Adatok
Csabafi
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Így néz ki a must a zajos erjedés után, de még az ülepedés előtt. Forrásban lévő must A nyálkaanyagok jelenléte miatt a bor felszínén hab képződik - ha nem hagynánk a hordón elegendő…..
Csabafi
2014.01.05 21:16:49
Decemberben szedtem le balatoni lugasom- ról a megmaradt(fehér)szőlőt,lebogyózva 40-50l.Fele teljesen töppedt és penészes, de édes.Megpróbálnék bort készíteni belőle s ha nem sikerül csak akkor menne a cefrébe.Kérem segítsenek,mennyi kénessavat(vagy borként) tegyek hozzá a fajélesztővel történő beoltás előtt? (Mustfokot nem tudok mérni) Milyen fajélesztőt kell használnom ?A szőlő most4C fokos,de a kazánházban 20-22C fok van.Ez lenne a "jégbor" ?
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz