Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eclipse007

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már majdnem tíz éve annak, hogy egy kedves barátomtól egy Reich Károly grafikát kaptam. A grafikán egy ló és egy női alak látható. Minden áldott nap, amikor otthonról a lovardába indulok megnézem a képet és erőt merítek magamnak. Nem tudok ugyanis betelni azzal, hogy a művész…..
Az összeszedettség a lókiképzés egyik legfontosabb célja, az átengedőség előfeltétele. De mi is az az összeszedettség? Az összeszedettséget leginkább úgy kell elképzelni, mint azt a lovat, amelyiket idegen lovak közé eresztenek, vagy például egy nézőkkel teli bemutatóra, számára idegen térbe…..
A lovaglásnak, a lókiképzésnek van egy technikai oldala. Tudni kell például helyesen ülni, tanügetni, tudni kell azt, hogy az ugrásváltás segítségét a vágta melyik pillanatában kell adni, ügyesen kell használni a futószárazó ostort, stb. De van egy elméleti oldala is. Érteni…..
Tudom, nagyon tudományosnak hangzik a cím. Pedig nem az! Két szó, amire a magyar lovas szakszövegben nincs igazán használatos kifejezés, és ami nagyon sok félreértésre ad okot. A hagyományos magyar szakszöveg csupán a hosszhajlítás kifejezést használja, és nem különbözteti…..