Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsitutazom

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb fasza célállomásokra juthatnak el fillérekért a magyar utasok, Lengyelországba fapados busszal, Macedóniába repülővel. A Polskibus naponta kétszer és már egy ezresért elvisz Krakkóba, ha a borzasztó weblapjuk nem rettent el a foglalástól. A Baltikumra fókuszáló, de két…..
kicsitutazom 2015.12.14 10:39:09
@jet set: Egyetértek! Idén 4x voltam Varsóban. Már maga miatt a város miatt is igencsak megéri, aki nem így gondolja, annak szívesen adok néhány tanácsot, hogy mit érdemes ott csinálni.
De sehonnan máshonnan nem tudtam volna 39 Zloty/fő/út pl.Oslot! :-P
És vannak még ötleteim!
Szerencsétlen fapadosok most kezdik kiszórni a jegyeket az év legkisebb forgalmú időszakaira, s ahogy kell, bezuhantak az árak. Karácsony előtti isztambuli bevásárlásra ugyanúgy elrepülhetünk négyezer forintból, mint henyélni egy sort a Vörös-tenger csücskében fekvő izraeli…..
kicsitutazom 2015.11.06 14:53:21
@arpad1983: Regisztráltam az új oldalon, új mail címmel,megcsináltam a profilt és válaszoltam a párszáz kérdésre is. A végén azt is kiírta, hogy menjek és nézzem meg a jutalmamat. Viszont nem kaptam vouchert. :-(
Szerinted mit szúrhattam el? Van tipped? Köszönöm!
Hosszú lesz idén az őszi iskolai szünet, s kézenfekvő, hogy amikor sokan utaznak, drágák a repjegyek. Megnéztük, igaz-e ez az október végi időszakra és az derült ki, hogy jóval magasabbak az árak, mint október, vagy november közepén, de azért van jópár meleg hely, ahova a…..
Brüsszel igazán különleges hely lehet, hiszen miközben Belgiumban van, az Európai Unió központjaként jóval több egy „egyszerű” fővárosnál, hiszen oda koncentrálódik az európai politikai döntéshozatal jelentős része. Mai szerzőnk, Nitnitnit párja az Európai Bizottságnál…..
Kicsit utazom! Csomagoljunk! 2015.06.23 11:18:30
A nagy mumus. A csomagolás. Az állandó lista segít, hogy gyorsan összeszedd és bepakold, amire szükség lesz!  Bár a mi listánk kicsit rendhagyó, mert sok dologra nincs szükségünk, hiszen általában teljesen berendezett és felszerelt otthon vár bennünket, bármit használhatunk, ahogy a cserepartner is…..
Kicsit utazom! Eindhoven egynapos 2015.03.20 15:00:00
Mondhatunk bármit. Hogy meg kellett venni ezt a jegyet, mert annyira olcsó... hogy csak azért, mert szülinapod volt... hogy azért, hogy egy kicsit végre együtt legyünk és nyugodtan beszélgessünk (sokat)... De jobb, ha töredelmesen bevalljuk, hogy valójában kerozinfüggők…..
Kicsit utazom! Warsaw forever 2015.03.19 15:00:00
Valamikor - a pun háborúk előtt - engedélyeztünk magunknak a férjemmel egy kétnapos kiruccanást Varsóba, a gyerekkel édesanyám volt hétvégén. És azóta is hallgatjuk, hogy peeeersze, oda őt nem vittük el! Február nem éppen az az időszak, amikor még északabbra vágyna az ember, de nekem Varsó ez alól…..
Zágráb csak 3 órányira van. És bár számtalan alkalommal átutaztunk rajta a horvát tengerpartra igyekezvén, mégsem álltunk meg ott sosem. Nagy hiba volt. De most bepótoltuk. Nem kerestem semmit a téli szünetre, viszont kaptunk egy nagyon kedves megkeresést egy horvát családtól,…..
Kicsit utazom! Bécs újratöltve 2015.03.15 16:00:00
Advent Bécsben. Ki az, aki nemet mondana egy forralt borra a Rathaus előtti karácsonyi vásárban, sétára a napfényes Schönbrunni kastély kertjében? Aki egyszer már belekóstolt, semmiképpen... Így vagyunk ezzel mi is, így amikor felvetődött, hogy Advent 3. vasárnapját…..
És most tényleg megint elmegyünk Milánóba? - kérdezte gyermekem. Igen. De most a Mamáékkal. És kitaláltam egy kis meglepetést is! ;-) Az őszi szünetben terveztünk útnak indulni, de addig még sok szervezés várt rám. Ezúttal otthoncserében már nem is reménykedtem, Milánóval mindig bajban vagyok.…..
Kicsit utazom! Szeged 2015.03.15 12:00:00
Miért ne lehetne itthon is cserélni? Amikor nagyjából körvonalazódott a nyarunk, hogy ki mikor dolgozik és hol lesz nyári játék, mikor nyaralunk és mikor leszünk otthon, a közösen eltöltött időt nagyon kevésnek találtam. Mégiscsak nyári szünet van! És ha én úgy gondolom,…..
Kicsit utazom! Montpellier 2015.03.15 11:00:00
..
Kicsit utazom! Krakkó 2015.03.15 10:00:00
..
Kicsit utazom! Milánó - Como 2015.03.15 09:00:00
Ez az utazás úgy indult, hogy megfogalmazódott az én kicsi csemetém fejében, mi lenne, ha legközelebb csak mi mennénk valahová. Senki más a családból, csak ő és én. Mert olyan még sosem volt. Én pedig ezt úgy folytattam magamban, hogy akkor ezzel lepem meg őt az első tanév végén. Mert élményt…..
Kicsit utazom! Bécs 2015.03.15 08:00:00
Húsvét Bécsben? Ha találunk hozzá csereotthont... Találtunk! Mégpedig úgy, hogy mi Húsvétkor utazunk, ők pedig Pünkösdkor szeretnének visszajönni. (A Húsvétot Frankfurtban, a nagymamánál töltik, ezért mehetünk az üres házba.) És azóta azt is tudom, hogy nem csak egy…..
Velencében már nagyon sokszor jártam, azonban legtöbbször persze tavasszal vagy nyáron. Éppen ezért került fel a Bakancslistámra a Velencei Karnevál. Hiszen az nem lehet hogy éppen azt hagyjam ki! Azt hiszem írtam már róla, hogy lisztérzékeny vagyok, így csak gluténmentes…..
Kicsit utazom! Charleroi egynapos 2015.03.14 20:00:00
Közkívánatra az előző évi egynapos adventi ismétlése. Annyi változtatással, hogy most még Brüsszelig sem mentünk be. Szintén a reggeli 6.05-ös (de már Wizzair) géppel elrepültünk Belgiumba, a szokásos olcsó jegyekkel. Ami érdekes volt az úton és mindenképpen említésre…..
Kicsit utazom! Párizs 2015.03.14 19:00:00
Párizs. Sosem éreztem azt, hogy húúúúúúúúú, de szeretném, bárcsak mehetnék... Az első cserepartnerünk a harmadik cseréjét töltötte Párizsban mielőtt Budapestre jött. Gondoltam is magamban, hogy már harmadszor, ugyanott... És megint Párizs?! Ezért sem villanyozódtam fel igazán, amikor Fréderic…..
Kicsit utazom! Suwalki 2015.03.14 17:00:00
 Látszólag semmi köze ehhez az egészhez a Lánchídnak, de a bejegyzésben kiderül, hogy mégis van.  Szóval, ez egy vendéglátás volt.  Egy olyan csere, amiből még nem lett csere. Bár remélem, hogy egyszer ide is eljutunk.  A lengyel család csak néhány városnézős napot szeretett volna Budapesten…..
A „gombhoz a kabátot” utazás. Ahogy megláttam a Ryanair oldalán a nyári Bergamo repülőjegy árakat, az egerem már száguldott is a csereotthon oldalra és kerestem, hogy hány cserepartner van a környéken. 14. Na, ez nem túl sok. De nézzük csak, Lombardiában 217, valamit biztosan összehozok. Csak…..
Kicsit utazom! Holstebro 2015.03.14 15:30:00
...avagy hogyan utazik egy 16 éves - születésnapi ajándékként - 16 napot egyedül Európában? Nem ez a csere indult a legzökkenőmentesebben, talán azért, hogy végül egy szuper kapcsolattá nője ki magát. Márciusban érkezett egy megkeresés júliusra Dániából. Még sok-sok más érdeklődéssel együtt. …..
Kicsit utazom! Brüsszel egynapos 2015.03.14 15:15:00
Mert elvetemültek vagyunk... És azért, hogy repülhessünk és együtt legyünk a barátnőimmel, bármire képesek vagyunk. Pláne, ha a Ryanair ilyen vicces áron árulja a repülőjegyeket... Ma már a Wizzair Brüsszel "alsó" (Charleroi) jegyei lényegesen olcsóbbak, mint a Ryanairé ugyanoda, de akkor 2012.…..
Kicsit utazom! Róma 2015.03.14 15:00:00
Az első otthoncserés és emiatt persze örökre emlékezetes... Ez a nyaralás még a "fapados jegyek hőskorában" történt. Amikor olyan áron lehetett jegyet venni, ami ma már csak azok számára hihető, akik tényleg megjárták ugyanezt az utat, ugyanennyiből. :-) Mert tudom, hogy hihetetlen, hogy…..
  Öööööö, nem, sosem tudom pontosan, hogy melyik légitársaságnál mekkora a kézipoggyász… Amikor már sokadik alkalommal kellett beírnom a keresőbe, akkor eldöntöttem: összegyűjtöm. Vannak kedvenc oldalaim, akik különösen nagy segítséget nyújtottak ebben, hálás köszönet érte. Ajánlom nektek…..
Hol alszunk, ha mégsem sikerül cserélnem? Igen, általában ez az első kérdés, ami felvetődik, miután megszületett az úti cél, vagy megvettem a repülőjegyet. Bármennyire igyekeztem tökéletesre fejleszteni "otthoncserélő" tudományomat, így is előfordul velünk, hogy a kiszemelt helyen mégsem sikerül…..