Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alexandrabagi

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már majdnem két hónapja itthon, mégis még mindig meglepődnek az ismerősem, ha összefutnak velem az utcán. Nem kellene csodálkoznom. Az elmúlt közel két évből több, mint másfelet a világ másik oldalán töltöttem el. Ez pedig azt jelentette, hogy egyáltalán nem lehetett velem Budapest utcáin…..
Kicsit kevesebb, mint egy évvel ezelőtt csillogó, de fáradt szemekkel érkezdtem meg a tangshani reptérre pár megszámlálhatatlanul hosszú óra utazás után. Egy (akkor) kedves kínai nő fogadott és két férfi, akik ugyan nem szóltak semmit, csak biccentettek, később kiderült, ők a főnökök. Elvittek…..
A kínai Nagy Falat mindenki ismeri a világon. Legalábbis mindenki tudja, hogy egy hatalmas fal van Kínában, ami az országot védte év ezredekkel ezelőtt.. Mindenki tanult róla az iskolában és láttunk róla képeket is, ahogyan a fák között hullámzik. Csodálatos helynek képzeljük, s elárulom nektek,…..
Miután hazatértem Vietnamból egy teljesen ismeretlen öröm fogott el. Ismeretlen volt, hiszen korábban még sosem éltem át. Az öröm, amikor megpillantottam a saját kis hazámat a repülőgépből kitekintve. Az öröm amikor fél év kalandozás és távollét után megöleltem a reptéren a legjobb barátnőmet és az…..
Most, hogy több, mint három és fél hónapja élek Ázsiában láttam/hallottam rengeteg érdekes és olykor majdnem sokkoló dolgot. Előre szeretném leszögezni, hogy én nem vagyok nagy hazafi, ellenben valahogy, amikor a hazámról beszélek jól eső érzés fog el. Szeretem Budapestet és volt idő, hogy azt…..
Pár napja azon gondolkoztam, hogy ne tudná valaki jól érezni magát azon a helyen ahol most éppen én vagyok. Ez kicsit szürreálisan hangzik, hiszen néha én is elvágyódom innen, most mégis úgy érezem, hogy a lehető legjobb helyen vagyok. Kerestem a miérteket. Miért is érzem magam ennyire jól itt? A…..
Napra pontosan három hónapja érkeztem Vietnamba, Hanoiba. Egyrészről szinte tegnapnak tűnik, másrészről évekkel ezelőttinek. A küldetésem felénél járok. Elég nehéz három hónapon vagyok túl. A fényképeken persze a mosolygós arcom és a rengeteg pozitív változás látszik, viszont a valóság ennél sokkal…..
Amikor közölték az iskolában, hogy nem tanítunk másfél napig csak mosolyogtunk. Végre nincsen tanítás, kicsit pihenhetünk. Azt mondták hatalmas vihar lesz. Este az őr nem szeretett volna kiengedni minket vacsorázni. Szerette volna a kaput bezárni mihamarabb. Mi visszaértünk időben, a vihar előtt.…..
Abban reménykedtem, hogy a hétfői nap után teljes körű felvilágosítást fogok tudni adni arról, hogy hogyan is néz ki egy esküvő itt, Vietnamban. Milyen hasonlóságai, különbségei vannak az otthonihoz képest és persze arról, milyen íze van a tortának. (Ha csak a torta íze miatt olvasnád a bejegyzést…..
Már több, mint két hete érkeztem Vietnamba és szombaton hivatalosan is befejeződött az első tanítási hetem. Tanárként. Sosem gondoltam korábban, hogy "igazi tanár" leszek. Hiszen nem is vagyok az, nincsen tanári végzettségem. Én csak mint egyszerű önkéntes jöttem ki Vietnamba, hogy tanítsak, de…..
Hanoi Vietnam gyönyörű fővárosa. Este nagyon zajos és zsúfolt, nappal pedig elviselhetetlen a meleg és a páratartalom. Nekünk szerencsénk volt, mert egy ünnepnapon voltunk szétnézni a városban. ..
Az egész történet egyfajta, a fiatalokra jellemző pánikkal kezdődött. Az egyetem végén voltam. Utolsó félévben Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzésen. Az egyetemi életem alatt sokszor megfogalmazódott bennem, mi akarok lenni, mivel szeretnék foglalkozni. Az első évben úgy mentem oda, hogy…..
Már 7. napja vagyok Vietnamban, EVS önkéntesként. Múlt héten pénteken érkeztünk este repülővel. A felkészítő időszakra a szállásunk Hanoi külvárosában volt és egészen keddig még csak Hanoiban jártam. Ma érkeztünk le Sam (liván srác) és én a közös projektünk helyszínére. Angolt fogok tanítani…..