Regisztráció Blogot indítok
Adatok
don tunante

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álláskeresés sikertelenségei, kudarcai a legerősebb embernél is lélekrombolók. De érdemes átvenni, hogy saját magukat milyen tévedésekkel sodorják még rosszabb helyzetbe a sikertelen álláskeresők. A kifogásépítés az, ami sajnos nagyon megy ilyenkor, és tudom, hogy azért, mert…..
don tunante 2019.05.08 23:50:32
Muszály ezt az egészet ennyire mellre szívni? A munkaerőpiac is csak egy piac, olyan mint a többi. Szerepek vannak, meg szerepjátékok, eladók és vevők és néha fordul a kocka. Jóllehet sokszor az egész inkább egy discora hasonlít. A példa kedvéért legyenek a lányok a wannabee discokirálynők az álláshirdetők, akik kicsinosítják magukat és az álláshirdetést, elmennek a discoba, hogy felcsípjenek egy fiút, azaz feladják a hirdetést, hogy eladják magukat azaz az állást. Szintén a példa kedvéért legyenek az álláskeresők a fiúk, a wannabee discokirályok, akik szintén kicsinosítják magukat és a CV-jüket, majd elmennek a discoba, hogy felcsípjenek egy lányt, vagyis böngészik szorgalmasan a hirdetéseket. Mi következik ezután? A lányok ülnek szép sorban, odamegy a legmélyebb dekoltázzsal rendelkezőhöz a kissé gyenge készségű fiúgyermek, felteszi a klasszikus "kő kóla" kérdést, azaz beküldi a nem éppen passzoló CV-jét, a lány undorral elfordul, a HR-es nem is válaszol a pályázatra. Másik eshetőség, hogy a falu bikája végigmustrálja a lányokat, odamegy az egyikhez, majd amikor meglátja közelről, hogy csak a smink tartja össze, az első két szó után inkább továbbáll, azaz az álláskeresőnk az interview után nem veszi fel a telefont a HR-esnek. A harmadik változat szerint a fiú jól választ, passzolnak egymáshoz a lánnyal, a fiú táncba (és talán máshova is) viszi a lányt, élnek boldogan, amíg meg nem halnak, azaz sikerült megtalálni a megfelelő munkaerőt, és az álláskeresőnk is elhelyezkedett. Happy end.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt cím! Sz. A. vagyok. 9 éve dolgozom egy dinamikusan fejlődő nagyvállalatnál. Történetem úgy nagyjából 2 éve kezdődött ami egy kicsit bizarr,morbid és furcsa másoknak talán vicces is,azt…..
don tunante 2018.01.10 23:08:56
Ismét itt a nyár! Kora reggeltől késő estig flangálhatunk világosban, a gyerekek suli után is játszhatnak a játszótéren, rohangálhatnak a parkban. A kutyánk, aki még mindig fél kicsit a sötétben, boldogan fetrenghet a frissen nyírt fűben a reggeli és az esti séta során is. Kirándulhatunk,…..
Hello!     Január 2-án írom ezt a levelet. Az időpont lényeges, s nem tudom, mikor kerül ki a blogra, ezért jegyzem meg rögtön az elején. Egy felsőoktatási intézményben dolgozom, és ma reggel arra értem be a munkahelyemre, hogy a benti hőmérő higanyszála alulról…..
A múlt héten arról értekeztünk, hogy hogyan vesztette el a városi közösség saját tereit, és milyen lehetőségeink vannak azok visszaszerzésére. Ebben a posztban szemeinket Isztambulra vetjük, és bemutatjuk: az ottani gigaberuházások, amelyek a szlogenek szerint kényelmesebbé…..
don tunante 2012.05.17 12:44:44
Tippelgettünk itt nem is olyan rég, hogy mi a legjellegzetesebb szag Budapesten, hát tessék a franciák kitalálták. Igaz, egyelőre elképzelésünk sincs milyen lesz az a bizonyos illat, de hamarosan megtudjuk. Mint a Borsa írja:  A francia Histoires de Parfums cég speciális…..
Már Nick Hornby a Pop, csajok satöbbijében is mélyrehatóan boncolgatták a szerelmi bánat, és a popzene kapcsolatát, és valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy a kettő tényleg kéz a kézben jár. Van zene a friss kapcsolatokhoz, van zene közös ébredéshez, van zene dugáshoz, de…..
Az egész heti hajtás és a múlt éjjeli blogbuli eredményeképpen sikerült utazás nélkül is időeltolódási tüneteket generálnom magamnak. De ami késik, nem múlik, Zoli önkéntes rendőrködős posztja is megérkezett így vasárnap délutánra, alkossatok véleményt (ejj, ezt a lehet…..
Az MDF komolyan gondolja a Budapestre áramló friss levegő útját akadályozó épületek, köztük panelházak lebontását - derül ki a párt fővárosi irodájának kérdéseinkre adott válaszaiból. A "szélcsatorna-tisztításra" az EU-s pénzeket szétosztó Környezet és…..
don tunante 2010.01.15 16:33:23
@segitoember: "a Pláza átadása óta" ami időben egybeesett azzal, hogy belevették a szálló port a légszennyezettségi mutatókba, az ok okozati összefüggés az egy más dolog...
don tunante 2010.01.15 22:17:15
@heldente: nem "véletlenül" kb. két éve van lezárva a Thököly út a Keleti és a Dózsa György között?