Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anarion

30 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     ..
 ..
A Kardok Ünnepe XV. Kardok Ünnepe 2023.04.04 09:08:46
   ..
A Kardok Ünnepe XV. Kardok Ünnepe 2022.12.14 07:12:35
  A jelentkezés lezárult, a következő csapatok adták le a jelentkezésüket. 1. Lilly és a haverock (regisztrált) 2. Irodalmi kör (regisztrált) 3.  Őrjöngő Ötök (regisztrált) 4.  In vino veritas (regisztrált) 5.  Ajtónyitók (regisztrált) 6.  Ősök (regisztrált) 7. Slayers (regisztrált) 8.…..
A Kardok Ünnepe XV. Kardok Ünnepe 2022.12.07 13:10:54
  A m.a.g.u.s szerepjátékos találkozó időpontja: 2023. március 04. szombat.   Jelentkezéssel kapcsolatos információk: A találkozóra 5 fős csapatok jelentkezését várjuk, a jelentkezési határidő 2023. február 01. A rendelkezésre álló hely okán az első 10 regisztráló csapat jelentkezését tudjuk…..
A Kardok Ünnepe XV. Kardok Ünnepe 2022.12.07 11:38:44
Már évekkel ezelőtt nekiláttam, hogy magyar nyelvre ültessem át a Spelljammer világhoz kiadott anyagokat. Nem törekedtem arra, hogy mindent lefordítsak, csupán annyit, hogy azok a játékosaim, akik nem bírják az angol nyelvet, is hasznos információkhoz jussanak, és hogy végre más…..
anarion 2022.04.18 14:18:13
@Károly Czeider: Szia! Igen, él még a blog, és időnként játszunk is, csak nincs nagyon idő kommentet írni.
Eredetileg csak simán le lehetett tölteni, azonban a Drive valamit módosított, úgyhogy most már engedélyt kell kérni a letöltéshez. Havonta több levelet is kapok, mindig engedélyezem.
De pont ma délelőtt hagytam jóvá egy csomó letöltést, lehet, hogy Te voltál.
A Kardok Ünnepe XIV Kardok Ünnepe 2021.11.17 07:58:25
  Ez a lista a jelentkezések beérkezését követően folyamatosan bővül.   1. Lilly és a haverock (jelentkezését leadta) 2. Akiket körbeleng a veszély aurája (jelentkezését leadta) 3. Észak Maradék Lángjai (jelentkezését leadta) 4. Vasfivérek (jelentkezését leadta) 5. Ynevi Kószák (jelentkezését…..
  A találkozóra 5 fős csapatok jelentkezését várjuk, a jelentkezési határidő 2022. január 15. A rendelkezésre álló hely okán az első 10 regisztráló csapat jelentkezését tudjuk biztosan elfogadni. Részvételi díj 2500,- forint/fő  A jelentkezéseket kérjük a norbi@derifoto.eu (másolat…..
  Tizenegy kalandozócsapat vágott neki március 7-én, ezen a napsütéses tavaszi napon a XIII. Kardok Ünnepe találkozó kalandmoduljának, az Ősi árnyak visszhangjainak. A helyszínt ismét a szombathelyi Lvl Up Esport Bár biztosította, és ebben az évben - úgy vélem - sikerült orvosolni a tavalyi évben…..
  Mivel nekem mindig problémát okozott játékosként meghatározni, hogy mikor is játszunk, és mely nagyobb ynevi esemény mikor is történt, ezért következzen egy kis történelmi segítség. Az évszámok forrásai hivatalos forráskiadványok (Toron és Északi Szövetség kiadványok) és a kalandozok.hu…..
  A lány tudja, hogy az életéért fut. Az alkonyi égről már eltűnt a lemenő nap vöröses fénye, elűzték a súlyos fellegek, amelyek esőt hoztak magukkal, és olyan mennydörgést, amely olykor mintha magát a világot rázta volna meg. A fák között eső szitál, a villámok fényében sötét kontúrokként…..
  Előhang*   Másfél évvel vagyunk a Sötét Együttállás után, amely évben megszaporodtak a túlvilági befolyással kísért események és démonikus beavatkozások szerte Yneven. Orwella visszatérési próbálkozásáról és Amhe-Ramun manifesztációjáról csak a kiválasztott kevesek tudnak, de az elmúlt évben…..
      Csapat neve (fő)                      Jelentkezés dátuma      Státusz 1.  Falka (5)                                    2019.12.02.                   Jelentkezett 2.  Tudást Szomjazók (5)               2019.12.03.                   Jelentkezett 3.  Slayers (5)                               …..
  A találkozóra 5 fős csapatok jelentkezését várjuk, a jelentkezési határidő 2020. január 31. A rendelkezésre álló hely okán az első 10 regisztráló csapat jelentkezését tudjuk biztosan elfogadni. Részvételi díj 2500,- forint/fő A jelentkezéseket kérjük a wildcat@t-online.hu (másolat…..
  ...
Ez az a Csillagflotta, amelyre már nagyon régen vártunk. Amíg az előző évad össze-vissza kanyargott, most jól átgondoltan haladtunk az elképesztően látványos végkifejlet felé, minden epizóddal közelebb kerültünk ahhoz, hogy a legénységgel együtt lélegezve megoldjuk a Vörös…..
  Kezdetét veszi az Égi Fény 3690. esztendejének telén,  A Halál hónapjainak második, a Csend havában.Észak-Yneven, Haonwell városában...     A XII. Kardok Ünnepe találkozó 2019. március 02-án került megrendezésre Szombathelyen. Erről a történetről tudni kell, hogy ez lett az új, személyes…..
anarion 2019.03.05 13:07:11
Köszönöm a hozzászólást és az észrevételeket. Sok igazság van abban, amit leírtál, van ami felmerült a mesélők csoportjában is.

Nem tudom, hogy melyik csapat voltatok, de ha a harmadik óra felére mar Raveenben voltatok, akkor igencsak céltudatosan törtetek előre a cél felé.

Gondolom, elolvastad a kalandot, így látod, hogy meglehetősen sok minden történik benne, amíg eljutnak a karakterek a végkifejletig. Minderre a játékosoknak netto 8 óra állt a rendelkezésére. Sok csapat volt, akik nem indultak útnak azonnal, amint valamilyen mágikus módszerrel megtudták, hogy melyik irányba, és milyen messze van a lány, hanem meg nyomoztak a városban, amellyel több információhoz jutottak az elrablókról és hogy mi, hogyan történt. Ez időbe telt, így ezek a csapatok a játék félidejében még csak a Kék Herceg fogadónál jártak. És a kaland fele még hátra volt. Pont amiatt, mert nyomozással töltötték az időt.

Itt pedig ki kell térni arra is, hogy vannak, akiket a nyomozás csak egy ideig hoz lázba, akcióra, harcra vágynak. Igyekeztünk a modullal mindkét irányvonalnak megfelelni, es arra törekedtünk, hogy pörgős, feszes legyen, kevés holtidővel.

Abban igazad van, hogy a fogadóban levő zsoldosoltól sok használható információt nem lehetett megtudni (maximum a megbízók személyleírását, és hogy hová tartanak), ez azonban szándékosan így lett megírva, hiszen ha egy körültekintő megbízó nem fecseg. A másik lány pedig azon kívül, hogy elrabolták, itt hagyták, és több tucatszor megerőszakolták, nem nagyon tudott mit mondani.

Raveenben szándékosan nem terveztem kiterjedt nyomozást, mivel eleve úgy számoltunk, hogy a játékidőből erre már csak nagyjából a fele lesz hátra, sok csapat majd csak a játékbeli napon, estefelé esik oda. A modul írásakor felmerült, hogy legyen-e itt nyom vagy sem, azután úgy gondolkodtunk, hogy egy körültekintő megbízó, aki régóta tervezi amit tesz, itt még körültekintőbb, mint Haonwellben, és had legyenek kicsit frusztráltak a játékosok, hogy eljutottak odáig, és itt megakadtak. Ez a frusztráció pedig szándékos elem volt, hogy megalapozza a későbbi sötétebb hangulatot.

Itt valóban filmszerű elem jött, a váratlan szerencse, a szellem, és utána minden újra sínre került. És ekkor meg a kalandnak a harmada hátra volt. (De melyik regényben vagy kaland vagy akciófilmben nincs ilyen váratlan szerencse, amely újra a helyes útra tereli a főhőst?) Ez szándékos elem volt.

Abban is egyet értek veled, hogy különböző csapatok, különböző felkészültség. Ennek ellenére azonban a kaland úgy íródott, hogy minden csapat végig tudta csinálni, maximum az változott, hogy a végére mélységében ki és mit fogott fel belőle. Volt olyan csapat, akik számára gonosz szektások elrabolták a lányt, és valami mocskos rituáléra akarták felhasználni, míg más csapat jobban megértette a miérteket is. Mindez attól függött, hogy az egyes csapatokban milyen karakterek voltak, és azok milyen képzettségekkel bírtak. Ezt azonban mi nem tudhattuk, és a saját szintjén minden csapat máshogyan élte meg az eseményeket. Ezt azonban gondolom vállalják a csapatok, amikor elkészítik a karaktereket.

(Elárulom, régebben a Kardok Ünnepe találkozókon azért előre elkészített karakterek, vagy ahogy mi neveztük, szereplők voltak, hogy ilyen ne forduljon elő. Mivel a szereplők eleve a modul ismeretében kerültek kidolgozásra).

A következő Kardok Ünnepe találkozóra azonban minden tanácsot megfogadunk, és igyekszünk is azokat majd figyelembe venni.
  10 csapat vett részt a találkozón összesen 49 fővel, valamint a 10 mesélő, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a részvételt és a segítséget. Reméljük, hogy valamennyien jól érezték magukat, és élvezték ezt a 8 és fél órát, amíg elmerülhettek Ynev világában. Az bizonyos, hogy a…..
  Az alábbiakban olvasható a 2019. március 02-án Szombathelyen megrendezésre kerülő XII. Kardok Ünnepe m.a.g.u.s szerepjáték találkozó hangulatkeltője, illetve letölthető pdf formátumban is.   Mintha felrobbant volna az aréna, úgy harsant fel az őrjöngő tömeg, miközben a küzdőtéren harcolókat…..