Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rómer Flóris Múzeum

157 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Batthyány Gyula – Képek egy eltűnt világból címmel, egy nem mindennapi kiállításnak ad otthont az Eszterházy-palota május 9-től. A nagy érdeklődésre való tekintettel - az eredeti tervekkel ellentétben - szeptember 6-ig várja a tárlat a látogatókat. A Batthyány Gyula…..
..
Idén június 20-án rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a Múzeumok Éjszakáját. Az eseményhez kapcsolódva az Államtitkárság felkérésére a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum három kategóriában pályázatot hirdet. A…..
Gróf Batthyány Gyula életművének egyik leggazdagabb szeletét alkotják női portréi: egyetlen magyar festő sem dicsekedhetett azzal, hogy népszerűsége tetőfokán, a harmincas évek folyamán évi harminc-negyven arcképmeg­rendelést kapott. „A szépasszonyok festője vagyok” –…..
„Mintha a mesevilágban járnánk: elménk örvend, hogy valóságot és álmot, borzalmast és kényeskedőt, gáláns és korai reneszánsz hangulatot, keletit és nyugatit oly kellemesen varázsol elénk.” (Török Gyula) „A tegnapból igyekszem kiolvasni a jövőt és megérteni a vajúdó…..
..
nyitott színes eleven ART IN RHYTM 2015.04.21 12:16:46
..
A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum ezen a nyáron is várja a kicsiket, a kicsit nagyobbakat, és a nyugdíjasokat is nyitott, színes, eleven táborajánlataival. A tovább gombra kattintva a részletes infókat is megtaláljátok! ..
  Március 19-én hatalmas sikerrel indult el a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum „Fogadj örökbe műtárgyat!” elnevezésű akciója. A főépület, méltón a nevéhez, palotává, az Egry terem pedig bálteremmé alakult, ahol a meghívott vendégek elsőként láthatták…..
  G. Horváth Boglárka festőművész kiállítása   Helyszín: Püspöki Udvarbíróház, Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér (Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.)   Kiállítás megnyitó: 2015. március 6. 17.00   Köszöntőt mond: Farkas Zsuzsa grafikusművész   A…..
Az M5 Művészeti Szalon Baráti Kör a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeummal közösen  Maszkot vegyenek, mecénások legyenek címmel kiállítást és árverést rendez az Esterházy-palotában.   A M5 Művészeti Szalon felkért 12 győri művészt, hogy velencei…..