Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L'Étrangére

2 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem én az LMP-t, nézem erősen, meresztem a szemem, és tekerem az agyam, ahogy azt illik, mert igaz ká-európai mindig tekeri az agyát valamin. Hosszas vívódás, tájékozódás után, valamint sok-sok kérdésemmel és kételyemmel mégiscsak úgy döntök, hogy na igen, legyen ilyen…..
L'Étrangére 2009.03.21 15:26:22
Elég-e, ha csak a politika más?

Azt hiszem sokan (akik "barátnéjukkal" csendes szimpatizánsok) úgy érzik, hogy nem elég csak az, hogy a politika más lesz, ha az a szélesebb társadalmi környezet, amelybe beágyazottan mindez működik, időnként olyan akadályokat gördít a _wannabe-reformerek_ elé, amelyek legyőzése (ha lehetséges), olyan aránytalan "költségeket" jelent, hogy egyszerűen sokaknak nem éri meg. Persze ez megint az a helyzet, amiről Madre is ír azaz, hogy a készbe "beleülni" már sokan szeretnének, de a "mártírkodást" nem mindenki engedheti/akarja megengedni magának (gondoljunk csak azokra az elvi támogatókra, akik nem összeférhetetlenségi okokból nem lépnek be egy mozgalomba, pártba, hanem mert félnek azoknak a konfliktus helyzeteknek a felvállalásától és a "megbélyegzés" okozta – legtöbbször kilátástalannak tűnő – vitáktól és nem utolsó sorban a megkülönböztetéstől, ami mondjuk indirekt módon érheti a "szabadságharcosokat" például a munkahelyükön).

Persze – jön a válasz - azt a szélesebb társadalmi környezetet kell megváltoztatni és ezt el kell kezdeni valahol, például egy LMP-vel, aminek annál több ereje lesz, minél többen csatlakoznak és vállaljak a nyilvánosság előtt is, hogy elkötelezettek a mozgalom, immáron párt mellett. Mindez teljesen rendben van, de ehhez szerintem "alulról" is úgy lehet több támogatót toborozni, ha "felülről" is még több ismert ember áll a változás igénye mellé és adja hozzá az arcát (remélhetőleg nem csak a rejtőzködő értelmiség elégedetlen, hanem azok is, akik bár független értelmiségiként nap mint nap világmegváltó cikkekkel töltik meg a lapokat, de pártpreferenciájukról - és itt elsősorban az általa vallott értékek a fontosak és csak azon keresztül maga a párt - mélyen hallgatnak). Ugyanis ők jelenthetnének garanciát arra, hogy "van (normális) élet" a politikába való beszállás után is.
"In 1964, (...) he was awarded the Nobel Prize for Literature, but he declined it, stating that "It is not the same thing if I sign Jean-Paul Sartre or if I sign Jean-Paul Sartre, Nobel Prize winner. A writer must refuse to allow himself to be transformed into an institution, even if it…..
Elegáns élet Ars poetica 2008.04.14 17:47:51
Számos érdekes emberrel hozta össze a sors: Charlie Chaplin egykori felesége volt a barátnője, barátjának tarthatta kedvenc zeneszerzőjét, Richard Strausst. Még látta kártyázni André Citroent a híres autógyárost a St. Moritz-i Hotel Palace-ban, ami akkoriban a luxus fellegvárának…..