Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dos passos

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hónapok óta megy a manipulálás a baloldali összeizé oldaláról, hogy amennyiben nem a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor-Szabó listára adod a szavazatodat, akkor Orbán Viktort erősíted. Hát persze. Az a baj ezzel az érveléssel, hogy nem más, mint ordas hazugság. Ez ugyanis akkor…..
dos passos 2014.04.04 22:17:15
ÖRKÉNY ISTVÁN

NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE!

Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!

Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel.

Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme.

Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.

Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait.

"Dunainak" azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal.

Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni!

Elég talán annyit mondani, hogy a "magyar" szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.

"Magyarni" franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni.

Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: "Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam."

És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: "Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és..." (Itt egy csúnya szó következik.)

Más példa: "Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik" (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: "Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe."

Továbbá: "Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!" - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet!

Itthon is sok mindent másként hívnak majd.

Például a "vanília" helyett, mely idegen szó, a "háború" megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette.

A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:

Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni.

Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.
Azt kérdezed, miért csinálom? Hát, ezért! Folytathatod a sort! (Az egyes ügyek súlya, jelentősége nagyon különböző lehet, és nem is szedtem időrendbe. A "bővebben" linkek nem részletes ismertetések, hanem a témával foglalkozó cikkek, hírek, blogbejegyzések.) A…..
Egy országgyűlési választás sohasem lefutott ügy, és bár a felmérések szerint nagyon nagy a Fidesz előnye, figyelembe kell venni a bizonytalan szavazók nagy táborát, az MSZP és sajtó-holdudvara gyűlöletkampányát, valamint azt az unásig ismételt tételt, hogy az emberek 20-30%-a…..
dos passos 2014.04.03 17:36:31
@♔batyu♔: Bocsi, ha nem vetted volna észre, én nem a blogokról beszéltem. Szövegértés, oh.
Persze csak kínomban, mert egyébként sírnivaló, ami ott folyik.  Évek óta nem nézek semmilyen hírműsort a tévében, csak a neten olvasok róla, ha valamelyikben olyan történik, hogy érdemes legyen belenézni, de tegnap este kapcsolgatás közben elkaptam az M3-on a Híradó egy…..
dos passos 2014.04.03 17:29:43
@házelnök: Erre találták ki a csatornazárolást. Olvass utána, mielőtt elmész otthonról, és magára hagyod a gyereked a digitévével.

Egyébkét az upc-on is megy 24 órás pornó, persze, csak azoknak, akik arra külön előfizetnek, gondolom, a digin is így van.

Talán nem kellett volna felnőtt csatornára is előfizetni, akkor nem kellene itt siránkoznod.
dos passos 2014.04.03 17:33:34
@putris72: Na, most hazudtál egy ordasat, ennyire elfogult a rendszerváltás óta még soha nem volt a közmédia. De nem csak elfogult, hanem szakmaiatlan is. Nézz gyakrabban CNN-t, BBc-t, Sky-t, meg hasonlókat, tudni fogod, miről beszélek.
Orosz lapok szivárogtatták ki, hogy a magyar és az orosz kormány – Magyarországon legalábbis – teljes hírzárlat mellett aláírta a 10 milliárd Euróra rúgó szerződést, melynek keretében hazánk azért vesz fel hitelt Oroszországtól, hogy megkezdődhessen a paksi atomerőmű…..
dos passos 2014.04.03 17:11:03
@kosztarovics bácsi: "Az ilyen Anettke-félék véresre nyalták annak idején a moszkvai elvtársak seggét. Most is megtennék, de nem ők voltak döntési pozicióban..."

Ezért aztán szegény Orbánnak kell helyettük, mint írod, véresre nyalni.

Végül is jogos, mert most Orbán van döntési pozícióban, őt illeti a kivételes szerencse, belátogatni Putyin úr farpofái közé ...
dos passos 2014.04.03 17:21:25
@alfacharlybravo: Ja, nem is értem, miért nem menekülnek el arról a szar nyugatról ide, ebbe a kis kánaánba, ahol fán nő a kolbász, az emberek értelmesek és kedvesek, a munkáltatók szinte tenyerükön hordozzák a dolgozót, a parasztok kamráiból az utcára dagad a friss és olcsó primőr, a csodálatosan ízletes házi sajt; ahol tényleg csak a legszegényebbek járnak Mercinél rosszabb autóval (mondjuk egy szarabb Audival), a tömegközlekedés olcsó és rendkívül magas színvonalú; a közmédián egymást érik az érdekes, és kiegyensúlyozott vitaműsorok, hogy csak néha szakítsák meg őket kitűnő színházi előadások közvetítésével, vagy egy-egy újabb, világszínvonalú tévéjátékkal; ahol a humor szubtilis; ahova bátran jöhet bármely diktatúra üldözöttje, barátsággal és szeretettel fogadja valamelyik jól felszerelt azílum; ahol a rendőrtől nem fél senki, mert a rendőr nem ráncigája a politikai véleményüket békésen kinyilvánító fiatalokat, stb., stb.

Tényleg nem értem, miért mennek el innen Londonba, meg Berlinbe, a liberális mocsokba a fiataljaink, mikor itthon oly szép, oly jó ...
Baj van! Nem találom a külön erre az alkalomra beszerzett verseskötetet a Motorvonatoxületése c. nagyívű költeménnyel. Elkallódott vhol... Ha jövő hétig se találom meg, könnyen baloldali borzalmak nélkül maradhattok. Ezen a héten azonban még semmi baj, afféle önbuzdítóul…..
A Nézőpont Intézet készített egy pompás elemzést, amelynek az a címe hogy "Az esti híradók a kampányban", és a február 17 - március 23. közötti időszakot vizsgálta a Tv2, az RTL, az M1, a Duna, az ATV és a HírTV híradóiban.  1. A kereskedelmi híradókban nincs…..
Bayer Zsolt „Aljasság” című vezércikkében Avar Jánoson gúnyolódott, őt több ízben is virsliujjúnak nevezve. Bevallom, nem tudom, az 5-ös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosának viszont milyen ujjai vannak? Kicsik, tömpék, mint a sváb kolbász, netán májas-hurkaszerűek vagy…..
Ukrán újságírók folyamatosan dolgozzák fel a volt ukrán miniszterelnök, Viktor Janukovics tóparti rezidenciáján talált dokumentumokat. Ezúttal Janukovics biztonsági főnökének jegyzetfüzetei kerültek elő, amelyből kiderül, hogyan építették fel Janukovics védelmét, milyen…..
Miért nem lehet például megállapodnunk abban, hogy a magyar állam egyaránt -- ha nem is egyformán -- ártott a 20. század során a sváb nemzetiségű, a katolikus vagy protestáns vallású, a vallástalan, a zsidó (származású, nemzetiségű vagy vallású, magánügy), a kommunista, a…..
  Kedves Barátaim Naplóm! A szartenger közepén ülünk egy gyorsnaszádban ladikban, és hamarosan még az a vacak fűnyírómotor is felmondja a szolgálatot, amivel eddig evickéltünk. Kell egy új, nagyon, de legalább egy pár evező, különben belefulladunk a bűzbe. Jobban teljesít…..
 "Ha majd a jognak asztalánál Mind egyaránt foglal helyet, Ha majd a szellem napvilága Ragyog minden ház ablakán: Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, Mert itt van már a Kánaán" fú de fölhúztam magam ezen a videón.ekkora primitív prolit még nem hordott hátán a föld, ő csak mossa kezeit, semmi köze…..
Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ... "A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a…..
A Fidesz gazdaságpolitikájának egyik meghatározó eleme volt az elmúlt négy évben az úgynevezett keleti nyitás, vagy egyszerűbb kifejezéssel élve a kelet-politika, hiszen a tőlünk keletre található országokkal nemcsak gazdaságilag, hanem politikailag is szorosabbra próbáltuk…..
A kormánypártok igyekeznek politikai kampányukkal a 2010-es választások hangulatát megteremteni. Mintha az elmúlt négy év meg sem történt volna. Teszik mindezt azért, hogy a közvélemény - az értelmi képességeiben mélyen lenézett választópolgár - ne a kormány…..
ténytár.blog A CÖF vajon mi? 2014.02.20 08:03:00
A jelenlegi országgyűlési kampány egyik legaktívabb résztvevője nem párt. Mi más lehetne, merül fel a jogos kérdés, hiszen a verseny ezen a piacon alapvetően a pártok között zajlik. A válasz: megjelent a pályán egy új szereplőtípus, a politikai jellegű civil szervezet.  A…..
Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól…..
dos passos 2014.02.13 17:18:47
MIKSZÁTH KÁLMÁN
CIKKEK, TÁRCÁK
1906

(részlet)

Wekerle Sándor az új Mózes. A régi mintára ma ő is elvezette népeit az ígéret földjére.

Istenem, mennyit tud ígérni ez a kitűnő államférfiú. És milyen szépen tud ígérni. Sima ajkáról nem is szó pereg, hanem színméz csurog. És olyan lelkes hittel, olyan igaz meggyőződéssel ígér és ígér és ígér, hogy le merném tenni a főesküt rá: ő maga is hiszi, amiket mondott.

A bécsi emberben, azt mondják, sok a humor. Pedig ez nem igaz. Jellemző képesség van a bécsiben. Néha egy szóval egész karaktereket rajzol meg. Vagy talán nem jellemző-e, hogy Széll Kálmánt elnevezték "Sprech-ministernek", Wekerle Sándort pedig "Versprech-ministernek"? Azt beszélik, hogy a királyhoz is eljutott ez a mondás. És ő is megerősítette:

- Ja, ja. Der Wekerle ist ein vielversprechendes Talent.

Pont tizenegy volt, amikor elkezdte. Faluhelyen éppen a pálinkázó idő. És már rég elverte a delet, a családi tűzhelyeken már kihűlt a leves, amikor Wekerle Sándor még egyre ígért. Ekkor körülbelül a csillagoknál tartott, amiket le akart hozni az égről.

Vidéki anyák, hajadon leányaitokhoz ne eresszétek közel Wekerle Sándort.

Délfelé elsötétedett az ég. A külföldi lapok tudósítói, akik a telefon körül settenkedtek, mindenfelé újságolták:

- Nagy vihar van valahol. Nem lehet telefonozni.

Pedig nem is igaz. Nem volt vihar. Csak a ravasz nap elbújt a felhők mögé. Bizonyosan azt gondolta a vén kópé:

- Jó lesz idejében meglapulni, különben még engem is odaígér az új Mózes...

A folyosón pedig valaki elmondott egy adomát egy másik Mózesról, aki Miskolcról való volt és rongyszedői minőségben éldegélt hetvenhat esztendős koráig. Weinfass Mózesnek hívták és szegény volt, mint a templom egere.

A közelgő halálát érezte Weinfass Mózes és elhívatta magához a közjegyzőt, a hitközségi elnököt és a rabbit.

- No mi kell szegény Mózes? - kérdezte a közjegyző.

- Végrendeletet akarok csinálni.

- Úgy? Hát csak diktáld, majd én írom.

És az öreg rongyszedő elkezdett diktálni:

- A miskolci hitközségnek hagyok ötvenezer koronát...

A közjegyző bólint:

- Nagyon szép dolog, Mózes.

- A zsidó árvaháznak hagyok ötvenezer koronát...

- Nagyon derék, Mózes...

- A megyei közkórháznak hagyok ötvenezer koronát...

- Brávó, Mózes...

- Egy alapítandó lelencház javára hagyok ötvenezer koronát...

- Nagyon helyes, Mózes...

Most közbeszól a hitközségi elnök:

- Te Mózes, tartsd bolonddá a nagypapádat. Te itt hagyományozod a százezreket derűre-borúra, pedig nincs egy árva garasod se...

Csendesen mosolyogva mondja Weinfass Mózes:

- Hogy nincs pénzem? Hát persze, hogy nincs. De legalább hadd lássák az emberek, hogy jó szívem van!...

Hát szíve, az van Wekerle Mózesnek is. Aranyos, jó szíve. Lágy szíve van, mint a vaj, adakozó, bőkezű, szinte pazarló.

Csak egyet nem értek. Vajon meddig akar élni Wekerle Sándor? Mert ha még száz évig él erőben és egészségben (mint ahogy ma felköszöntötték a tisztelt szónokok), még a felét se fizetheti ki annak, amiről ma bőkezűen végrendelkezett.

Bizony, ezúttal a kevesebb több lett volna.

Úgy jártunk ma a parlamentben, mint a vendégek az udvari ebéden. Hatalmas menüt tesznek az asztalra. Se vége, se hossza. És hordják körül az ételeket fürge lakájok, udvari cselédek. De mire az egyik elejbéd tartja a tálat, a másik már rohanvást elviszi a tányérodat. És végigettél egy harminc fogásos ebédet, s amikor fölállsz, éhesebb vagy, mint amikor leültél.

Koplalni fogsz, magyarom, de a menü elsőrangú.
dos passos 2014.02.13 17:23:13
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Osztán, barátocskám, szerinted hányan vannak a "tisztességes magyarok", ha tégedet nem számolunk?
A Ténytár már sokszor foglalkozott a földügyekkel, mert úgy gondoljuk, a vidék kérdését mindenképpen súlyához mérten kell kezelni. Ángyán Józseftől nemrégiben újabb botrányos adatok kerültek nyilvánosságra, így újra foglalkozunk a kérdéssel. De ki is Ángyán? A…..
Bármit is gondolunk az Együtt-PM aktivistáinak Sándor-palota erkélyén végrehajtott, a paksi bővítés ellen szervezett performanszáról (a magam részéről helytelenítem ezt a fajta - pragmatikus szempontból erőtlen, a megfogalmazott célt esetlegessé és komolytalanná tévő -…..