Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Mariann Manka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
Varga Mariann Manka 2014.02.04 12:18:35
@Tamás a disznó:
Szia,
Mi London déli részén lakunk. Lakást bérlünk a párommal, ami két hálószobás (plusz fürdő, konyha, nappali), a másik hálószobában egy kolleganőm lakik. A lakásra a költségem (rezsivel együtt) a fizetésem egyharmada. A Páromnak és nekem a heti kajapénzünk olyan 30-40 font (és ebben benne van, hogy hetente eszünk lazacot, kacsát, makrélát... amik otthon, az otthoni átlagkeresettel nem épp elérhetők).
Gépjárműról csak annyit, hogy errefelé főként az tart autót, aki vidék felé jár dolgozni. Aki London belvárosában dolgozik, az tömegközlekedik (95%-uk). Hidd el, hogy gyorsabb, és olcsóbb. Én már ültem 2 és fél órát kocsiban a belvárosi dugóban. De hidd el, hogy sokszor még motorral sem egyszerű a közlekedés (nekünk motorjaink vannak). Szerintem London volt az első olyan város, ahol motorral bedugultam. Azóta inkább felszállok a vonatra (az állomás 5 percre van) és fél óra alatt benn vagyok a központban.
Ha nem a belvárosban gondolkodsz, mint lakhatás, akkor olcsóbb lehetőségeid is vannak. És nem utolsósorban a peremrésze csendesebb is. Suttonban egy két hálószobás lakás, bútorozottan 1200 font körül van, vagy inkább alatta. Azért már akár három hálószobásat is találsz.
Lakás végett a zoopla.co.uk -t érdemes szerintem meglesni.
Én a helyedben elfogadnám az ajánlatot. Ha ennyi hiteled van otthon, akkor nyílván szükséged lesz legalább arra, hogy stressz mentesebben élj. Gondolok itt arra, hogy a munkakörülményeid jobbak lesznek. Több időd lesz a családodra. A feleséged egy kis átképzés után akár részmunkaidőben is el tud helyezkedni. Itt ugyanis a részmunkaidős munka működik. Amíg a gyermeked nursery-be jár, addig a Párod mehet az átképzésre. Az nem fog itt évekig tartani.
Lehet, hogy amíg az otthoni hiteleid törleszted, addig nem fogsz tudni Európán kívűl máshova menni nyaralni, de fogsz menni minden évben!
Én a harmadát sem keresem meg annak itt, amit neked ajánlottak. De nekem is van hitelem otthon, amit innen fizetek, mindig megyek nyaralni, és haza is küldök pénzt segítségként, és még félre is rakok. Szóval ez a nem mindegy.
Amúgy meg... egy év múlva már lesz itteni tapasztalatod, referenciád... és aztán ha mégsem tetszik ez a fizetés, akkor könnyedén jelentkezhetsz másik pozícióba, több pénzért.
Varga Mariann Manka 2014.02.04 13:28:00
@nigara: Egy kicsit vegyél vissza a sítlusodból kérlek.
Hogy miből gondolom, hogy stressz menetesebb lesz neki itt?
Itt a munkavállalók és a munkáltatók között más a viszony, mint otthon.
Itt ha valaki akar, akkor jut valamire. Otthon akármennyire is törtem magam, nem jutottam előre. Itt fél év munkaviszony után előreléptem. Pedig egy olyan területen dolgozom, ahol soha azelött még egyetlen egy pillanatig sem. Egy éves munkaviszony után ismét léptem előre, majd másfél év mulva ismét.
Itt ha valaki akar, az jut is valamire. Még magánvállalkozóként is egyszerűbb.
És ha ,ár csak annyival kell kevesebbet stresszelnie, hogy a családjával minden rendben. A magánéletét tiszteletben tartják. A fizetését mindig időben megkapja, és nem kell a gatyaszárat huzogatni többet, akkor az már kevesebb stressz.
Az élet nem lesz soha sem tökéletes, felhőtlen. Mindig lesz valahol valami gond, amibe bele lehet kötni. De ahogy az energia is a kisebb ellenállás irányába megy, úgy kéne az embernek is.
Az elmúlt hónapok egyik kiemelt témája volt a nyugati (elsősorban az angol és a német) sajtóban a bevándorlás korlátozásának igénye, főleg annak kapcsán, hogy január elsejétől a román és a bolgár állampolgárok is korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió…..
Varga Mariann Manka 2014.01.11 23:45:12
@tildy[UK]: A jó ég tudja miért, de hajlamos vagyok kettővel írni :-) annak ellenére, hogy sosem volt különösebben gondom a helyesírással :-)

A kép fenomenális. Én ennél egy kicsit diplomatikusabb voltam, elvégre egy helyen dolgozunk.

Amúgy a munkahelyemen pont a benszülöttek a leglustábbak. Nem szeretem azokat a műszakokat, ahol több brit van, mint külföldi, mert akkor általában két ember munkáját is el kell végeznem ahhoz, hogy a lelkiismeretem rendben legyen, amikor hazamegyek.