Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vgf286 (törölt)

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "The L word" (magyarul csak "L" címen fut) sorozatról el kell ismernem, jelentős hatással volt rám, annak ellenére, hogy persze előjön benne a sorozatokra jellemző összes gyerekbetegség. Mindenesetre mind a hat évadot egyhuzamban (esténként és reggelenként egy-egy epizódot)…..
vgf286 (törölt) 2014.03.14 18:11:39
@Brendel Mátyás: És ezt még mindenképpen le kell írnom hogy a sokk világ elmélettel egyszerre két legyet ütünk egy csapásra ugyanis nemcsak az időutazás paradoxonja oldódik meg hanem az információmegmaradás törvénye is. De a tudományban csak még közvetett bizonyítékok vannak erre,én mindenesetre sokat foglalkoztam ezzel és foglalkozok. Ezzel én végeztem, és tényleg olyan cikkhez kéne írnom ahova tényleg illik.
vgf286 (törölt) 2014.03.15 09:57:27
@Brendel Mátyás: Ez így van de én csak a szubjektum, a megfigyelő szemszögéből vizsgálom a kérdést ugyanis ha az isten személy és valamit megakar változtatni a múltban, törölni akar akkor ő sem lehet kivétel e-szabály alól tehát ő sem lehet mindenható ez egy szigorú törvény de nem én találtam ki.
vgf286 (törölt) 2014.03.17 17:56:59
@Brendel Mátyás: El kell ismernem férfiasan, hogy a vitát te nyerted, és abban is egyet érthetünk hogy mi ateisták, legyünk akár agnosztikus ateisták vagy akár az úgynevezett erős ateisták hogy 1)A gyakorlati életben nem hivatkozunk semmilyen istenre hanem az emberi erkölcsre és józan észre.2)Mélyen hiszünk a tudományban mert az emberi valós problémákra a tudomány agya meg a valós válaszokat. 3)Noha lehet hogy ez szubjektív a részemről de a darwini alapú evolúcióban is minden ateista hihet és nem a teremtéstörténetben.
Piroslap Darwin is elmenne szavazni 2014.03.12 07:27:00
Mondd, te másokra szoktad bízni, hogy vegyenek neked mobiltelefont?! Ugye nem?! Akkor miért bízod másokra, hogy helyetted döntsenek a Parlament összetételéről?! Látszólag a két eset között lényeges különbségek vannak. A következő cikkemben arra fogok rámutatni, hogy bár…..
Ateista Klub A buddhista pokol 2014.02.01 09:46:05
A thaiföldi buddhista pokol témapark bejárata, a két mohó, örökké éhes, bolyongó szellemmel Buddhista pokol?! Az meg mi a halál?! Én se tudtam eddig, hogy van ilyen, illetve nem is feltételeztem. Ugye a buddhista vallás a reinkarnációban hisz, abban természetes lehetőség lenne az…..
vgf286 (törölt) 2014.02.08 22:53:07
@luci weiss: "Nyugalom, menni fog. A vallások fel fogják ismerni belátható időn belül, hogy ugyanarról az Istenről beszélnek. Meglesz a közös nevező.." Baromság! A közös nevező az csak az lesz hogy összeölelkezve mennek a szemétdombra, mert egyre gyengébbek a szekularizációval kapcsolatban és hát ellenségem ellensége a barátom, kénytelen keletlen egymásra fognak találni de ez már a gyengeségnek a jele meg a metafizikai hülyeségüknek ahol mindig lehet találni egy közös nevezőt, de hát az semmit sem jelent csak annyit hogy az utolsókat rúgják.
Az utóbbi évtizedekben, különösen az utóbbi években sorra jelennek meg olyan felmérések, cikkek, sőt könyvek is, amelyek a vallás és az ateizmus demográfiájáról szólnak, és egyre több olyan adat van a kezünkben, amelyekből lassan, de egyre nagyobb biztonsággal egy olyan kép…..
Bergoglio beájulna. Illetve be is ájult. A Vatikán nemrégiben egy felmérést készíttetett a szexuális erkölcsről hívők körében. A meglepetéstől hanyatt vágták magukat, mert a felmérés szerint Bajorországban - tehát a legkatolikusabb német államban - a Katolikus Családok…..
"Meghalt a bűneitekért, és visszajött az agyatokért." Mára már nem csak az ateisták, de a hívők józanabbik fele is elfogadja az evolúciót, mint az élővilág kialakulásának igaz leírását. És talán a nagyobbik fele, bár ez közel sem biztos. Mindenesetre az európai országok…..
vgf286 (törölt) 2014.01.26 16:51:01
@Brendel Mátyás: Bár tudom hogy nem a témába vág de a szöveget tartó "apáca" tök aranyos.
Ateista Klub Der Medicus (film) 2014.01.23 13:42:31
A Der Medicus (The Physician, Az orvos) egy történelmileg elég lazán vett, egyáltalánnem hiteles film. Ezt észbe vésve mégis ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a klasszikus, történelmi filmeket, amelyek szólnak valamiről, amelyeknek van valami mondandója, és nem baj nekik, ha…..
vgf286 (törölt) 2014.01.24 17:30:01
@Brendel Mátyás: Én az ún. erős ateistákhoz tartozok, én úgy vagyok vele ha nem lehet isten létét bebizonyítani akkor az nem véletlen, nem létezik, semmi nem indokolja hogy higgyünk benne!
vgf286 (törölt) 2014.01.24 22:56:39
@Bobby Newmark: De igenis értem te nem érted, én az isten alatt egy személyt értek ,allahot,jehowát stb. ezeket nem csak tudományosan hanem semmilyen szinten nem lehet bebizonyítani mert nem léteznek,emberi kitalációk! Ami ezen túl van, tao,dharma,logosz,vagy bár mi más,ez már nem én rám ateistára tartozik,mert nem személyek hanem valamiféle törvények mint a gravitáció, de nem személyek,és ez már az én szemszögemből tök mindegy hogy léteznek vagy nem,egyszerűen nem én rám tartozik, ennyi!
vgf286 (törölt) 2014.01.25 17:04:00
@Brendel Mátyás: "logikailag lehetséges, hogy nem véletlen, és pont az az oka, hogy létezik, és nem akarja." Erre nem tudok mást mondani,mint hogy spekulatív okoskodás,gyakorlatias szempontból semmit sem bizonyít!
Különös eszmerendszer a kereszténység. Attól olyan sajátos és furcsa, hogy minden egyes kijelentése, dogmája éles, feloldhatatlan ellentétben áll valamely más nézetével. Ezek az ellentétek a eszmerendszer alapjaiban figyelhetők meg, és olyan ordítóak, hogy értelmes embernek…..
vgf286 (törölt) 2014.01.11 21:26:11
@Kistudós: Szerintem a stílussal nincs probléma szókimondó így kell csinálni jobb ez mintha nyálas lenne. A keresztények meg így is elolvassák.Hogy ezek után negatívan fognak hozzá állni, az ateista dolgokhoz alapból negatívan állnak hozzá, meg a sokk ellentmondásukhoz nem lehet másként hozzá szólni!
A kép félrevezető illusztráció: ha az Univerzum tökéletes szimuláció, akkor éppen, hogy semmit nem veszünk észre. A tökéletes szimuláció valóság. Az az elképzelés, hogy a világunk szimulált, nem új, a sci-fi egyik klasszikus témája, és az ötlet mestere volt például az a Philip K. Dick, akiről…..
Ez az év igazi baby boom volt a hazai állatkertek háza táján, sorra születtek a cukibbnál cukibb kis szőrmókok, csupasztestűek. Mivel rengetegen vannak, és senkit nem szeretnénk azzal megbántani, hogy kihagyjuk a listából, így csak a kedvenceinket mutatjuk meg, azokat, akik teljesen…..
vgf286 (törölt) 2014.01.07 22:40:20