Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dumabomber

35 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt 2013. november 26. napján több mint két órás vallomást tett az ellene és ellenem folyó, lakás ügyként ismert koncepciós büntetőeljárásban. Emlékeztetem Önöket, hogy a feljelentő – az Orbán…..
Dumabomber 2013.11.29 20:36:55
@Lencsés István: a legmélyebb tisztelettel javaslom, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

"A kötőszóval való mondatkezdés tiltása abban a hiedelemben gyökerezik, mely szerint a teljes mondatokból felépülő, egyes írásbeli szövegtípusokra jellemző közlésformák felsőbbrendűek, jobbak az élőbeszédre jellemző közlésformáknál. Holott ez nem igaz, nyelvi babona. A szóbeli kommunikáció során teljesen természetes a kötőszóval való mondatkezdés, és az írásbeliben is, ha a mondat úgynevezett szövegmondat, tehát az előző mondathoz kapcsolódik, vagy ellentétes viszonyban van vele."

(forrás: www.e-nyelv.hu/2011-01-19/kotoszoval-torteno-mondatkezdes/)

Azt is javaslom, ha mások írásában lecsap a legapróbb hibára is, akkor a sajátjában is törekedjen az igényes fogalmazásra...
Dumabomber 2013.11.30 20:17:58
@Lencsés István: akkor most teszek még egy utolsó kísérletet.

1. A ":" után nem mondat kezdés van, hanem a mondat folytatása.

2. Az elemi iskolában tanítják, hogy a "," írásjelet közvetlenül az azt megelőző szó mögé tesszük, szóköz nélkül, majd utána teszünk szóközt. Ugyanez igaz a "." írásjelre is.

És akkor még nagyon nem mentem bele a hibátlan írásába. (Tudom, tudom, "és" kötőszóval nem kezdünk mondatot... :)))

És szerintem ne is reagáljon, mert a magam részéről lezártam a témát.
Úgy látszik, elért az "elszámoltatás" hulláma kisvárosunkba is. (Gyorsan jegyezzük meg az elején, ezzel semmi baj nincs. Mint oly sok más esetben is jeleztem már, üdvözölendő, ha a bűn elnyeri méltó büntetését. A baj ott kezdődik, amikor teljesen nyilvánvalóvá…..
... vagy ahol fát vágnak, hull a forgács - és még sorolhatnám az elmésségeket, de sajnos most nem a viccelődés ideje van...Anno, a kazincbarcikai iskola összevonások, bezárások során is számos visszatetszést keltő dolog történt, akkor sokan morogtak az egyeztetések hiányos…..
Nem kell félni, nyájas olvasóim. Nem bolondultam meg, hogy ilyen cikk írására adom a fejem, hanem nyomós okok késztetnek rá. Igazság szerint oly sokan kérdezik, hogy hogyan kell ezt csinálni, és én…..
Forr a levegő a Ságvári Gimnázium sorsa körül. A városi önkormányzat képtelen finanszírozni, tehát valaminek történnie kellett. Ez önmagában is érdekes, de amiért engem is foglalkoztat a téma: olyan - általam értelmezhetetlen - indulatok, csúsztatások, félinformációk…..
A kampány alatt igyekeztem távol tartani magam a politikai vitáktól, mert nem szerettem volna lesüllyedni arra a színvonalra, amelyet méltán példáz az Opont néhány fóruma, ahol 5-6 Fidesz fan és ugyanennyi Szitka hívő rágja a kutyagumit, nem túl érdekfeszítően. Persze…..
Megint nyakunkon az önkormányzati választás. Megint nincs igazi választási lehetőség. Igazából csak két választás van, de egyik sem az igazi... Korábban már szenteltem egy bejegyzést annak (itt olvasható), hogy kellene a változás, de erre csak akkor van jó esély, ha az ellenzék…..
A döntés megszületett, update a bejegyzés alján...Egy történet arról, hogyan romlik el minden, ami elromolhat – főleg ha a politika is beleártja magát a dolgokbaVan városunkban egy patinás középiskola, az Irinyi. Az egykori híres vegyipari technikum – a vegyipar…..
Dumabomber 2010.06.18 10:44:12
@SZita: Kedves SZita!
Ha politika lenne a téma, akkor érteném a "pártatlanság"-ra utalásodat. De vannak az életben olyan dolgok, amikor választani kell, ilyen egy iskola igazgató választása is.
Mivel módomban volt a pályázatokat olvasni, én inkább ezek alapján próbáltam véleményt formálni. Mivel te valószínűleg nem férhettél hozzá a pályázatokhoz, ezért a véleményed főleg a személyeknek szól.
Ugyanakkor felhívnám a figyelmedet egy manapság nagyon gyakran előforduló - és szerintem a dolgokat rossz irányba vivő - tendenciára, amelyet a hozzászólásodból is kiérzek:
- az emberek gyakran alkotnak véleményt személyes ellenszenvük alapján. A te véleményed sem valamelyik másik jelölt objektív alkalmasságát helyezi előtérbe, hanem a másik jelölt - személyes antipátiádból származó - vélelmezett alkalmatlanságát...
A hozzászólásodnak ezzel a részével abszolút egyetértek:"Nagyon sok jó szakembert ismertem akik elmentek az Irinyiből, mert nem nagy a megtartó ereje az iskolának jelenleg. Talán ezen kellene elgondolkodni, és inkább egy összetartó pedagógus közösséget létrehozni, ahol örömmel dolgoznak együtt a tanárok és a diákok függetlenül az igazgató vagy a megye személyétől. Egy iskolát nem az igazgató tesz azzá, ami, fontos szerepe van mint döntéshozónak, képviselőnek, de a tantestülettel közösen tud csak egy ismét nyerő iskolát létrehozni bárki is."

A belső jelölt pályázatának pont ezek a problémák vannak a fókuszában...
Ismerős a cím, ugye? Nos egy kis módosítással a "sokszor mondom, hogy az illetékesek kis felfogják" talán kifejezőbb lenne mai mondanivalómhoz.Előveszem újból a vesszőparipámat: az internetes megjelenések silány minőségét az önkormányzati intézmények, médiumok…..
Bevezetőként annyit, eddigi bejegyzéseim alapján nem vádolhat az olvasó azzal, hogy a "barcikai fiúk" nagy rajongója lennék. Ennek ellenére felfordult a gyomrom a Hír Tv Célpont című műsorának megnézése után. Amit riporter az újságírói etika ellen elkövethet, az ott…..
Ha Kazincbarcikáról és kutyáról esik szó, szerintem a kutyakedvelők legtöbbjének az elsők között jut eszébe Ormos Laci és Orci. A kutyát lehet szeretni, meg lehet tanulni számos fogást, amit az ember a saját jószágának tanítgatása során alkalmazni tud, de aki látta valaha…..
Bekövetkezni látszik az, amitől a józanabbul gondolkodók már régóta tartanak (és engedtessék meg, hogy magam is ide soroljam...)A Tesco idetelepülése és ifjú városvezetőink efelett lejtett örömtánca kapcsán már megemlékeztem arról, hogy talán korai az öröm, mert 1990 óta…..
Úgy tűnik, kapott a város vezetése és a képviselő testület egy része némi fricskát: az általuk (finoman szólva) eltávolított Sajó Attilát a Magyar Népművelők Egyesülete elnökévé választották.Ezzel kapcsolatban tett közzé egy írást Rizner József, ami így kezdődik:…..
Az új reklámtörvény nagyon betett például a direkt mail reklámoknak, mivel a címzett lakcímét is regisztrálni kell a küldőnek. Elég életszerűnek tűnő elvárás. Kedves Zugügyvéd! A direktmarketinget és az elektronikus marketinget eddig is a törvényi keretek között…..
Jártamban-keltemben beszélgetek városlakó sorstársaimmal, többek között olyanokkal is, akik gyermekei a (volt) Kazinczy (most Pollack) Általános Iskolába járnak.Már az integráció során voltak, akik nemteszésüknek adtak hangot, többek között a névadás miatt. Amikor az…..
A héten találtam egy igazán pártfüggetlen témát: a helyi ebrendelet novemberi módosítását. A www.ezisbarcika.extra.hu weblap fórumán és a Rádió Topban olvastam/hallottam a témáról és ez tett kíváncsivá. (A pontosság kedvéért az állattartás általános szabályairól…..
Politikai életünket át- meg átszövik az etikátlanságok, így egyre közömbösebbé válunk velük szemben, gyakran elmegyünk mellettük anélkül, hogy észrevennénk. Hát így voltam én az Egressy-KSK „átszervezés” egyik érdekes vetületével. Aztán a KVTV adásának…..
Megszületett a kórházi népszavazás eredménye. Mégpedig az, ami várható volt: a szavazópolgárok bő 70 %-ka tesz rá nagyívben, hogy az acsarkodó felek mivel hülyítik. Részletesebben: a szemben álló felek mindegyike ünnepli a győzelmét. "TAROLTAK A NEM-EK KAZINCBARCIKÁN!…..
Kazincbarcika a bugrisok városa. Kazincbarcikán nincs igazi értelmiség. Kazincbarcikán nincs igazi szakértelem. Kazincbarcikán nincs szürkeállomány. Ezért máshonnan kell hozni.Nem én mondom. Városvezetőink és az ő képviselő testületük mondja. Korábbi bejegyzéseimben már…..
Dumabomber 2008.04.30 19:26:17
Nos az itt található önéletrajz elég "lyukas": www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/portretar/mutatPortre&fnId=16436&glAlone=1&noFooter=1

A gyanúm tehát innen származik, amit aztán meg nem nevezendő forrásom is megerősített.

De egyébként szépen össze lehet rakni: most 30 éves és jelenleg "végzős joghallgató a Szegedi Egyetem Kecskeméti tagozatán", más felsőfokú tanulmányokra utaló információ nincs.

Ugyanakkor kis keresgéléssel az is kiderült, hogy valaha a Miskolci Egyetemre járt: www.uni-miskolc.hu/uni/news/mertarchivum/2000/2000.03.29./kar2.html

A kettő között néma csend...
Jártamban-keltemben azt tapasztalom a városban, hogy egyre többen elégedetlenek és dühösek ifjú városvezetőinkre. Sokaknak nem tetszenek azok a folyamatok, amelyekről ebben a blogban is olvashatnak. Egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamit tenni kellene, mert még ezt a ciklust is…..
Dumabomber 2008.04.26 07:32:07
Swordfishnek lényegében igaza van, de én hadd legyek egy kicsit naív: azért Magyarországon is vannak jól működő városok, racionális döntéseket hozó vezetőkkel. És persze igaz az is (nem csak hazai, de világviszonylatban is), hogy a politikus kezéhez mindig ragad ez-az (tisztelet a kivételnek...). De itt alapvetően az arányokról van szó: nem mindegy, hogy a vezetőink a városért vagy a városból akarnak élni!
A másik fontos dolog: a "Rokonok effektus" veszélye akkor nagy, ha a polgármester mellett a képviselő testület nem megfelelő, illetve ha a polgármester a választás során túl sok "támogatót" szerez, akik aztán megválasztása esetén tartják a markukat...
És végül: szerintem épp itt lenne az ideje, hogy válasszunk egy olyan polgármestert 2010-ben és mellé egy képviselő testületet, akik szakértő módon, a város érdekeit figyelembe véve, racionális döntéseket hoznak...
Nem kellene bedőlni az ígérgetésnek és merni kellene változtatni, hiszen hosszú évek óta az megy, hogy a Petike/Lacika/Józsika olyan szimpatikus gyerek - szavazzuk meg; vagy: korábban is XY volt a képviselőnk, hát most is rá szavazok, csak úgy megszokásból...
Egyébként meg azért hoztam fel a témát 2 évvel a választások előtt, mert ahhoz, hogy valakiről el tudjuk dönteni, akarjuk-e polgármesterk, ahhoz már most el kellene kezdenie "mozogni", el kellene mondania egyes problémák megoldásáról az alternatív javaslatait.
Miközben törölgetem a szemem a meghatottság könnyeitől (ugyanis Péterünk, polgármesterünk visszautasította a jutalmat – mielőtt földig hajolnánk e nagylelkűség előtt, azért jó ha tudjuk, nem véglegesen. „Kifejtette: olyan horderejű kérdések következnek az…..
Ez most nem politika, hanem inkább a napi közlekedési tapasztalatok miatti morgolódás...Szóval közlekedünk. Pont annyira kulturáltan, mint amennyire más dolgokban vagyunk kulturáltak. A napokban több esetben is fültanúja voltam annak, hogy a Tardonai úton közlekedők egy részének…..