Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nőszemély

68 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Attack on Titan című japán anime sorozatba belenézve azt gondolhatnánk, hogy ez egy kissé véres és meglehetősen harcias történet emberevő óriásokról és az ellenük küzdő emberekről. Ám ha megnézünk pár részt, olyan mélyebb tartalmakkal találjuk szembe magunkat, amelyek hatására olyan kérdéseken…..
Nőszemély Mi az, hogy ANIME? 2021.01.13 10:59:50
A nyolcvanas években szájtátva nézték, az ezredfordulón be akarták tiltani, ma népszerűbb, mint valaha – a Z-generáció körében különösen Amikor húsz évvel ezelőtt Magyarországon kitört a botrány a Dragon Ball Z vetítése miatt, – mivel az eredeti Dragon Ball folytatását, a Dragon Ball Z-t ugyanabban…..
A tavaszi #maradjotthon után újra kezdődik a (be)zárkózottabb időszak, egyre több családnak kell önkéntes karanténban töltenie egy-két hetet. Nyilván a tavasz során búcsút mondhattunk az utolsó idegrostjainknak, és ellőttük az utolsó ötleteket is, amivel még hasznos időtöltésre sarkallhattuk…..
Az androidok, a külsőjüket és viselkedésüket tekintve is emberhez hasonlatos robotok megalkotásának lehetősége évszázadok óta izgatja az emberek fantáziáját, olyan alkotások születtek már a témáról mint Philip K. Dick regénye, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?, illetve az ebből…..
Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. – tartja a mondás, amire minden kisgyerekes szülő legyint, mert el nem tudja képzelni, hogy mi lehet nehezebb vagy éppen rosszabb a hisztik, el nem alvások, dacolások és dühkitörések után. Lehetek őszinte? A hisztik, az el nem alvások, a dacolások és a…..
Most hogy már a vakáció második hetében vagyunk, képes vagyok visszatekinteni a tanévkezdő terveim sikeres megvalósítására és szívesen adok tanácsokat szülőtársaimnak. Ja, nem. Képes vagyok szembenézni azzal, hogy a netes inspirációk ihlette és/vagy szuper racionálisnak hitt elképzeléseim mivé…..
Nem tudom, más családoknál hogyan zajlott, de nálunk a kamaszkor nem egyik pillanatról a másikra tört ki, hanem szépen lassan szivárgott be bizonyos, megkérdőjelezhetetlen jeleken keresztül. Ezek egyike a családi programok iránti teljes érdektelenség. Korábban állandóan jöttünk-mentünk, még a…..
Nőszemély 2018.06.22 07:17:59
@crue: nem kulcs, hanem kulacs ;) Hosszú éveken keresztül cipeltem apró gyermekeim minden hóbelebancát (játék, víz, élelem, tartalékruha, mesekönyv, zsebkendő, stb.) minden egyes kiruccanás alkalmával, és ebben nem is volt a gond, hogy cígölnöm kellett, hanem, hogy amikor kellett valami, meg kellett állni és előtúrni, ami három kisgyerek mellett tömegkezlökedve nem mindig egyszerű. Arra gondoltam, hogy eljön majd az az idő, amikor nemcsak maguknak hurcolják a vizet, a papír zsebkendőt, stb., hanem amikor szükség lesz rá maguktól elő is veszik. Három kamasz a kánikulában nem kevés vizet fogyaszt, ezért van három baromi praktikus mintás hevederünk, amiket rá lehet erősíteni a palackokra és a vállukon vagy keresztbe tudják vinni. Szerintem nemcsak praktikus, hanem jópofa is, szerintük nem, de azért fullgáznak semmiképp nem nevezném. Egyébként felnőttek is hordanak ilyet.
Nőszemély 2018.06.22 10:22:37
@KissGecihuszár: Jók a gyerekeim, nagyon is :) Sajnálom, hogy a posztból neked más jött le...
Nőszemély 2018.06.22 20:07:19
@crue: csajok. és csini csajos szandál. zokni nélkül :D
A közös családi vakáció ideje az, amikor az évközben összegubancolódott idegeinket kisimíthatjuk, a lelki tartalékainkat feltölthetjük, rápihenhetünk a következő iskolaévre vagy az elképesztő családi logisztikát igénylő nem-szabadságos hetekre. Mindenestre ez az az időszak, amibe belefér egy kis…..
Június közepétől, ahogy kitört a vakáció megindult a gyerekeknek szánt nyári élmény-, úgynevezett bakancslisták áradata is - online, színes füzetkében vagy a tanító néni által fénymásolt változatban kerültek elénk. Kétségkívül jópofák és hasznosak ezek az összeállítások, a gyerekek seperc alatt ki…..
Bájos ötlet a tanév első napján megörökíteni egy fényképen gyermekünket - ezek a képek azonban nem mindig tükrözik a valóságot. A következő válogatás talán közelebb áll hozzá.  Útra készen  Indulás gyalog  Indulás kocsival  Legalább van, aki tényleg örül...  ...nagyon…..
Lassan véget ér a vakáció és a nyári szabadságolások időszaka, jönnek a rohanós hétköznapok. Nem vagyunk genderkonformok, de a következő hét ironikus gondolat egy dolgozó anyától származik.   A dolgozó anyák reggelei nem egyszerűek: "Különleges kényeztető reggelt tartok: zuhanyozom és még a lábam…..
A Mikulásos gyerekfényképek a legtöbbször cukik. Néha viszont nem. Néha viccesek. Vagy meghökkentőek. Vagy egyenes félelmetesek... A bácsi a Mikulás vagy egy horrorfilmből érkezett?   Az idén a krampusz és a szarvasok szabin vannak...   Menekülééés....   Balhés…..
Nőszemély 2015.12.06 19:27:50
 A tanszerek beszerzése soha nem egy egyszerű menet - külön nehezítő tényező, ha füzet- és tollválogatás közben az ember húgai kifosztják a smink- és a búvárosztályt. De ha már beszereztünk minden felszerelést a tanszerlistáról, mindenre felírtuk csemeténk nevét vagy…..
Közeleg a tanévkezdés. Ezekkel az ötletekkel nemcsak gyermekünk kedvét hozhatjuk meg az iskolakezdéshez (vagy folytatáshoz) de számos tipp a saját dolgunk leegyszerűsítésére szolgál!  -…..
Lassan vége a nyárnak – valójában persze még pár hét hátra van, ami RENGETEG idő. De a valóságban mégis az van, hogy van az augusztus második felének egyfajta nosztalgikus hangulata, amivel mintha múlt időbe tenné a nyarat. Napról napra korábban sötétedik és noha nappal…..
Ha már szétfőtt az agyunk a kánikulában és letoltunk egy hatnapos munkahetet, akkor a vasárnapi strandolás még némi reménnyel kecsegtethet, hogy a héten legalább egy kicsit jól is érezhetjük…..
Nőszemély 2015.08.09 18:17:36
Úgy alakult, hogy a szünidő első napján nekem dolgoznom kellett, így a férjem vett ki szabadságot, hogy kicsinyke gyermekeinkre vigyázhasson. Persze sokan vannak, akik egy ilyen mutatványt kiráznak a kisujjukból, de ő reggel még kétségbeesetten kapaszkodott a karomba és remegő…..
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem igazán csípem az ilyen 100 nyári móka, ha unatkozik a gyereked típusú összeállításokat, mert ezek nagy része olyan, ami totál alap (olvassatok egy mesét! énekeljetek! aha, köszi, hogy szóltál, magamtól eszembe nem jutott volna egy ilyen…..
Nőszemély #szociopatastrandol 2015.06.15 10:48:01
Nyakunkon a strandszezon, a hétvégi fürdőzés pedig máris megmutatta, hogy milyen tipikus karakterekkel bővül azok listája, akiket (nem) egyre kevésbé viselek el a strandon A sodrófolyosó kijáratában a sodrozókban gyönyörködő személyek Az élményelemek közül a sodrófolyosó a kedvencem, és…..
Nőszemély 2015.06.15 23:06:23
@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: oké, oké :) de hát a kölykök úgy odavannak érte :) meg persze a tavakért is :) de ott nincs sodrófolyosó ;)
Nőszemély 2015.06.15 23:19:41
@phaszfej: és a szociopatákét :) Nem?
Nőszemély 2015.06.16 00:16:02
@djpeter: :( durva. poénkodunk meg minden, de tényleg sokszor nemcsak arról van szó, hogy nem bírom, meg zavar, meg utálom, hanem arról, hogy tényleg veszélyes, amit csinálnak, különösen a gyerekekre.
Utunkat keresztezi egy italbolt. Nem kocsma, olyan italdiszkontféle. Itallerakat. Idejárnak a könyék piásai, és én is ide szoktam betérni kicsinyke gyermekeimmel, amikor egy-egy kilátástalannak tűnő buszút során félretéve minden nevelési következetességet és higgadt…..
Futótűzként terjedt a médiában és a közösségi oldalakon az Urbanista bejegyzése, hogy babakocsival nem lehet közlekedni a mozgólépcsőkön. De arra senki sem figyelt fel, hogy a mozgólépcső-használat más valamit is korlátoz: azt, hogy a szülő foghassa a gyermeke…..
Nőszemély Kedves Hölgyem! 2014.12.09 10:45:00
Márpedig hölgyek – mondta annak idején nagy tudású irodalomprofesszorom – az utcasarkon állnak. A rendőrségi hírekben hallani olyat, hogy a Rákóczi téri hölgyek… - tette még hozzá. Mostanában, egy-egy hivatalos levél megszólításánál tűnődve eszembe jutnak szavai. A…..
Fejfájás, hányinger, kivörösödött, duzzadt arc, szívdobogás – a másnaposság tüneteivel ébredni nem a legkellemesebb. Az ember csak az amúgy is fájó fejét verheti a falba macskajajjal kelve, ha az este felöntött a garatra. Igen ám, de ezek a tünetek nem csak azoknál léphetnek fel, akik túlzásba estek…..
Az eper szezon kellős közepén vagyunk, és bár ezt az illatos, zamatos finomságot magában is lehet fogyasztani, – esetleg porcukorral meghintve, vagy tejszínhabbal, na jó, netán csokiba mártogatva… – szeretünk új epres recepteket kipróbálni. A kissé már unalmas epertortán túl…..
A képek forrása a Pinterest...