Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zorgen

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az IMF júniusban megjelent országjelentése nem bánt kesztyűs kézzel a magyar kormánnyal. A 98 oldalas dokumentum számos pontján megtalálhatóak az aggodalomra utaló jelek: továbbra is számos rendszerkockázat van a gazdaságban, a konvergencia nagyon lassú, a kormányzati programoknak…..
zorgen 2014.06.18 10:47:34
@poor: Húha, bunkó fityiszesek? Nyilván én vagyok a bunkó, amikor te trágárkodsz, személyeskedsz, hm? Egyébként nem neveztem senkit "ballibsinek", csak azt írtam, hogy ebben a cikkben visszaköszönnek a ballib média paneljei. Esetleg olvasd el még egyszer, hátha máshogy fogod érteni, és a dühöd is csökken. És ajánlom a többi hozzászólást is, sok jót láttam.
zorgen 2014.06.18 13:03:24
@Rob67: A válaszod első részére röviden annyit, hogy nagyon sok adatot ír le a cikk írója, ezeket tételesen cáfolni vagy megerősíteni nem lehet, és nem is látom értelmét, mert itt véleményekről van szó, nem szakmai vita folyik.
Nekem két bajom van. Az egyik, hogy az IMF megállapításait kritika és ellenvélemény nélkül abszolút igazságnak fogadja el, tényként közli a cikkíró. Ez szerintem komoly elfogultságot jelez, és innen már nincs megállás: semmi sem lehet igaz, ami nem egyezik vele (pedig pont az egyik emberük írta, hogy komolyan benézték a válságkezelést). És mintha emiatt el is kellene hallgatni az eredményeket, és csak a hibákat, hiányosságokat szabadna ismételni.
Gondolj bele, ha szeretnéd, hogy jobb helyzetbe kerülj, akkor folyamatosan azt fogod mondani magadnak, hogy ilyen rossz meg olyan rossz neked? Ezzel csak biztosítanád, hogy ott maradsz, sőt, még mélyebbre kerülsz. Ezért nem értem, hogy miért írnak egyesek ilyen cikkeket; talán még rosszabbat akarnak, ezt akarják erősíteni? Nem inkább a lehetőségeket kellene keresni? Nem hiszem, hogy a cikk írója ne tudna azokról az eredményekről, amit sikerült elérni, vajon ezeket miért nem említi? Még akkor is, ha nem pl. 30%-kal haladuk meg az USA ipari termelését. Keress nekem egy darab pozitív állítást a cikkben! Kétszer említ valami pozitívat, de azonnal meg is cáfolja. Ennek mi értelme, de tényleg? Én ezt nagyon súlyos hibának tartom.
Ezzel együtt az is ugyanolyan hibás szerintem, ha valaki a másik irányba elvakult, és nem látja a tényeket, de itt nem erről van szó, ezért nem említettem.
És nem az a bajom, hogy sérti a magyarokat, itt nem magyarkodásról van szó, hanem valami érthetetlen pusztító gondolkodásmódról. Ami most éppen a magyarokat célozza.
Mit gondoltok ezekről?