Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vpmegyei

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az Európai Központi Bank nagy tételben amerikai állampapírokat vásárolna, azzal gyengítené az eurót, felpörgetné az inflációt és a gazdasági növekedést.Az eurózóna inflációja 0,8 százalékra lassult, ami nemcsak hogy messze van a célként megjelölt 2,0 százaléktól, de…..
Mintegy 5-600 vettek részt a Ne PAKSolják el a jövőnket! elnevezésű, civilek által szervezett tüntetésen a József Nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. Az ügy súlyához képest nagyon kevés ember vett részt az eseményen, ha azt vesszük, hogy az oroszokra rábízott…..
"Megbűnhődte már e nép a' múltat 's jövendőt!" - nem akarok úgy tenni, mintha egyáltalán nem érteném, hogy mit jelent ez a sor a himnuszunkban, de néha komoly kételyeim vannak. Egyrészt mert az is kérdéses, hogy valóban megbűnhődtük-e a múltat. Jó, lehet, hogy azt igen, mert…..
„…Az ő népek goromba, az ő hadakozások semmirekellő, vitézségek nevetséges, politikájok ostoba, birodalmok tyrannis; kinek kelljen hát az ő segitségek!” Zrínyi Miklós véleménye az oroszokról Az török áfium ellen való orvosság c. művéből -…..
„Ma tíz magyarból nyolc bizonytalanságban él, a maradék kettő meg külföldön…” Ismeretlen Facebook-huszár Ha volt, akkor is rég volt már ilyen: fél évvel a választás előtt a „nincs kire szavaznom”-hangulat uralkodik a választópolgárok értelmesebbik, még nem…..
A mai ún. baloldali pártok egyetlen értéke -- az ellenzéki szavazók körében kialakuló konszenzus szerint (!), mások szerint nyilván még ennyi sem -- az, hogy megakadályozhatnák Orbán hatalmon maradását. Azt, hogy erre képtelenek, egyre több ellenzéki ingerülten vagy letargiával…..
vpmegyei 2014.01.05 23:42:18
@öreg zsidó blogger: Egyetértek. A '90-es években még sok olyan ember belépett a pártokba, akik hittek abban, hogy ők alulról befolyásolni tudják a dolgokat az adott politikai közösség értékrendje mentén. Még a pártok országos vezetői is küldtek "le" néha egy-egy levelet és legalább látszólag kikérték a tagok véleményét. Ma a pártokba csak karrierista csirkefogók lépnek be, akik ki akarnak taposni maguknak valamit. Továbbá a pártok már csak felülről lefelé építkeznek. A tagság dolga a szórólapozás. Tehát alulról építkező új pártokra van szükség. Amíg ez nem lesz meg, addig nem lesz tisztább a közélet.
vpmegyei 2014.01.06 01:00:56
@tisztapista: Korrupció dolgában nincs különbség jobboldal és baloldal között. (Zoránt pedig tisztelem.)