Regisztráció Blogot indítok
Adatok
startrekfan

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig igyekszünk figyelemmel kísérni a közmédia saját zenés műsor próbálkozását, A Dalt, aminek ugye annyi a lényege, hogy Rákay Philip, Csiszár Jenő és a szakmai grémium eldönti, hogy szerintük milyen dallal ildomos indulni egy olyan komoly zenei eseményen, mint az…..
startrekfan 2015.10.19 22:04:31
@Magyar Z:
Jól mondod. Sajó Dávid hozzá nem értését csak a nagyképűsége múlja felül. Meg a különböző belső kényszerei - ezek egyszerre viccesek, ugyanakkor sajnos klinikai tünetek is.
Ezt nem más mondta, mint Chad Kroeger, a kanadai rockzenekar frontembere. Ha a kritikusok nem írnák ezeket rólunk, akkor nem lenne ennyi vita körülöttünk, és valószínűleg már évekkel ezelőtt feloszlottunk volna. Kroeger egyszerűen imádja azt a legutóbbi, nagyon vicces…..
Budaörs meghagyta a profiknak a Pál utcai fiúzást, az életérzést, amikor valamelyik csapatba beállsz és dobálod a szart a jobbos/balos szomszédodra, cimborádra. Helyette még csak nem is egy folyamat kezdődött el város életében, hanem folytatódott. A lakosság hozta a papírformát…..
startrekfan 2014.10.14 00:02:44
Budaörsnek van egy része, mely Budapesttel határos, és úgy hívják: Frankhegy.
Remek kis hely, csodálatos panorámával, és reménykedő ingatlantulajdonosokkal. 24 éve - pont amióta Wittinghoff Tamás a polgármester. Pontosan ennyi ideje gátolta minden lehetséges eszközzel a Frankhegy fejlődését - mert súlyosan ellenérdekelt abban, hogy egy jelentősen jobboldali beállítottságú, középosztály-beli tulajdonosi kör ott építkezzen, valóban budaörsi lakossá váljon, s ezáltal veszélyeztesse az ő helyzetét. Mondvacsinált okokra hivatkozik a szennyvízzel és hasonlókkal kapcsolatos problémákkal kapcsolatban, miközben számos, nemzetközileg kipróbált és működő módszer van már mindezen kérdések kezelésére. De a polgármester ragaszkodik ahhoz, hogy építési engedélyt továbbra sem lehet a Frankhegyre kiadni - de kellően ravaszul csinálja: nincs deklarált építési tilalom, mert ebben az esetben viszont a törvény a telekadó szedését megtiltaná. Mivel azonban nincs építési tilalom, csak épp egyszerűen nem adnak ki építési engedélyt (belterületre!!!), a zsíros telekadókat így azért be lehet szedni. Ilyen módszerekkel nem nehéz Budaörsöt pénzhez juttatni, mint ahogy azt is csak kihasználni kellett, hogy a nagy cégek maguktól idejöttek telephelyeket létesíteni és masszív helyi adókat fizetni. Wittinghoff Tamásnak semmit sem kellett ezért tennie, csak a babért learatni. Ezt úgy tűnik, ismét sikeresen tette - és van, aki még blogban is gratulál hozzá. Ehhez én is csak "gratulálni" tudok.
Ez most nem politika. Jópár évvel ezelőtt volt egy olyan adó, hogy Radio Bridge. Igényes zenéket játszottak többféle stílusból. Akkoriban messze ott lehett hallani a legtöbb rockzenét, hát sűrűn volt odaállítva a kocsiban a rádió. Aztán egyszercsak bejelentették, hogy profilt…..
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
startrekfan 2008.12.05 08:49:29
A világ sosem fekete-fehér.
Először én is kiakadtam a lebutított klasszikusokon.
Persze nem egészen azokkal a szavakkal és érzetekkel, ahogy az idézett orgánumok - mondjuk, Tótának állandó, visszatérő, kissé szánaélmas belső kényszere, hogy jobboldali, konzervatív entitásoknak mindig oda-odafikázzon egyet, bármilyen témában, bármilyen kontextusban.
A cikk jelentős részében azonban van igazság. A ZX Spectrumon hallott komolyzene tényleg növelheti az affinitást az igazi irányába. Bizonyára a lerövidített klasszikus is, ha jól van megcsinálva, és ha a "prolinak" (csak a cikkre utalás kedvéért) tényleg van valami eredendő affinitása hozzá.
Mint ahogy az is igaz, hogy az erőltetett, rosszkor, rossz helyen, rossz életkorban elolvastatott kötelezők épp az ellenkezőjét érhetik el.
Én speciel első gimi utáni nyáron faltam a Fekete Gyémántokat (Jókai), majd utána a Jövő század regényét, önszorgalomból, mert az sosem volt kötelező. De a Bűn és Bűnhődést letettem.
Aztán huszonegynéhányévesen egy csaj kedvéért elolvastam. És megértettem. Nem lettem a "nagyoroszok" rajongója, de értékelni tudtam és élményt nyújtott.
A lényeg, hogy mit milyen életkorban, milyen szellemi érettséggel olvasunk. A kötekező olvasmányoknak ezt az elvet kéne követni. Nem az a megoldás, hogy lebutított Jókait olvastatni kora tizenévesekkel, "100 híres" Dosztojevszkijt, Stendhalt, Steinbeck-et, Proust-ot és Kafkát meg pláne nem. Boris Viant, Asimov-ot, C.S. Lewis-t, Rabelais-t már igen - de eredetiben. Mert ezek már tizenévesen is érthetőek, szórakoztatóak, ugyanakkor tartalmasak. És kedvet csinálnak a későbbi Puskinokhoz és Hemingway-ekhez, de talán még Satre-hoz is. És útközben ott van Jókai, Gárdonyi, Krúdy, de még Kassák Lajos is.
Geekblog The Unfunnies 2008.09.17 08:03:00
That’s not all, folks: Tapsi Hapsi gyilkos, pedofil és kurválkodó barátai. Ah, a polgárpukkasztás… kevés téma van, mely oly érdekes és vitatott, mint ez. És a kérdés elsősorban nem is az, hogy valaki meddig hajlandó elmenni ezen a területen, hiszen egy olyan őrült…..
startrekfan 2008.09.17 12:03:01
épp attól jó, hogy öncélú a polgárpukkasztása.
imádom.
viszont ami nagyon pukkaszt, ráadásul nem is "polgáriasan", az az "esztelenül fröcsögő keresztény egyház" és hasonló kifejezések, pláne a Da Vinci Kód kapcsán.
A "keresztény egyház" eleve pontatlan kifejezés, hiszen van katolikus, evangélikus, presbiteriánus, stb. egyház és van keresztény hit. "A konferencián részt vettek a református, az ortodox, a baptista és további keresztény egyházak képviselői" - így ez a kifejezés is értelmet nyer. Bár kétségtelen, az egyház- és vallásgyalázás primitív tematizálásához pont passzolnak is az ilyen csúsztatások.
No, de ezt hagyjuk is...
Ez a film egy ostoba, félműveltektől jövő és azoknak szóló, szenzációhajhász bulvár szar, az intellektualitás köpönyegébe bújtatva. Egy nyilvánvalóan frusztrált elme képzelgéseit nagyon profin, (ál)tudományosan ábrázolva azokat valóságként hiteti el a gyanútlan nézővel. Persze ezt ma nagyon könnyű megtenni, mint ahogy a meggyengült egyház ellen agitálni is sokkal kényelmesebb, abban a mai környezetben, ahol a nihilista, tagadó, hiperliberális "értelmiség" nagyon is helyzetben, nyeregben van, zászlajukon a vallás- és egyházgyűlölettel. Próbálná meg valaki a meleg büszkeséget legalább parodizálni egy filmben... rögtön kapna hideget-meleget. A Da Vinci kód alkotóit ez a manipulatív ál-értelmiség és buta követőik pedig hősnek tartják.
S végül az objektivitás kedvéért: a Harry Pottert egyházi oldalról támadni valóban ostobaság - az egyház is tele van ostobákkal, nem vitás. A Da Vinci Kód viszont nem csak szentségtörés, hanem olcsó manipulatív hazugság, tudománynak álcázva. A kettő között nagy a különbség.
Hóbelevanc Napi MAHASZ 2008.08.13 11:00:00
Itt volt az ideje, hogy megint megjelenjen valahol egy sírás arról, hogy milyen rossz helyzetben van a magyar zenei ipar. Most a Napi Gazdaságban jelent meg arról egy rövid írás, hogy milyen nehéz helyzetben van az ágazat hazánkban. Maga az írás gyakorlatilag ismétlés, sokkal…..
startrekfan 2008.08.13 13:14:23
Ez az írás a szokásos olcsó demagógia, amit a színvonalas hozzászólások ("kecske jr. hozza a formáját") csak tovább "erősítenek".
A lemezek árán való pampogás és számonkérés bizonyítja a szerző mély jártasságát nem csak a zeneiparban, de a lemezboltok világában is: vagyis évek óta közelében sem járt egynek. Ha ugyanis ezt csak egyszer is megtette volna, látná, hogy több ezer régebbi, hazai és külföldi lemez kapható 1000-2000 forint közötti áron, de az új megjelenések ára is kb. 20%-kal csökkent az elmúlt évek alatt.
Az üreshordozók árába beépített jogdíjnak sem a mértékéről, sem a mechanizmusáról láthatóan szintén semmi fogalma sincs a szerzőnek, mint ahogyan arról sem, hogy egy lemez árából ki mennyit kap, milyen költségek merülnek föl, stb. Mint ahogy azt is egyszerűbb "nem észrevenni", hogy a zeneipar igenis az új megoldásokra törekszik, és tisztában van a megváltozott környezettel, fogyasztói szokásokkal. Több száz olyan online zeneáruház létezik ugyanis, ahonnan legálisan lehet zenéket, tetszés szerint válogatva letölteni. Magyarországon négy ilyen is működik, igen komoly zenei választékkal. De a forgalmuk igen kicsi: a tisztelt fogyasztók számára sokkal menőbb a zenét "ellopni", s ezzel még büszkélkedni is, a tisztelt fórumozók nagy-nagy tapsikolása és helyeslése kíséretében. Mindig könnyebb hangzatos szólamokkal az olcsó népszerűséget hajhászni, mint a kevésbé kényelmes valóságnak egy kicsit utánanézni.
Úgyhogy ezzel a post-ommal most biztosan nem leszek népszerű, de Ti azért továbbra is veregessétek egymás vállát virtuálisan.
Klipkritika - Desperado: Kerek az életA magát találóan Depsperadónak (sp.: kétségbeesett) nevező formáció már legalább egy évtizede jelenik meg újabb és újabb igénytelenségekkel a pop-piacon. Már az együttes neve nagyon ötletes. Látszik mögötte a nagyívű művészi…..
Az alábbi házidolgozatot az író a Sci-fi és társműfajainak vallási erőterei című kurzusra írta. The Cylons were created by man. They evolved. They rebelled. There are many copies. And they have a plan. A Battlestar Galactica sorozat szinte az első részek vetítése után a nézettségi…..