Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erzsébet Limpekné

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg az év vége, és ez egyfajta lelki számvetés nálam. Eszembe jut a sok elveszett lehetőség, az emberek, akiket szerettem, s akik nincsenek már velem. Mégis, rosszkedvem ködfátyla eltűnik, s élesen, mint a reggeli napfényben, meglátom, mi is az, ami megmaradt.Két szemem kinéz az elterülő tájra,…..
Erzsébet Limpekné 2017.01.13 19:28:52
:)
Fontos, hogy az étrendben semmit sem szabad átugorni. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely a gyümölcsnap után következik. Ekkor egész nap csak vizet fogyaszthatunk, majd a proteinnappal folytatjuk. Kávét és teát bármennyit ihatunk, de szigorúan tej és cukor…..
  Egyszerűen nem lehet elmenni mellette. Mármint a tény mellett, hogy van egy kicsike cukrászda Szegeden ahol reggelente pékségeket megszégyenítő pékáruval kedveskednek a helyieknek. Nem lehet elmenni amellett sem, hogy van egy termékük, ami gyökeresen eltér a hagyományos…..
Erzsébet Limpekné 2014.02.06 21:35:28
@szakáll: Nem a cukrászda alapítóját ölték meg, Bálint a Rózsika testvére volt.
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
Erzsébet Limpekné 2014.01.04 17:00:36
Hát, ráhúzhatnám egy-két ismerősömre az általad leírt karaktert!!! :)
Most nekem is eszembe jutott pár dolog, némileg más, mint amit leírtál, de az akkori kort talán ez is jellemzi némileg. Mi falun laktunk, ahol vallásosabb volt a nép akkoriban, mint a városban, hát én is jártam hittanra, nagymamám íratott be. Meg voltam úttörő is. Ezért aztán a hittanról mentem őrsi órára (több osztálytársammal), és hogy otthon ne felejtsük, a piros nyakkendő egész nap rajtunk volt. A hittanon is. A plébános úr nem tette szóvá, mint ahogy az úttörővezető sem, hogy honnan jövünk. Apám vasutas volt, Anyukám gyárban dolgozott 3 műszakban, mi meg tanultunk, ahogy tudtunk, nem jártunk különórákra.
Tini korunkban már a városban laktunk, és nagyon is szabadon éltünk, szabadabban, mint a mostani fiatalok, mert jobb volt a közbiztonság és nem kellett bennünket félteni, ha éjfél után ballagtunk haza. MERT, IGEN, mi is hajnalig buliztunk, mint a mostani fiatalok.
Egyszer díszlépésben masíroztunk el (brahiból) a szovjet emlékmű előtt, de a rendőr csak hazazavart bennünket, nem bántottak még ezért se.
Én még az elmúlt rendszerben szültem a gyerekeimet, nem kellett aggódnom, hogy hova megyek majd vissza dolgozni, mert volt munkahely.
Persze, láttuk a rendszer ellentmondásosságát is, de az ideológián kívül (amit nem lehet megenni) annyi különbséget látok, hogy az országra terhelt kölcsönökből akkoriban mindenki részesült olcsó lakás és életszinvonal növelő intézkedések formájában, míg ma a felvett hitelekből a kisember nem részesül, csak néhányan gazdagodnak.
Erzsébet Limpekné 2014.01.04 17:19:17
@Szende Szandi(nista): Igen, a Tied a korrekt megfogalmazás. Én kicsit pongyolán fogalmaztam.