Regisztráció Blogot indítok
Adatok
óðinn

0 bejegyzést írt és 298 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztban arról volt szó, hogy ha a relatíve alacsony forgalomra tervezett, de az utasok „túl jól” sikerült rákényszerítése miatt a négyes metró (a járvány előtt) már néha zsúfolttá is vált, pofonegyszerű megoldás lehet egyszerűen visszaadni a metró miatt elvágott kapcsolatokat. Ez a…..
óðinn 2021.12.17 21:55:28
@bozon: A Keleti utáni rész mehetne kéregben (kijjebb meg a felszínen), azért az megkurtítaná a költségeket.
Miközben a műanyagszennyezés élen jár[i], önmagában is annyi PET-palackot bocsát ki a Coca-Cola, amelyet a szükséges technológiai kapacitások és visszagyűjtési rendszerek híján[ii] jelenleg képtelenség teljes mértékben újrahasznosítani. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy ezt zajos kommunikációs…..
Az elmúlt hetekben, hónapokban több ízben felmerült Északnyugat-Európában, hogy a klímaváltozás miatt alapjaiban kellene átgondolni az Északi-tenger menti vízvédelmi rendszereket, enélkül ugyanis a következő évtizedekben óriási területek kerülhetnek víz alá, mint az 1962-es hamburgi vihardagály…..
óðinn 2020.05.04 22:41:24
Ahogy olvastam a cikket, egyre erősödött bennem a kép, hogy én erről láttam egy német filmet a nyolcvanas években. Talán ez lehetett: www.imdb.com/title/tt0426243/?ref_=tt_trv_cnn , de egyelőre nem találom nyomát a magyarországi sugárzásnak. Persze az is lehet, hogy keverem valamivel az évtizedek távlatából...
A ferencvárosi önkormányzat 2015-ben kezdett el közérdekű kötelezettségvállalásról szóló szerződéseket kötni a beruházókkal, korábban erre nem volt példa – tudta meg a polgármester válaszából Jancsó Andrea, független önkormányzati képviselő. Ennek mégsem az…..
"There is no Plan B, because there is no Planet B!" (Nem létezik B-terv, mert nem létezik B-bolygó!") Az összesen 81 év innen, vagyis egy ember élete. 2 fok feletti emelkedés az átlaghőmérsékletben azt okozza, hogy a tengerszint 70 méterrel megemelkedik majd. A folyamat már elindult, és ott tart,…..
óðinn 2019.06.12 11:21:23
@moloy: Szóval a nyolcvan év múlva ott élő emberek tehetnek róla, hogy száz évvel ezelőtt a nagyhatalmak éppen Párizsban írták alá a békeszerződést...
"Furcsa ember ez a zalaegerszegi plébános!" (Bárdossy László, miniszterelnök) Kétségkívül a revízió egyik legfurcsább párbeszéde Pehm József és Bárdossy László között zajlott le 1941. június 17-én, amikor a későbbi esztergomi érsek távoztában nemes egyszerűséggel rávágta a miniszterelnökre az…..
Pest megye lakossága 2011 és 2017 között 54 ezer fővel nőtt. A főváros környékén rengeteg az ingázó. A legtöbb helyen autóznak az emberek, jóllehet egyetlen útvonal elérhető csak. Északi irányban elég a 11-esre gondolni, amit képtelenség kikerülni. Marad a MÁV vagy bármilyen buszjárat. Persze…..
Az egykori Szovjetunió területén rengeteg olyan tömegközlekedési rendszer üzemel(t), melyek nyugati szemmel teljesen szokatlannak, vagy irracionálisnak tűnhetnek. Azonban a Szovjetunió sajátságos világában, ahol többek közt a kevés pénz, az erőltetett iparosítás, a propaganda, a magán…..
óðinn 2018.09.05 09:36:16
@gigabursch: Ilyvóra gondolsz? :-)
Vannak az életben kikerülhetetlen dolgok. Ilyen az alvás is. Aludni jó, általában, mégis a többség valami szükséges rosszként kezeli. Rossz, mert elvesz egy csomó időt a rohanó életünkből és rossz, mert sokan nem tudják rendesen kialudni magukat, rosszul alszanak, felébrednek,…..
 Az élet tele van rejtélyekkel, nem tudhatod mivel találkozol a következő utcasarkon. Lehet összefutsz a kedvenc zenészeddel, a kedvenc youtubereddel, vagy csak egy rég nem látott volt osztálytársaddal, aki elől olyan ügyességgel próbálsz elbújni, mintha életed legkeményebb bújócskáját…..
óðinn 2018.05.25 10:16:21
@Labasmaz: Sok mindenben igazad van, de nincs olyan szabály a magyarban, amely megtiltaná, hogy bármelyik szóval mondatot kezdjünk. Lehet háttal, lehet éssel, vagy bármivel.
Albérletet találni nem könnyű feladat. Sok helyen kell érdeklődni és több lakást is érdemes megnézni, mielőtt kiválasztanád a neked leginkább megfelelőt. Lássunk néhány rémálomba illő érdeklődőt, hogy kicsit átérezhesd, hogy a másik oldalnak sem csak habos torta az élete. Ha pedig a lakástulajok…..
óðinn 2018.05.09 07:44:05
@Hagrid: Azért két gyerekkel nem mindegy, hogy milyen messze van az óvoda-iskola-munkahely. Érthető, hogy ilyen helyzetben valaki esetleg azon a környéken szeretne lakni, és nem a külvárosban.
Egy orosz fórumon előkerült egy brutális mennyiségű felhasználó nevet és jelszót tartalmazó, kategórizált breach lista, amelyben többszázezer magyar felhasználó is szerepel. A szuperül összegyűjtött, könyvtárakba rendezett lista egy úgynevezett „kombó”, amelyben sok rendszerből kiszivárgott…..
A Homeland nyolcadik évadának utolsó két része tele van Magyarországon forgatott jelenetekkel, mert Budapest már megint Moszkvát játssza el: benne van a Vár, Claire Danes parókában szaladgál a belvárosban meg a Keleti pályaudvaron, és feltűnik az Óbudai-sziget K-hídja is. Az első részben feltűnő…..
óðinn 2018.05.02 21:38:52
@Heremóka: Atwood harminc éve írta a Szolgálólány meséjét, így kicsit erőltetettnek érzem az Orbánra való hivatkozást...
Április 11. a magyar költészet napja, a jeles alkalomból a Fülesbagoly szerzői a legszebb, a költészet határait súroló dalszövegeket gyűjtötték csokorba. Ízletes menü, olyan nemes fűszerekkel, mint az Európa Kiadó, Tankcsapda, Hiperkarma...
Az első világháború befejeződésének századik évfordulója és a trianoni békeszerződés közelgő centenáriuma kapcsán elhatároztuk, hogy indítunk egy tematikus sorozatot, amelyben olyan, elsősorban etnikai jellegű térképeket mutatunk be, amelyek így, vagy úgy a Kárpát-medence (némi kitekintéssel a…..
óðinn 2018.04.04 10:04:28
@Géki: Pedig a határok meghúzása egyértelműen a vasútvonalak mentén történt:
www.alkotmanyossagi-muhely.hu/2004_e1.gif
slideplayer.hu/2684444/10/images/6/A+trianoni+orsz%C3%A1ghat%C3%A1ron+k%C3%ADv%C3%BClre+ker%C3%BClt+vas%C3%BAtvonalak.jpg
Az új államoknak gazdasági szempontból életképesnek kellett lenniük, és természetesen a vasútnak stratégiai szerepe is volt. A konferencia idejére ez már lefutott dolog volt, a politikusok hiába értekeztek bármelyik oldalról is kultúrfölényről, az legfeljebb az otthoniaknak szólhatott.
A drámai cím mögött mindössze egy műhold, a Humanity Star pályafutásának végét kell érteni. Két hónappal ezelőtt nagy médiafigyelem kísérte a méretes diszkógömbre hasonlító műhold fellövését, amelynek egyetlen célja a Nap fényének a bolygónk felé való irányítása és ezzel egy mesterséges csillag…..
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
óðinn 2018.03.22 14:33:59
@Colonel H. Stinkmeaner: "Ausztria akkor volt kb. 20 éves" - És akkor pl. Ferenc József milyen császár volt, ha nem osztrák?
A lakcím nélküliség és a lakcímbejelentésből adódó nehézségek a lakhatási válság egyik egyre jobban látható, százezrek életét megkeserítő tünete. Az, hogy valaki nem tud bejelentkezni oda, ahol lakik, nagyon súlyos következményekkel járhat arra nézve, hogy mennyire tud…..
óðinn 2018.03.14 13:12:49
@GiaMarie: Mondjuk egy rokon? Vagy valaki, aki szeretné, hogy lakjanak (az amúgy kiadhatatlan) házában, és nem akarja, hogy széthordják?
Amúgy ha szívességi alapon lakik, akkor mit is kellene fizetnie?
Az Ősembert nyugodt szívvel tudom a legaranyosabb, leggyerekkompatibilisebb nagybetűs MESÉNEK mondani, mivel ez egy igazi mese. Nem mesefilm, nem animációs film, hanem MESE. Az a fajta, amin mi is felnőttünk. Nem túldigitalizált, nem túlkomplikált, és mellette tanító jellegű is, hisz megmutatja,…..
A világban rengeteg csodával találkozhatunk, legyen szó akár természeti, akár mesterséges csodáról. Furcsa alakú szigetekről, rettenetesen cuki állatokról vagy akár érdekes kémiai végeredményekről. Meg kell élni ezeket a csodákat, meg kell figyelni, ha lehet, meg kell tapasztalni, hogy annyival is…..
A felnőttfilmek kedvelőinek manapság semmiféle problémája nem lehet. Korábban, a mozikban nem igazán volt jellemző az erotika megjelenítése, de idővel, mint minden, ez is megváltozott. Noha, filmszínházak már a XIX. században is működtek, az első igazi értelemben vett pornófilmre egészen 1972-ig…..
óðinn 2017.10.25 09:29:12
@retrodj: @faPrime: Amióta a mozgóképet feltalálták, léteznek pornófilmek és pornómozik.
A reklámok, mint mindnyájan nagyon jól tudjuk, hihetetlen mértékben elszaporodtak. Elszaporodtak az utcákon, amelyeken járva minduntalan valamilyen óriási poszter tűnik szemünkbe, nem szólva a falragaszok ezreiről, de elszaporodtak a sajtóban, a rádióban és a televízióban, sőt…..
Pár hete megharapott egy kutya. Bevallom elég sokkoló és fájdalmasan ijesztő élmény volt. Ami viszont utána következett, azon nem is értem miért lepődtem meg. Felnőttek, gyerekek, mindenki a kutyára volt mérges. Persze közvetlenü a tett után nekem is össze kellett szednem magam, hogy emlékeztessem…..