Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Warga Marcell

47 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okuláré A pálmalevél-incidens 2022.10.19 10:53:53
      Mint ismeretes, az első Limpopo Történész Szimpoziont 2023 tavaszán Harareben rendezték meg. Az esemény nemcsak magas színvonaláról maradt emlékezetes. A szakemberek esténként lelkesen tivornyáztak a parti csapszékekben, vad szelfik tömegét készítették zabolátlan vizilovakkal és…..
Okuláré A voksturista 2022.04.28 17:01:41
    Ahogy elhúzta a függönyt, a napfény élesen az arcába vágott. A parkoló kocsik tetején még csillogott az éjszakai eső, robusztus felhők távolodtak az ég peremén. A lejtős utcán a pályaudvar felé nárciszok világítottak sárgán a kerítések tövében, piros tulipánokkal vegyesen. Egy jukka éles…..
    Kevesen tudják, hogy Gullivernek eddig ismert útjain túl volt egy utolsó kalandja is. Mint annyiszor, seborvosi állást vállalt egy ócska szkúneren, sajnos a hajó a Horn-fokot elhagyva tájfunba került és elsüllyedt. Gulliver a hajótörést egyedül élte túl. Hosszú hányódás után a jogászok…..
Okuláré A látogató 2021.12.27 10:03:54
    Egy decemberi délután az Óbudai temető sírkertjének egyik kéttonnás sírköve nagy robajjal feldőlt. Kettényílt a sír, és az üregből előmászott Bibó István (1911-1979). Arcán zavar tükröződött, mint aki nem érti, miért támadt föl. A fagyos időben alig tartózkodtak a temetőben. Az idős férfi…..
Okuláré A kis trafikoslány esete 2021.12.24 15:19:14
    Kegyetlen hideg volt, ami lényegében nem mond ellent a kurrens klímaelméleteknek. A Népszínház utcában szakadt a hó. Belepte a járdán parkoló öreg Golfokat és Fiestákat, a vattaszerű pelyhek megszűrték az éjszakai villamosok zaját. Polett a pult mögött ült, az arcát piszkálgatta. Lábujjait…..
Okuláré Rovancs 2021.12.05 12:52:26
      Az asztalnál három azonos nemzetiségű férfi foglalt helyet. A mahagóni deszkán számlakivonatok tornyosultak. Szél rázta az ablaktáblákat, felhők sodródtak a rotangpálmák tetejét súrolva.Olyan színük volt, mint egy idős pávián fenekének.A miniszterelnök idegesen turkált egy papírtömegben.-…..
    Ronnie O’Sullivan hatszoros világbajnok, minden idők legnagyobb, és valószínűleg legszínesebb profi sznúkerjátékosa. Esetében elmondható, hogy az alma messze gurult a fájától: édesapja gyilkosságért 18 évet ült (igaz, a kedves mama adóelkerülésért pár évvel megúszta). Ronnie évtizedekig…..
Okuláré Fólia 2021.11.16 14:04:31
    A Forbes magazin legutóbbi száma szerint 2021 legdivatosabb ruhadarabja a fóliasapka lesz. Viselete előnyös, jól mutat politikuson és az átlagpolgáron egyaránt, textúrája különösen háttérhálózati szakemberek, gyíkemberhívők és professzionális vakcinarettegők megjelenését dobja fel Sajnos…..
    Terjedelmes közleményben mondott köszönetet a Nagy Szent István Napi Szuperterjesztő Esemény alkalmából a Kovid Operatív Főtörzsparancsnokság. “Hisszük, hogy a nemzeti értékeket vallva, a mai kor eszközeivel felvértezve az előttünk tornyosuló kérdésekre választ tudunk adni. Prioritásnak…..
Okuláré A hazafi 2021.08.03 11:03:39
    A m’wabai sajtóban nagy megrökönyödést keltett, amikor Ricky Silver, az addig inkább ezüst fogsoráról ismert stand-upos bejelentette, pártot alapít.  Jóbarátai pszichiátert ajánlottak, távolabbi ismerősei Rorschach-teszteket dugtak az orra alá. A romkocsmák mélyén merengő értelmiség…..
    2006 őszén nyilvánosságra került az akkori miniszterelnök az év tavaszán, speciális „őszinteségrohamában” elhangzott beszéde. A felszólalás nyilvánosságra került részletei miatt 2006 szeptemberében tüntetéssorozat kezdődött, melynek során a tiltakozók birtokukba vették a Parlament előtti…..
Okuláré Hozott anyag 2021.03.21 15:00:44
    Pirkadt, amikor az ifjú újdondász kinyitotta a redakció ajtaját. Először bíztak rá Zummer Fülöp véleménycikket, izgult. Bekapcsolta a gépet. Megpofozgatta arcát, és belekezdett. “Mostantól kezdve már így lesz, Manfred Weber lett a mi Bucigyurink. Egy szélhámos, akinek semmi köze nincs…..
    Miközben egy még mindig csak félig értett járvány hullámai zajlanak, kormánykörökben fölmerült, hogy az egészségüggyel csinálni kellene valamit. A Belügyminisztérium e célból még tavaly tanulmányt rendelt meg, amit 10 évre titkosítottak, majd ősszel a parlament elfogadott egy jelentős orvosi…..
Okuláré Beiktatás 2021.01.21 13:23:17
    Az elegáns éttermi asztalt egyetlen nemzet tagjai ülték körül. A miniszterelnök a kivetítőt bámulta, a sámán a levegőbe rajzolgatott. Minisztere bosszúsan a körmét piszkálta. Ott lebzselt a külügy vezetője is. A kamerák Bruce Springsteent mutatták, amint gitárja húrjaiba csap. - Vér tapad…..
Okuláré Arany lapjaink 2021.01.01 21:46:54
    X.Y. vírus és miniszterelnök ruganyosan lépett föl a pulpitusra. Divatosan buggyos nadrágját eltakarta a faburkolat. Megkezdődtek a napirend előtti felszólalások. I. Kamilló honatya kérdésére X.Y. határozottan cáfolta, hogy személyesen hozta volna be a koronavírus második hullámát az…..
Okuláré Pulykaméreg 2020.12.03 12:42:45
  Most, hogy egy aczéli teljhatalommal felruházott hivatalnok, lényegében neves kocsmai harcos és amatőr popzenész az elmebaj határát súroló agitprop dolgozatában hatmillió halott nevét vette tisztátlan mód szájára, megmozdultak a betűk a klaviatúrán. Ez így helyes. Az illető ijedten visszavonta,…..
Okuláré Jogalkalmazási vircsaft 2020.10.13 09:13:13
      Ma olvastam, az SZFE oktatói és hallgatói majdnem tárgyaltak az Ezüsthajó Kft. hajdani ügyvezető igazgatójával. A hírnek igen megörültem. Másfelől ráébredtem, a történet időközben oly szövevényessé vált, hogy alig emlékszem, mi, mikor, miért történt. Inkább összeszedtem, amit a dologról…..
frissítés!     Miniszterelnök Úr szerencsére nem csupán katonás rendszeretetéről, hanem igazmondásáról is híres. A "Több Balaton, kevesebb Adria" elv jegyében így mindössze 6 napot töltött Hvar - régebben költők pennájával is megénekelt - szigetén (rosszakarói szerint pucolni kellett vissza a…..
      - Oda vagyok az ilyen tökös, érintetlen falusi helyekért – jegyezte meg a miniszterelnök, és Riccione Golden Lux márkájú nyugágyába roskadt. Ebben az évben szabadságát egyik veje tanyasi kécójába visszahúzódva töltötte. A sivár tájat leánder-ligetek, hortenzia-csalitok és…..
Okuláré A marsallbot 2020.05.30 19:54:45
      Johnny N’dvadnak csaknem minden megadatott életében. Család, hatalom, svájci bankszámlák a sublótban, palotát emeltetett magának a m’wanzori várhegyen. Egyetlen bánata maradt, de hogy mi, azt még feleségének sem árulta el.  Persze az tudott róla. Annyi tény, hogy kamaszéveitől…..
Okuláré A tizedesjegyek átka 2020.04.19 14:52:11
  Zénónak 6 teljes évébe telt, mire sikerült megszereznie a fizika BSc-t. Pedig kamaszkorában még szenvedélye volt, elmerülni a kvarkok csodálatos világában, igaz, az idő múlásával egyre gyakrabban bealudt a Youtube-előadásokba, de leginkább a súlya miatt, már óvodában Röfinek hívták; bár akit…..
    Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket.  2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának. Az áldozatok 80…..
Okuláré Fake news 2020.03.24 15:21:24
    Mint korábban olvashatták, már az első koronavírus esettől megrogyott a rokonszenves Kongói Köztársaság. Az esemény aggodalmakat keltett egyes államok járványügyi felkészültségével kapcsolatban. Az országos tisztiorvos még január végén úgy nyilatkozott, nem hinné, hogy az országát elérné a…..
Amint korábbi bejegyzéseikben is jeleztük már, a kormány az egészségügy egyre mélyülő válságát megfélemlítéssel és kommunikációs offenzívával akarja kezelni ahelyett, hogy érdemi javulást eredményező intézkedéseket tenne. Mindezek mellett az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbb módon megpróbálja –…..
Warga Marcell 2020.03.07 15:10:19
@ursus artos: Nem kell csinálni semmit. Mert ahhoz terv kellene, ahhoz meg nem elég a habókos vénember meg a sok mameluk.
Okuláré Az abdominális hányados 2020.01.06 13:01:29
  A frenológia az emberi koponya formájának jelentőségével foglalkozó tudományág volt anno. Agyunk barázdái ugyanúgy egyéni mintázatot mutatnak, mint az ujjlenyomatok, és a frenológusok szerint e „dudorok” jellege meghatározta az ember jellemét. Növekedés közben a koponya lassan felveszi az alatta…..