Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcinikus

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az ELTE Társadalomtudományi Karával együttműködő Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület Munka Világa műhelyének 2016. áprilisi fórumbeszélgetése a háztartás köré szerveződő munka világában kalandozott. Eme gazdasági szektor Magyarországon ismét egyre növekvő teret nyer, miközben…..
2015. április 30-án 14:21 –kor a Csepel.info, tudomásom szerint Ábel Attila fideszes csepeli alpolgármester tulajdonában lévő honlapon Óvodai felújítások és összevonás: kibújt az ellenzéki szög a zsákból? címmel közzétételre került egy bejegyzés. Ebben a cikk ismeretlen…..
Vitaindítóként is kezelhetjük Horváth Gyula cikkét. Ezért szívesen fogadjuk olvasóink véleményét, reagálását. (Címünk, mint ismeretes: csepelujsag45@gmail.com)  A Szövetség Csepelért polgármesterjelöltje saját blogján tett közzé egy cikket, amelyben az október 12-i…..
marcinikus 2014.10.20 21:22:14
A "baloldal" vereségéhez természetesen sok tényező járult,ezért jó,ha megosztjuk véleményünket. Az enyém alább olvasható.
A kulcsot a Fidesz elbizonytalanító politikájában és erre építő kampányában látom. Ehhez a demokratikus ellenzék össze-visszafogásai kiválóan illeszkedtek. Eredménye Csepelen: tizennégyezer fővel (35%-os visszaeséssel) kevesebben szavaztak (polgármesterekre), mint tavasszal (a parlamenti képviselőkre). A baloldal elvesztette tavaszi szavazóinak 39%-át (5.800 főt).

Kicsit részletezve:
1. Országos-fővárosi szinten
1.1. A Fidesz nagyon egyszerű és erősen sulykolt pozitív kampánya (rezsi, bankok) és bejáratott szimbolikája (narancs, nyíl)hatott. Jól időzített negatív üzenetek: "teljes káosz a baloldalon", "ezek mind a régiek", az "ellenzéki önkormányzat nem kap pénzt", "minek, úgysem lesz változás", stb. szintén következetesek voltak.
1.2 A baloldal egyetlen üzenet tudott következetesen megjeleníteni: nehéz megegyezni és az utolsó pillanatig nem is sikerül (Gyurcsány- Mesterházi, Falus-Bokros, Tóbiás-Kunhalmi, Szigetvári-PM) Országos-fővárosi kampány és üzenet gyakorlatilag nem volt azon kívül, hogy "váltsuk le".
2. Csepeli szinten
2.1 A Fidesz százmilliós, totális lerohanással kampányolt (főleg önkormányzati erőforrással), továbbá szeptemberre rájött, hogy Némethet vissza kell vonni. Tényleg sok, nagy dolog érett be 4 év alatt, amikről hatalmas kommunikációs eszköztárral széles körben tudta learatni a babérokat.
2.2 A baloldal - óriási erőfeszítések mellett- , de gyakorlatilag önerőből, önkéntesekkel igyekezett üzeneteit átvinni, a szimpatizánsokat mozgósítani. Az összefogás működött, de a közös profil (kék-piros) alig adott teret a régi hívőkön kívüli bizonytalanok mozgósítására. Az alapüzenetek: "váltsuk le", "vegyük/adjuk vissza", "megújuló baloldal", "korszakváltás" hitelessége nem volt stabilan kommunikálható, hiszen helyi szinten csak Németh leváltása volt hiteles. Rontotta "a fiatal Fideszes", meg ez a "sok jó dolog, ami itt történt", meg a "megújulás a volt alpolgármesterrel és Szenteczkyvel?", meg baloldal a megszorítós Bokrossal ...
Szóval megértem azokat, akiket nem tudott ez az erőtér feltüzelni a változtatásra.
3. Azonban ne felejtse el Borbély és csapata, hogy
a) rá még így is csak 12.158 fő, a csepeli választó polgárok 19,4%-a szavazott. 1.826 fővel (13%-kal) kevesebben, mint tavasszal Németh Szilárdra!
b) Továbbá, hogy többször már nem tudják átadni azokat az EU-s projekteket, amelyeket az elődjeik dolgoztak ki.
c) Ne feledje Borbély és csapata, hogy az országos szintű hatalmi kleptokrácia tőlük is meg fogja követelni a sarcot, a "védelmi pénzt".
d) S végül ne feledje, hogy Magyarország még európai polgári demokratikus állam, s ezért az idő a demokratikus polgároknak dolgozik.
KÁLLAI JÓZSEF LEVELE Ennek a levélnek az írója is csepeli cigány ember! Esélyegyenlőségi szakemberként lehetőségem volt az elmúlt négy évben (és azt megelőzően is) olyan családok érdekében eljárni, - tanácsot adni, kérelmet írni, ingyenes szolgáltatásokat nyújtani - akik…..
Képzeljük el, hogy megbetegszik a kislányunk. Képzeljük el, hogy hat hónapos. Képzeljük el, hogy kúszik fel a láza, már a hőmérő negyvenegyes rovátkájánál jár, és képzeljük el, hogy mi hiába hívjuk az ügyeletes orvost, mert ő azt mondja: folytassuk csak tovább a házi…..
Miközben Németh Szilárd a kormány képviselőjeként a rezsicsökkentés élharcosaként mutatja magát, aközben polgármesterként maga is megszavazta, és az önkormányzat be is vezette az önkormányzati lakások lakbérének jelentős emelését. Csak azoknak nem kell többet fizetniük,…..
Sokan csodálkoznak azon, hogy miért mennek el sokan a Békemenetre, illetve miért szavaznak majd sokan a Fideszre? A válasz viszonylag egyszerű: egy részük beveszi a kormánypropaganda által sulykolt maszlagot, másik részük meg egyszerűen fél. Emlékszünk még a CBA vezetői által…..
Tarján András, a Liberálisok képviselője jellemezte irodalmi nagyjaink segítségével az előző és a mostani Orbán-kormány közötti különbséget az ellenzéki összefogás pártjainak csepeli oktatási fórumán a Csepeli Munkásotthonban. Mondhatnánk úgy is, hogy ég és föld, bár…..
marcinikus 2014.02.01 20:01:27
@Oscar Schmidt: Hát talán ezért is jó, ha demokratikus, szakpolitikai fórumokat rendeznek a demokratikus szervezetek.
marcinikus 2014.02.02 09:29:06
@kézműves étcsokinyuszi: Örülök, a szakmát, a jövőképet igénylő hozzászólásodnak. A "hitelességre" viszont finnyás vagyok.
Én ott voltam, tudom, hogy az előadók idejüknek legalább a felében a leírt és nyilvános programjaikról beszéltek: /
www.egyutt2014.hu/az_egyutt_2014-rol_hirek/visszaallitjuk_az_iskolak_onrendelkezeset.html,http://http://egyuttcsepel.hu/doc/Egyutt_PM_csepeli_programja.pdf ,program2014.egyutt2014.hu/ http:/
A közönség mintegy 15-20 lapra, vagy 30-40 kérdést írt fel, melyek többsége konkrét, szakmai jellegű volt (óvodától, egyetemig, pedagógus előmeneteltől (ki értékeli majd a prtofóliókat)a fogyatékos felzárkóztatásig, a szülő szerepétől, az üzemeltetésig. Ezekre az előadók mind válaszoltak,illetve beépítették a mondandójukba. Utána még vagy tízen külön is kérdeztek (egyre sem emlékszem, hogy nyugdíjas lett volna).
A jelenlévők számáról pedig: a képen legalább 10 sorban átlag 10 szék látszik, plusz akik mozogtak, illetve ajtón belül, kívül álltak. A nyilvános fórumok természetes velejárója, hogy sok a tenni akaró, unokáikért aggódó nyugdíjas. A hiteltelenítés fontos eszköze a FIDESZ kampánynak (Lásd: Ócsáról is Orbán tehet.
marcinikus 2014.02.02 09:31:08
@kézműves étcsokinyuszi: Bocs: A FIDESZ propaganda
szerint: "Ócsáról is Gyurcsány tehet"
Az index.hu értesülései szerint a Fővárosi Közgyűlés a csepeli temetőben szeretné kialakítani azokat a parcellákat, ahova a szociális temetést választók eltemethetik hozzátartozóikat. Ha valakinek eddig volt még kétsége afelől, hogy mit gondol a város vezetése Csepelről, az…..
Németh Szilárd interjút adott az Indexnek. A hírblog mukatársai által készített beszélgetés sok kérdést vet fel az olvasóban. A legjobban talán a cink.hu foglalta össze a "Szilárd jelenség" lényegét. Az év interjúja készült Németh Szilárd rezsibiztossal, aki, ahogy van,…..
Csepeli forrásaink szerint a Fidesz-támogatóknál is kiverte a biztosítékot Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő: decemberben óriási botrány kerekedett abból, hogy a helyi önkormányzati cégvezetőknek milliós prémiumokat fizettek ki, ám a helyi pártvezetők…..