Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Velesi Gusztáv

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Változatos négy éven vagyunk túl. A 2010-es elsöprő győzelem után a Fidesz saját filozófiájának tükrében a szocialista kormányoktól merőben eltérő gazdaságpolitikát hirdetett meg, azonban a cél meglepően hasonló volt: a belső kereslet felfuttatása. Míg 2002-ben az…..
A 2014-es választáson nehezített pályán kellett átverekedniük magukat a baloldali összefogás pártjainak, ahol a Fidesz mindent bevetett: választókerület-manipuláció, lakájmédiává züllesztett közmédia, ál civilek a kampányban, ellehetetlenített külföldi szavazók,…..
Velesi Gusztáv 2014.04.09 11:17:13
az, hogy

1) a szocializmusból örökölt baloldali társadalmi modell
közvetlenl ütközik a kapitalista gazdasági fejlődéssel

a társadalom ezt érzékeli, amikor arra jut, hogy a baloldal kormányzása, amely afenntarthatatlan status quo fenntartására, azaz a folyamatos lassú meghátrálásra irányul, nem viszi előre a szavazótábor helyzetét.

valamit tehát tenni kellene, ehhez pedigeffektiv politikaivezetés kell. a klubbélet ehhez nem elég.

2) viszont az effektiv politikai vezetéshez a baloldal házatáján nincs

a) államférfi

b) integráló tipusú vezető

ebből

a) tipus elvisz a hátán az egész pártot, mert van választótáborával koherens társadalompolitikai koncepciója és érti a választási logikát, valamint képes megjeleniteni, plussz kézben tudja tartani a pártot. Gyurcsány lehetett volna ilyen, kivéve, hogy neki _nincs_ koherens társadalompolitikai koncepciója (az amit ő szeretne csinálni nem az amie a választótábornak szüksége volt, amig még szocialista poltikus volt) és a baloldal úgytűnik nem viselt el egy erős vezetőt. ez utóbbi egyben ki is zárja, hogy egy "államférfi" karakterű politikus vezethesse a szocialista pártot.

b) tipus, az integrál személyiség habár magától nem képes elvégezni a fenti eladatokat, de kiváló személyzeti politikában (és ez alatt __nem__ "a nálam valamilyen téren tehetségesebb, karrieremre ezért "biztosan" veszélyes alakokat idejekorán túrjuk ki" politika ügyes gyakorlását értem) Ő az, aki pótolja a saját hiányoságait a csoportmunkával. bajnai lehetett volna ilyen személy, és kivülről nézve úgy tűnik van is tehetsége ahhoz, hogy maga köré vonzon és ott is tartson embereket csak balszerencséjére a teljesen eltévedt Szigetvárit fogta ki politikai főtanácsadónak. márpedig az kulcspozició. bárki tévedhet egyszer-kétszer a csapatban, de a "szakmapolitikus", a kampánytanácsadó aki egyszerre stratégiai tancsadó is, na ő nem (vagy legalább legyen belük több, hogy előjöjjön a hiba).

amúgy nem ismerem belülről a pm-t, és az is lehet, hogy rosszul értelmeztem bajnai és csapata kapcsolatát. ebben az esetben bajnai imázsépitése ebben a részletkérdésben sikeres volt.

tehát nincs alkalmas politikai vezetése a szcialista pártnak.
Velesi Gusztáv 2014.04.10 07:56:55
@midnight coder:

"Ami nem is csoda, mert erre baloldali megoldás nemigen létezik"

nem. erre _liberális_ megoldás nem létezik. igazad legfeljebbakkor van,ha a baloldal éés a liberalizmus kzéé egyenlősségjelet teszel és azt állitod, aki nem liberális az nem baloldali.

amúgy a saját tanácstalanságon az segit, ha körbenézel és tanácsot kérsz. valahogy az a gyanúm, hogy ez nem tartozik bele a baloldal politikai eszköztárába. pont erről irtam.
Varánusz Az örök schifferizmus 2014.03.22 11:49:26
Egyszervolt szimpatizált pártomban minden és mindig változik, egyvalamit leszámítva: a schifferizmus marad örök. Januárban csináltam egy tablóképet az LMP 2010-es induló parlamenti válogatottjáról, ami mára annyit változott, hogy a listaállítás és a reális esélyek után Mile…..
Velesi Gusztáv 2014.03.22 19:24:16
gondolom most jó leszek és irok egy alkotót is.

a helyzetaz, hogy az lmp egy zöldpárt, és a szavazói jó részét a jobban eleresztettek ("akik a rendszerváltást jónak tartják") közül kerül ki, ami -már a személyes siker mellett ráérünk foglalkozni a környezetünkkel is mentalitás - leirja a zöldpárti választói attitűdöt és szociális rétegződést nyugaton is.

Schiffer politikája egy konzisztens zldpárti politika.

Amelynek semmi köze nincs a szigorúan vett "baloldalhoz", amely a liberális középosztály és az alsó-középosztály egyfaja velegye és a kzintézményeket rőlttei nyugaton is, tehát sem a szavazói rétegződésben, sem a kitűzött célokban nem keverhető össze egy zöldpárttal.

A "lehet más a politika" szlogen persze nagy várakozásokat gerjeszt. De ez semm több mint egy szlogen. schiffer láthatóan nem akarja "megváltani" Magyarországot, de mint zldpárti politikus, az ő politikája effektive "más". Most is.

Ezért szerintem ne vetitsd ki rájuk a baloldallal kapcsolatos frusztrációdat. Az LMP nem néppárt, nem akar az lenni és ezért nem isnyer választásokat.

Vagy hoz létre új baloldali néppártot ( most van rá négy éved ;) vagy nyüstöld az emeszpét.

Az LMP amúgy csatlakozhat a jövőben egy új baloldali néppárthoz választási szövetségesknt. De ehhez a nagy nullához? Amelyik ráadásul megpróbálta leszalámizni?

Nem irreális ez az elvárás a részedről?
„Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!” Ézsaiás próféta könyve, 40. fejezet, 30-31., Károli Gáspár…..
Velesi Gusztáv 2014.02.27 19:18:54
@Bada Bing:

ezzel szemben a jobbik fog magasan a várakozások felett teljesiteni,

nem nem azért irom mert én egy fasisztoid náci kurucinfós bérkmmentelő csökevény vagyok.

olvasd el a tárki kutatásait és rájössz miért.

szociológiai okok miatt.
Velesi Gusztáv 2014.02.27 19:21:48
@Trackers:

az mszp képviselői az atv-n jobára szdsz-esek. fő kampánytémája a nácihecc és öszöd.

én azon lennék meglepődve ha hoznák a húsz százalékot. ilyen kampány mellett, amit egyedül a saját táboruk lemorzsolására alkalmas formában folytatnak.
Velesi Gusztáv 2014.02.27 19:39:28
@buday008:

dehogy ugrott meg a jobbik. sosem voltak 10% alatt. csak az úgy volt "poliitkus", hogy a két választás között gyengénk mutatják őket.

igy történhet meg, hogy egy párt 0 kampányerőfeszitéssel hirtelen másfélszeresére növeli táborát.
Az elmúlt négy év, az évértékelő beszédek, a parlamenti felszólalások megannyi témát, szakpolitikai kérdéseket felvetettek és a kormány illetve ellenzék kompetenciáját kétségbe vonó retorikától harsogtak. Természetesen a kampány során ugyanezeket ömlesztve viszont…..