Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hermann Ishmael

2 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmúlt a hétvége, és vele együtt az 5. Szegedi retro számítógép, video- és kvarcjáték kiállítás is. Hatalmas siker és nagy számú látogatósereg a bizonyíték arra, hogy rendezvényünkre van igény, minden évben legalább egyszer. További szószaporítás (és időhiány miatt)…..
Hermann Ishmael 2014.06.01 01:50:38
Sziasztok. Nagyon sajnálom, hogy egy "troll" kell ahhoz, hogy a blogon történjen valami.

Kedves Stöki!

Köszönöm, hogy érdemben reagálsz.

Az általam felsorolt négyféle cikktípus eleinte gond nélkül elvegyült a valós "kontent" között. If You know what I mean.

Az index főoldalán egy link vezet az úgynevezett házi blogokhoz, az IDDQD linkje a Tékasztorik és a Hogyvolt között helyezkedik el. Elég nehéz letagadni a kapcsolatot. Nem egyszer utaltál arra, hogy az index szerkesztőségnél vagy napközben. Olyanok akik nem foglalkoznak főállásban videojáték kritikákkal miért kapnak promóanyagot? Kérlek oldd fel ezeket az ellentmondásokat.

A nyereményjátékkal nincs baj, ha kettő között azért van szó másról is.

Ha a véleményem nem érdekel titeket akkor ne válaszoljatok.

Miguel, sehol nem írtam, hogy nekem nem tetszik a saját stílusom. Egyenesen szerelmes vagyok belé. Annyit írtam, hogy ha neked nem tetszik az enyém akkor kvittek vagyunk. Például irtózom a modoroskodástól és az értő olvasás hiányától.

TH, a pozitív kritika nem dicséret hanem problémák felsorolása és megoldás keresése. Nézz utána.

Elnézést, hogy az IDDQD-t a gamer újságírói szakma blogjának tekintettem, bár ezt a jelzőt a blog aggatta saját magára még az indulásnál.

Miguel, téged nem a stílus akasztott ki, hanem az, hogy igazam van. Akkor is a földbe döngölnélek verbálisan ha a hozzáállásod megfelelő lenne, de így tényleg nem érdemes próbálkoznod.

Örülök, hogy van két új blogger. Nagyon remélem, hogy olvassák a kommenteket és a közeljövőben nem külföldi oldalak híreinek tükörfordítását vagy még több promocikket láthat a közönség.

Az a rész, ahol egy szerző azt írja, hogy nem kifogásokat sorolt fel számomra értelmezhetetlen. Egy hete írtam egy kommentet, azóta három ördögszekéren kívül semmit nem fújt erre a szél. Mit érdekel engem a családi állapotok? Épp azt írtam, hogy ha nincs kedv meg idő akkor adjátok ki culágereknek a blogot akik lelkesek és képesek írni heti egy sort.

És még hol van a beszélgetés attól a ponttól, amikor megkérdezem, hogy csodálkoztok-e azon, hogy olyan emberek mint Tirexi nagyobb nézettséget csinálnak mint a Gamestar...
Hermann Ishmael 2014.06.01 02:43:39
Nyugi még van. Szeretném, ha megértenétek mi motivál abban, hogy egyáltalán írtam ide valamit.

Nem akarok blogger lenni, azt hiszem egyértelmű, hogy ha be akarnék kerülni a csapatba nem így álltam volna hozzá. Nincs blogom, nem írtam, nem írok videojátékokról és nem is tervezem.

Viszont szeretek olvasni róluk.

Először tegyünk egy látszólagos kitérőt, ugorjunk az emlegetett Tirexihez, a magyar internet túl rövid karú Tyrannosaurus Rexéhez. Finoman fogalmazva nem túl jók a képességei. Mégis többen nézik mint az összes magyar gamer oldalt. Együtt. Rá lehet fogni spam tevékenységre de a feliratkozók számát ez sem magyarázza. Ráadásul nagyon nagy része magyar.

Igénytelen gamer tartalomra tehát paradox módon van igény. Igényesre nincs?

Devandevan. Itt vagyok például én, aki élne halna érte. Hogy minek problémázok hát itt? Miért nem megyek máshova? Azért, mert ez a blog elszívja a levegőt a témában, mert egyszerűen nem lehet versenyezni egy index házi bloggal. Még keresve se találni olyan próbálkozást, ami versenyképes lehetne hosszútávon egyetlen blogketrec ajánlóval. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha ez a blog nem kongana az ürességtől. De kong. Ráadásul a Gamestar megragadt 1998-ban, a PC Gurut meg nem is tudom miért említem.

Én csak egy szaros kis olvasó vagyok a sok közül. De már 20 éve olvasom az írásotok. Nem azt várom el, hogy mindenki olyan stílusos legyen mint CovBoj, nem azt várom el, hogy mindenki olyan "produktív" legyen mint Tirexi.

Azt várom el, hogy ha már kiseggeltétek ezt a helyzetet akkor éljetek vele. Nem fogom megveregetni a vállatokat, ha kijön egy hosszú és érdekes retrocikk. Nem fogok segget csinálni a számból egy kulcstartó miatt. Ha azt hiszitek én vesztek azzal, hogy nem nyitom meg többet ezt a blogot, akkor kurva nagyot tévedtek. Nem segget nyalni járok az internetre, szánalmasnak tartom ha egy blogot a rajongás tart el.

Remélem ti is így vagytok vele.
Hermann Ishmael 2014.06.09 12:27:34
Egy hét után látogatok vissza újra. Először is nagyon örülök, hogy sok új poszt köszöntött, ráadásul élvezetesnek ígérkeznek. Boldog vagyok.

@Stöki: Az, hogy ezt a blogot promotálja az index nem kérdés volt hanem tény, de köszi, hogy elismerted.

Ebből eredeztetem a véleményem, amit lesöpörtél:

A blog elszívja a levegőt más próbálkozások előtt. Ezzel is vitatkozhatsz, hogyne. Viszont nem is lenne ezzel semmi bajom, ha:

A blog valóban a gamer szakmával és a körülményeivel foglalkozna, ahogy ezt már te is és én is szóvá tettük.

De nem ezzel foglalkozik a másfél milliós oldal által promotált gamer blog hanem egy logikai gordiuszi csomót gúzsba kötve játékokat promotál (vö.: nincs kire rásózni a watch dogs-os kulcstartót) a másfél milliós oldal által promotált blog. Ez egy laikusnak olyan képet fest, mintha ez lenne az egyetlen célja a blognak, ami eléggé visszás helyzetnek tűnik.

Megértem, hogy erre nem akarsz reagálni a blogod nyilvánossága előtt, elég nekem az is ha látom, hogy volt értelme jártatni a szám mert van kontent. Ezen a héten annyi mint korábban két hónapig.

Summa summarum: ha legalább a látszatra adtok akkor leszarom hova züllik az egész. Ha erre se vagytok képesek akkor nem tartana sokáig találni olyat aki képes rá.

A mai Blikk online egyik vezető anyaga, miszerint a korábban felmerült pletyka, mármint az, hogy Stohl Andrást az RTL egyik egykori arcát a TV2 szerette volna leigazolni, igaz, sőt, konkrét számokról is írnak a cikkben: tízmilliós gázsira mondott nemet a színész. Már ha igaz a…..
Hermann Ishmael 2014.06.02 11:20:52
@humorpalanta: Dehogy csuknak. A 14 évesek hiszik. Ittasan könnyű testi sértést okozott. Átlagemberek is meg tudnák úszni felfügg.-el, még visszaesőként is.
Hermann Ishmael 2014.06.02 16:35:16
@Ajtony: Attól még ennél sokkal durvább esetekből lesz felfüggesztett. És még csak híresnek vagy tiszta múltúnak sem kell lenni.
KKBK K. G. Béla, a jobbikos kém? 2015.01.27 17:34:00
Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban az M1 Az este című műsorának adott interjúja 2014. május 16-án: A Jobbik erősödését jelző közvélemény-kutatási adatokat firtató kérdésre úgy válaszolt: érdektelennek tartom ezeket a szempontokat. Szerinte az a fontos, hogy milyen minőségű embereket küld…..
Hermann Ishmael 2014.05.22 16:57:18
@nu pagagyí: Szerintem tökéletesen igazad van.
Egészen hihetetlen az a picsogás, ami a Watch Dogszal kapcsolatosan mostanában megy. Illetve hát mit mostanában, kábé a bejelentés óta pattognak az ötletek meg a pontosítások, talán még egy nyilatkozat sem volt, ami kapcsán ne született volna legalább három re-nyilatkozat, hogy…..
Két napja van kint a villából, és amikor az RTL Klub ma reggeli műsorba beért, úgy szét volt csúszva, mint aki ezt a 48 órát konkrétan végigitta. Vagy anyagozta, mit lehet tudni. Kommentekben tessék szavazni: pia? drog? mindkettő?   A harmadik perctől indul a móka. ..
Hermann Ishmael 2014.05.12 19:03:11
@Huncutkukac: Látom te képben vagy az éjszakában :D

Hát ránézésre egész este katizott
Playit, Könyvfesztivál és egyéb teendők után vasárnap este csak eljutok a hétvége nagy híréhez: igaz a játékipar talán legnagyobb legendája, az Atari 1983 környékén tényleg eladatlan videojátékoknak ásott tömegsírokat az új-mexikói sivatagban. Mint már a blogban korábban…..
Hermann Ishmael 2014.04.28 01:14:27
@Wertzui: Ez a hír vajon azóta fenn van a neten? :)
Subba Kezeket a magasba! 2014.04.19 14:51:42
Dj Sneak megint kiakadt a magukat nála sokkal jobban menedzselő celeb dídzsékre, mert azok nem elég, hogy playbackelnek, de mindenféle fesztiválok headlinereként még van pofájuk elkérni kurva sok pénzt is a büdös nagy lófaszért. Hogy bebizonyítsa mennyire kamu az egész, alaposan…..
Hermann Ishmael 2014.04.20 13:09:01
@Xezs: fú azért te hülye is vagy meg korlátolt is, egyben még nem sokat láttam ilyet ♥
Aki azt gondolta, hogy a fideszes érdekkörbe került TV2 nem fogja feszegetni a kormányzati politikusok necces ügyeit, az nagyot tévedett. A Mokka vendége volt ma Rogán Antal, és bár a műsorvezető Kárász Róbert egy bocsánatkéréssel fordult rá a vagyonnyilatkozat-ügyre, legalább…..
Hermann Ishmael 2014.04.08 16:16:05
@bölcsbagoly: Titeket fizetnek, hogy hazudjatok? :)
IDDQD 2048 - IDDQD kiadás 2014.03.27 17:35:30
Most, hogy már van olyan program, amivel bárki készíthet 2048-klónt, nem bírtam ellenállni a csábításnak. 2048 játékhősökkel, IDDQD módra. Aki először bekommenteli, mi van a 2048 helyén, vendégem egy sörre a legközelebbi Gamenightson, Playiten vagy hasonló rendezvényen. ..
Hermann Ishmael 2014.03.27 18:31:55
@nemecsek ernő áruló: Nálad aztán lehet skill meg APM. Secret of Monkey Islandet ismerni de a starcraftot nem... :D
"Kis szerepeket játszottam nagy filmekben, és nagy szerepeket játszottam kis filmekben" ezt válaszolta jelen sorok írójának kedvenc színésze, amikor megkérdezték tőle, hogy mit csinált a Sherlock előtt. Nos, ha a Star Trek filmet leszámítjuk, sok minden azóta sem változott. Jó ez…..
A Forbes címlapjait Magyarország legjobban őrzött stúdiójában fotózzuk. A KFKI-nak a budai Normafától jó ötperces autózásra lévő gigantikus telepén sugárzó anyagok is vannak. Falak, szögesdrót, marcona biztonsági szolgálat. Már bejutni sem egyszerű, de a fás, erdős…..
Hermann Ishmael 2014.03.07 14:04:41
@retrovírus: Ne hazudozz, akkor tudsz Magyarországon(!) EU-s számlára áfa nélkül vásárolni, ha igazolod, hogy nem itt használod életvitel vagy üzemszerűen. Na meg kell szállítólevél, hogy honnan és hova szállítottad. Még a Media Marktban se adnak oda semmit szállítólevél nélkül... Egy fényképezőgépnél hogyan igazolod ezeket?

Hazug fideszes.
Ha valaki pirosban vagy egyszerűen csak a nem megfelelő helyen kel át egy kereszteződésben, az USA-ban akár körülbelül 50.000 forintnak megfelelő bírságot is fizethet. A rendőrség rámozdult az „elkövetőkre”, ugyanis azt mondják túl sok balesetet, halálesetet okoznak a…..
Hermann Ishmael 2014.02.13 16:32:52
@Alick: Egyszer láttam, ahogy elütnek egy embert kb. 55-60 km/h-val. Akkor rájöttem, hogy nem igazán a gyalogosnak kell körülnéznie, hiszen nem tudja megnyomni a féket egészen addig, amíg a felsőteste bele nem szakad a szélvédőbe, de utána is nehezen éri el mert az üvegszilánkok eléggé vághatják a kezét, és még ott van a sofőr lába is ami takarja a fékpedált. Úgyhogy szerintem az lenne a jó, hogy az autós figyel, és ha esetleg egy gyalogos elütése felmerül a közeljövőben, akkor ő nyomja meg a féket, hiszen jóval közelebb van hozzá mint a gyalogos.
Antal Attila írása Úgy tűnik, hogy a Paksi Paktum nem csak az energiapolitika realitásokat, hanem a közjogot is megtöri. A köztársasági elnök rövid közleményben "ünnepelte", akarom mondani indokolta a Paksi Paktumot. Ezúttal nem foglalkozom a (k)áder-es és hasonló…..
Hermann Ishmael 2014.02.11 13:50:40
@♔bаtyu♔: A MoMára szavaznék ha érdekel, a Bokros miatt aki nem szórja a pénzt hanem az egyetlen valódi reformot hajtotta végre az országon. Pedig nem volt 2/3-adja. Ez ám a teljesítmény, nem a trafik- föld- paks- és alkotmánymutyi!
"Amikor beléptem a műterembe, Nataša tanárnő szájon csókolt. Majd elkezdett vetkőztetni és mindenfelé simogatni...Minden alkalommal, amit vele töltöttem, egyre többet kért tőlem. Négy évig tartott ez a pokol..." A jelenleg 21 éves, T.P. monogramú, molesztált diáklány…..
Jack White (The White Stripes) megtanítja Jimmy Page-t (Led Zeppelin) és The Edge-t (U2) hogyan kell lejátszani a legnagyobb slágerét. ..
Remélem felkeltik az Aperture érdeklődését ..