legkeresettebb városai manapság azok, amelyek megszabadították magukat az autóktól. A La Stampa válogatott a legszebbek közül. Az első helyen Velence áll, nyilvánvaló okból, de ez volt az első város, amely bevezette az addig nem létező „parkold le az autódat és utazz tovább…..
Miután a papszelet igen magasra tette a lécet, tovább keresgéltem a megfelelő rántotthúst. Hogy szpojlerezzek kicsit, talán meg is találtam a (számomra) tökéletes húsfajtát. Csodálatos borjúfelsálat vettem ma reggel, alig vártam, hogy nekiessek. A klasszikus kruplisaláta szerintem továbbra is…..
Kiderült, honnan lesz kapacitás a múlt héten bejelentett új budapesti Wizz-járatokra: Isztambult sajna kukázzák úgy, ahogy van. Debrecen még rosszabbul járt: Brüsszel-alsó úgy megy a lecsóba, hogy a helyi bázisú gép inkább egy román-olasz útvonalat repül helyette. A kapcsolódó menetrendváltozások…..
Bár itthon is egyre több a minőségi étterem, még mindig akadnak olyanok, amelyek piszkos trükkökkel próbálkoznak, hogy lehúzzanak minket. Ennek azonban most vége, mutatom, mire kell figyelni. Kisadag vagy nagyadag? A legtöbb étteremben választhatnak a vendégek a kis- és a nagyadag között. A…..
A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem…..
cerebella 2016.02.17 12:08:24
@ErrOr: "A magas cukor hosszú órák alatt alakul ki".

Ez baromság. Attól függ, hogy az elfogyasztott ételnek/italnak milyen a glikémiás indexe. Minél magasabb, annál gyorsabban emeli a vércukorszintet. Ehhez elég lehet akár néhány perc is.
cerebella 2016.02.17 12:48:49
@Pista Erős: de igen, a szőlőcukor gyorsan emeli a vércukorszintet, ezért kell azt ennie a cukorbetegnek, ha leesett a vércukra.
A ketoacedózisról meg szót sem ejtettem, összetévesztesz valakivel...
Mozgalomként veszélyes, államként összeomlóban van – ennek kihasználásáról ír Eli Berman és Jacob N. Shapiro a Politico Magazine-ban megjelent elemzésükben. Forrás: Flickr Ahogy az Iszlám Állam egyre jelentősebb teret foglal el a közbeszédben, hajlamosak vagyunk arra…..
Emlékeztek Pap Ritára, aki igencsak egyedi módon énekelte el nekünk, hogy „minden kisgyerek álma egy hűséges kutyabarát”? Bár felnőve már nem Rita számaira ropjuk a táncot szombat este a diszkóban, a dalszöveg kétségkívül sok igazságot tartalmaz. Egy kutya a gyereknek…..
cerebella 2015.06.04 12:06:51
@pythonozok: Miért, te megadod a nickedet a mocskodhoz, faszfej? Tiszta hülye vagy.
Leírtam az (ellen)véleményemet valamiről, erre te elkezdesz seggfejezni, ha meg leírom az igazat (= te egy barom vagy), akkor meg vagy sértődve. Te és a gerincesség? Gondolom a te gerinced olyan hajlékony, mint egy kígyóé. Vagy féregé?
cerebella 2015.06.04 12:16:18
@pythonozok: Ha te mondod, biztos úgy van.
cerebella 2015.06.04 15:13:36
@szepi79, első ezen a néven: Nem, nem én vagyok emzé perix, de szerintem ezen nem érdemes lovagolni.
Szeretem a kutyákat, pont ezért nincs a társasházi lakásunkban. Mert nem oda való, szerintem. Még akkor se, ha a gyerekeim a fél legógyűjteményüket odaadnák egy kutyáért. És nincs más háziállatunk sem, mert 1. napközben nagyon sokat lenne egyedül, 2. nem tudnánk kire bízni, ha elutazunk, 3. magammal vinni meg nem akarom. Kutyagyűlölő nem vagyok, csak nagyon racionális. (Ez talán feltűnt, ha tényleg megnézted a "necces" kommentjeimet a gyerekvállalós posztnál.)
Az első évadot is szépen nézték a nézők, nem csoda, hogy lesz második is (meg harmadik, meg negyedik, stb,) az RTL amatőrszakácsos realityjéből, amiben van egy kis Master Chef, egy kis Iron Chef, egy kis Konyha ördöge, de a végeredmény egész pofás, kivéve a végtelenül…..
 A W magazin megfejtette, kik voltak azok a színészek és színésznők, akik igazán nagyot és eredetit alakítottak 2014-ben, és összegyűjtötték, szerintünk nekik kéne elvinniük minden díjat az idei gálaszezonban. A magazin persze nem csak egy szimpla listát készített…..
A családunk nagyon szereti a rántott húst. Sem a fehér lisztet, sem a prézlit (zsemlemorzsát) nem szeretem használni az elmúlt években, anélkül pedig lássuk be nem igazi a rántott hús. Így kényteken voltam kitalálni egy olyan egészséges megoldást, amihez nem kell különleges…..
cerebella 2014.12.30 12:48:53
@élhetetlen:
Lazíts már egy kicsit! Könyörgöm, egy rántott húsról szól a poszt, nem életről-halálról...
Hidegvérrel agyonlőtték a clevelandi rendőrök azt a 12 éves kisfiút, aki airsoft fegyverrel hadonászott egy játszótéren. A rendőröket egy járókelő értesítette, aki bejelentésében közölte a rendőrökkel, hogy a gyereknél elképzelhető, hogy csak játékpisztoly van.   A…..
Ismét évszakot váltottunk és már javában tart az ezer árnyalatban pompázó ősz. Ahogy a nyár állatának számít a fecske és a gólya, úgy jelképezi az őszt sün. Az utódok felnevelése után ekkor kezdenek aktívabban élelmet keresni és halmozni a téli hibernációjukhoz. Sajnos…..
Mindenki kedvence, a méltán népszerű, szélsőjobbos nézeteket valló és a blackmetal egyik szülőatyjaként ismert Varg Vikernes 21 évvel ezelőtt, két templomgyújtogatás között szakított időt arra is, hogy ne csak a sátán, hanem a szerelem oltárán is áldozzon. A tettét siker…..
A napokban forradalmi javaslat öltött konkrét formát: az állampolgári alapjövedelem ötlete. Azaz: kapjon mindenki pusztán alanyi jogon az államtól annyi pénzt, amiből már fenn tudja tartani magát! Gyerekenként havi 25 ezer forint járna, minden felnőttnek 50 ezer forint, a…..
cerebella 2014.01.15 20:42:59
cerebella 2014.01.15 21:44:48
@maroz:
Azt a "jóléti díjat" már kiszabták, fizetjük is sokan (de nem elegen... hehehe). Nevezhetjük adónak, járuléknak, hozzájárulásnak vagy akárminek, ezekért cserébe használjuk a rendelkezésre álló közjavakat, közszolgáltatásokat, és ezekkel vagyunk "szolidárisak" az állami újraelosztás révén. Hogy ez így rendben van-e, nem tudom, de valószínűleg ezen is van mit javítani. De ebbe a javításba, vagy nevezzük a szolidaritás, altruizmus, empátia fokozásának, nekem nem fér bele a feltétel és munkakötelezettség nélküli pénzosztás.

Hát ez a bringahajtás azért nem olyan bonyolult: nem kötelező mindenkinek hajtani, de akkor le lehet szállni (lehet zsebből fizetni mindazt, ami a hajtósoknak jár). Én történetesen meg vagyok győződve arról, hogy azoknak van igazuk, akik szerint nem kell hajtani :) mert én is szívesebben tölteném munka helyett mással az időmet, szeretném, ha mindig csak le kéne kapnom a gyümölcsöt a fáról, a szemetet kisöpörné alólam a szél stb. De ehhez vagy el kellene költöznöm egy Csendes-óceáni szigetre, vagy marad a megszokott paradigma :(
cerebella 2014.01.15 21:50:32
@Sapika:
Hát itt a lényeg: "halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek". Már meg is jelent egy FELTÉTELE annak, hogy pénzt adjon az állam (vagyis nagyjából az adófizetők) annak, aki megfelel a feltételnek. Ugyanez a helyzet, ha valaki azért nem dolgozik, mert képtelen rá pl. fizikai vagy mentális állapota miatt. De itt is van FELTÉTEL ahhoz, hogy megkapja az ilyen-olyan járadékot, segélyt stb. Ezek a pénzek nem "csak úgy" járnak.