Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovácske

0 bejegyzést írt és 552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1. Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.2. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.3. És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.4. És látá Isten, hogy jó a világosság;…..
A ma reggeli eset különösen rosszul érintett. Egy napja írogattunk néhányan pro és kontra az egyik közlekedéssel foglalkozó fórumba, én következetesen kiálltam véleményem mellett, miszerint a gyalogos szent és sérthetetlen, természetesen az ésszerűség határain belül.…..
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
kovácske 2012.01.30 19:45:14
@xenuka: kihagytad, hogy szőröstalpú banánzabáló kínai. nem lehet véletlen, hogy az IGAZSÁG felét elhallgatd. te is csak véded őt, mert egy szabadkőműves páholyba jártok!
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
kovácske 2012.01.28 20:17:55
@bogancs: szerintem hiánypótló lenne.
ha gyengül a jogbiztonság, akkor az negatív kihatással van a közbiztonságra, a jogkövetésre (közlekedési moráltól az adózásig minden szinten). ettől a pénz nem véd meg, legfeljebb enyhíti a következményeket.
ez olyan, mint az ónos eső: lehet, hogy jobb esernyő alól nézni, mint ázni, és még jobb az ablakon át a merdzsóból, vagy a kandalló mellől, de azért még lehangoló tud lenni...
kovácske 2012.01.28 20:28:03
@bogancs: "az ellenzék vesszőparipája": épp ezért lenne jó valami bal-jobb -semlegesnek szánt pontrendszer, hogy ne valamiféle mérleg két egymást kiegyensúlyozó serpenyőjébe kerüljön a "balos" jogbizonytalanság, meg a "jobbos" jogbizonytalanság, hanem mindet mérhessük mondjuk 0-100% jogbiztonság skálán. most nem arra gondolok, hogy pl a bűnügyi statisztikában melyik évben volt több vagyon elleni bcs, hanem arra, hogy pl hány kormányintézkedés növeli-csökkenti a jogbiztonságot. a korábban emlegetett tűzoltó túlóradíjak esete például tipikus durva jogrombolás, mikor az "állam" azt mondja a saját törvényére, hogy nem tartom be, pereljetek egyenként, ha van hozzá türelmetek, mert olcsóbb kis számú perre menőt kifizetni, mint minden jogosultat. de hasonlóan durva a visszamenő hatályú jogalkotás is.
Brain Drain Dani 2011.03.17 17:43:00
Úgy gondoltam, hogy ha ezt elértem, akkor miért ne próbáljak továbblépni? Ahogy már említettem, ez az iparág nagyon szűk, ezért nem ritka, hogy ha valaki munkahelyet vált, akkor azzal együtt nemcsak országot, de földrészt is vált. Így céloztam meg Ázsiát, és jelentkeztem az…..
Amint arra altoid törzsolvasónk is rámutatott: hoppá.Teljessé vált az einstand, megy a maradék nyugdíjpénz is a levesbe, és a már elvitt se jön vissza. Az oroszok ettől annyival jobbak, hogy ott a legteljesebb összeomlás pillanatában is volt vas, és abban letudták az adósságot.…..
kovácske 2011.12.17 18:17:34
@noirp: "Ami még jobban fáj:
körülöttem még majdnem mindenki drukkol nekik."

hát hogyne drukkolna. az anyósülésbe beszíjazva, megbilincselve ki ne drukkolna akár egy orángutánnak (petri gy.: el kezdek félni) is, ha az nyomja a pedált?
A tegnapi bejegyzést szeretné kiegészíteni a történet beküldője, a Zugügyvéd természetesen közzéteszi: Kedves Zugügyvéd!Sokan úgy érzik, hogy hiányos a sztori ezért kérlek ,hogy a szöveget egészítsétek ki a bejegyzést megtoldva , így:" PONTOSÍTÁSSokan…..
kovácske 2011.09.18 17:46:53
@avman: "aki szerint a dolog nyitja: jól kell viselkedni, pofát súlyba helyezni, eltakarodni és sunnyogni, farkat behúzni. és akkor nem lesz baj. mert minden egyéb esetben igaza van az biztonságinak. "

egy dolog, hogy kinek van igaza, és másik, hogy érdemes-e ilyen kockázatot felvállalni, mert "jogom van nem pofát súlyba helyezni és nem farkat behúzni".

eleve nem értem, mi ütött azokba, akik oda indulnak szórakozni, ahol verőlegények állnak a kapuban (vagy ők jelentenek veszélyt a vendégekre, vagy a többi vendég, akik miatt szükség van "kommandósosztagra" - egyik esetben sem szívesen szórakoznék ilyen helyen).

a jogi úthoz meg sok sikert a posztolónak.
Ha Madách ma írná Az ember tragédiáját, a homousion-homoiusion ellentét helyett bátran használhatná az emberiség-emberiességet is, egyforma ürügy mindkettő arra, hogy jobb sorsra érdemes emberek essenek egymásnak. A két fogalom fölötti böstörködésnek már köteteket megtöltő irodalma van, amit…..
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..
kovácske 2011.09.15 22:28:01
@djlaczko: "djlaczko 2011.09.15. 16:41:11
@zuttyi: akkor szállj le a szaros bringádról, és TOLD! Ahogy a zebrán is kéne! "

Ha zavar, hogy kerékpárral is közlekednek emberek,
AKKOR SZÁLLJ KI A SZAROS KOCSIDBÓL ÉS TOLD! (ÁT A MARGIT HÍDON, ÉS TUDOD MIT, A ZEBRÁNÁL IS SZÁLLJ KI ÉS TOLD.)
Egely György nemrégiben interjút adott az Indexnek, s ebben a következő, figyelemreméltó kijelentést tette: Nemrég készítettünk egy széndioxid-bontó készüléket, a világon először, ami kicsi, könnyű, és az autó kipufogójára téve a szén-dioxidot szétválasztja szénné és oxigénné. Ezzel az egész…..
Ez az ősz talán minden eddiginél zsúfoltabb lesz fesztiválokkal, elég csak a mi kis naptárunkba kukkantani. Még a nyárnál maradva javában folyik a sör a Budai Várban, ebben az időben biztosan jól is teszi. Én mondjuk jobban örültem volna, ha a szervezők sztárblogger szóvívő,…..
A hvg.hu-n jelent meg az alábi írás, amiben nagyjából annyiról van szó, hogy vagy egy mezőőr fizetett meg pár ismerőst, hogy tolvajt játszanak a Tv2 kamerái előtt, vagy a Tv2 fizette le őket, a lényeg, hogy a mezőőrt kirúgták, a Tv2 meg kibaszott kellemetlenül érezheti most…..
kovácske 2011.08.27 14:17:49
írta már valaki, hogy kamu a riport?
comment.blog.hu/2011/08/23/az_nmhh_is_vizsgalja_a_tv2_t

ezzel van egy csomó gond, de nem olyan egyszerű a dolog, hogy akkor most ki k@cs@g.

1, egyes személyek lopnak, még ha a riportban nem is őket látjuk, hanem fizetett színészeket

2, a TV2 hazudik és aki hazudik az lop és pofátlanul tagadta a hazudozást tovább súlyosbítva, egész addig, amíg meg nem tört a bizonyítékok súlya alatt.

3, a riport legvérlázítóbb mondatai: "máshol is megtörténik ez" (máshonnan is lopnak), "elfér a többi mellett" (mármint a bírság, vagyis kit érdekel, szégyenérzetnek nyoma sincs, -> loptunk, lopunk, lopni fogunk, ha mindenki a feje tetejére is áll), amik alapján az emberben felhorgad a harag és a felháborodás, azok hamisított mondatok, nem a tolvajok mondják ezt, hanem a jelenet megrendezői képzelik, hogy a tolvajok biztos ezt gondolják magukban.

4, ez a legnagyobb gond a hamisított riporttal, hogy egyik fele igazság (lopnak), a másik fele hazugság (így beszélnek a szégyentelen tolvajok).
ez vezet oda, hogy habár a lopásról általában mindenki tudja, hogy előfordul és hogy baj, a riportban elhangzó pofátlan és ellenszenves hozzáállás miatti gyűlölet miatt esetleg olyasmire vetemedik valaki, mint nemrég az a banda, akik éjszaka ismeretlen családok házát támadták meg és gyerekekre lövöldöztek vadászpuskával.
itt van a riport készítőinek felelőssége, amit valkószínűleg nem fogtak fel a hamisítvány elkészítésekor. ezzel a felelősséggel helyes volna, hogy bíróság előtt szembesüljenek.
Képgyár Ismét hazudott az Index 2011.06.30 09:03:00
Szőcs Géza kulturális államtitkár nyílt levelet írt, amelyben hazugsággal vádolja lapunkat, továbbá azzal, hogy bizonyos érdekkörök irányítanak minket. Mindez nem túl izgalmas, a nehéz helyzetet magyarázó politikusok jellemző reakcióját látjuk. Ami miatt mégis érdekes a…..
kovácske 2011.06.30 13:23:22
@Azerbajdzsán: "sima családi művészet".
azért tegyük ehhez hozzá, hogy általában a művészet egyenlő a családi művészettel. (kb. mint a jogász és orvos családokban.) attól még akár lehetne jó is.

szöcs géza amúgy a levelében jogosan kikéri magának, hogy csak 3-4 ismert alkotó volna a kiállított 33 között, megvan az 9 is (felsorolja név szerint).

fárasztó egyébként olvasni mindkét végletet: azt is, hogy a 9 helyett három-négyet hazudik valaki, meg azt is, hogy ismertnek hazudja an bloc a kiállítókat, mert van köztük 9 díszpinty.

pataki attila biztos vesz a nappalijába egy párat a lovas plasztikákból, szépek, na.
Igen kellemes műfaji katyvasz az Elephant Quest, ami alapvetően egy ugrándozós platformjáték, de néhány kaland- és szerepjátékelem nagyon feldobja. Hősünk egy elefánt, akinek egy szenyó mamut ellopja a kalapját, ami elefántéknál vérben oldódó sértés. Elefántunk útra kel…..
Az internetes tárhelyek, felhasználói tartalmat közlő portálok felhasználási feltételei nem feltétlenül vannak összhangban a szerzői jogi szabályozással. De még szomorúbb, hogy az internetre vonatkozó alapvető jogszabályokkal, az E-kereskedelmi törvénnyel sem.Tisztelt…..
kovácske 2011.03.30 15:43:13
@avman: "épp azon morfondírozok, ha megállok az úton egy kurva mellett vizelni, akkor az már ráutaló magatartás, és innentől köteles vagyok "

inkább közelítsd onnan a kérdést, hogy egy nyilvános wc-ben visszakövetelheted az üzemeltetőtől amit egyszer kiadtál és megnyomtad a gombot (meghúztad a láncot), azzal, hogy az a tiéd és nem mondhatsz le róla. (vagy köteles-e kiadni neked azonos állagú és mennyiségű anyagot az összefolyóból, hogy hazavihesd, mert meggondoltad magad.)
Lénárd Sándor Magyarországon született, majd Ausztrián keresztül Olaszországba jutott, hogy élete végére Brazíliába költözzön, ahol 1972-es haláláig bennszülötteket gyógyított. Első megközelítésben orvos volt, de tudott egy sor nyelvet, ezekre fordított, ezeken publikált,…..
Vastagbőr Önként és dalolva 2011.01.14 09:01:00
Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a…..
kovácske 2011.01.14 21:03:30
@is: köszönöm. akkor viszont csatlakozom a felháborodókhoz. ráadásul így a szolgáltatás díja is a francia bankhoz megy a hazai helyett. más kérdés, hogy melyik jogszabály mondja ki, hogy ha a francia céget engedi a szerződő partner átmenni egy francia bankhoz, akkor azzal hazai érdeket sért, mert majd a francia bank és francia bíróság igazságtalanul a francia cégnek fog igazat adni, ellenben a magyar bankkal és magyar bírósággal, amelyek igazságosan a francia céget hoznák ki hibásnak.