Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsotykai

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó Barátom! Néhány napja arra kértelek, írd meg, mire való a kötelező olvasmány az iskolában. Szinte valamennyien amellett érveltetek, hogy a kötelező olvasmányok legfontosabb feladata, hogy megszerettessék a gyerekekkel az olvasást.  Nincs is más dolgunk, mint megállapodni abban,…..
A multi idő Bermuda-háromszöge után, ejtsünk néhány szót a multi szakértők süllyesztőjéről, a projektekről. Előbb-utóbb mindenkit utolér, mondhatni hát hogy végzetszerű, de hogy ne legyen egyben végzetes is, jobb, ha felkészülünk rá. A legjobb megoldás az előremenekülés. Keressünk magunknak egy…..
zsotykai 2016.12.05 09:39:43
@Legelő Őse: azért szigorúan az elmúlt 20 évemet nézve sokkal inkább igaz, hogy sok helyen nincs profi projekt management - az erőforrás szemszögéből nézve. Sajnos.
zsotykai 2016.12.05 10:12:33
@Legelő Őse: roppant érdekes, de a tanácsadók akikkel találkoztam az elmúlt 20 évben a vezetőség felé mindig azt tudták kommunikálni szinte, hogy:

1. rájuk szükség van (sokszor igazuk volt a vezetők fél-dilettantizmusa miatt)
2. majd ők azt jobban tudják (~75%ban nem volt igazuk)
3. abszolút megéri beléjük fektetni (<50%ban volt igazuk)
4. és minden jobb lesz (~90%ban nem volt igazuk, sőt)

Nyilván a PMség is egy szakma és nem csak PMnek kell lenni, hanem sokszor pszichológusnak is és nagyon jól kell egyensúlyozniuk az ügyfél (ésvagy SALES) oldal és a szállító (legyen akár belső) között. Na ezt meg ~egyszer se csinálták jól az elmúlt 5 munkahelyemen (volt multi, kis magyar, középnagy magyar, bank). Nota bene: az hogy "csak" 5 munkahelyem volt != a PMek számával. Pl. voltam olyan projekt részése ami 2 év alatt 6 PMt fogyasztott el. Mondjuk a 6-ból egy volt közepesen jó szervező és kvázi rigorózus a szó jó értelmében, ezért őt a csodés sales furta ki...

És persze, mivel ezek itt fent csak anekdotikus érvek, nem én vagyok a helikopter. De valószínűleg te is csak egy részletét látod (és nem erőforrás szemszögből a leírtak alapján - hanem az erőforrás szemszögéből a kvázi here szempontjábó(, és neked sem elég nagy a mintád.
Diszklémer: nem vagyok az a kifejezett képregényfogyasztó, nem vagyok otthon a zsánerben, minden javítást, kiegészítést szivesen fogadok. Képregényekkel még az átkosban találkoztam először, a francia munkásmozgalom legendás Pif és Herkules történeteiben, Szutyejev Vidám…..
Az elmúlt években egyre inkább nagyobb érdeklődés övezi az egyes gyártók által fejlesztett és piacra kerülő, úgynevezett hordható eszközöket. A piacvezető technológiai cégek közül sorra mindegyik jelentetett már meg okos órákat, fitnesz eszközöket, vagy e két kategória…..
A kakaós csiga blog aktuális, minden bejegyzést követően frissülő kakaós csiga ranglistája. Ez a ranglista teljes mértékben szubjektív, aminek a kialakításában csak az összélmény játszik szerepet. Az egyes bejegyzések végén adott pontszámok egy 9-es skálán helyezkednek el…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Előbeszéd Elvileg, ha van egy jó hangkártyám, meg egy-két jó szoftverem, már tudok zenét csinálni. Gyakorlatilag viszont nem lett belőlem sem Mozart, de még egy Lagzi Lajcsi sem. Az ekönyvekkel sincs ez másképp. Még ingyenes eszközökből is van sok, de a kereskedelmiek sem…..
zsotykai 2014.06.05 21:02:02
@Dworkyll: pont ráhibáztál, mobi-paperwhite :-)
E-könyv olvasók Könyvradar! 2013.10.01 21:17:13
  Ez az idő is eljött, kedves olvtársak. Egyre több forrásból jönnek a piacra az új ekönyvek, és egyre több helyen is bukkanak fel. Eddig a Radaron gyűltek az ilyen tárgyú bejegyzések, de mostanra kiérdemelték, hogy saját gyűjtőposztjuk legyen. És tessék, itt jön ez. Kedves…..
zsotykai 2013.12.13 08:49:46
@tetsuo_: aloha, az új (és a régi) Magvetős Erdős Virág-ok lesznek-e? Csak h. nehogy megvegyem papíroson :-)
zsotykai 2014.03.31 21:18:23
@tetsuo_: THX, nem vettem észre a Nagy Koppányt, majd jól bevásárlok akkor :-)
Webisztán Index.hu redesign 2014 2014.03.14 10:04:39
2007 júliusában tettük ki a mostani Index dizájn első verzióját, ami gyökeresen szakított a korábbi külalakkal és funkcionalitással. Már az indulás napján megindult a kampány az Index fórumon és ennek a blognak a kommentjeiben is azért, hogy tegyük vissza AZONNAL a régit. Mert…..
Ha az előjelek nem csalnak, a hazai könyvpiac legnagyobb szereplője is megjelent az ekönyv-piacon. Voltak már érdekes próbálkozások, pl. olvasás a böngészőben, és a mostani lépés is inkább látszik alibinek, mint progressziónak: Csak androidos okostelefonokon és tableteken meg…..
zsotykai 2013.12.31 13:58:01
@prim: becs szó inkább megveszem az Abbyyt (ha annyira béna lennék hogy másképp nem tudnám kiszedni a szöveget), hogy őket támogassam. De ez persze hipotetikus.
Mozgalmas az őszünk, a két új áruház-bejelentés után itt a második kiadó az Agave után, akik eddig még nem exponálták magukat az e-könyv piacon, de az SFF vonaluk fejlesztése mellett szintén belevágnak a könyv-villanyosításba. Ez pedig a GABO, szintén a diBooknál. Ken…..
Jockey Ewing. Al Bundy. Fox Mulder. Tony Soprano. Dexter Morgan. Walter White... és a sort még tucatnyi névvel lehetne folytatni. Ők azok, akiket a manapság egyre népszerűbbé és minőségibbé váló tévésorozatok tettek naggyá és emlékezetessé - vagy jelenleg is ezen fáradoznak. A…..
E-könyv olvasók Amazon.hu? 2012.12.01 23:06:27
Röpködnek a találgatások a szomszédban nyíló Amazon logisztikai bázis kapcsán. Mivel az érintett még nem nyilatkozott expliciten, a leendő versenytársak spekulálnak hangosan. Biztosat még én sem tudok, végezzünk hát el egy gondolatkísérletet. Adva van egy príma hardver,…..
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Hol élünk mi valójában? Nagy eséllyel nem abban a valóságban, ahol a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium illetékesei, hanem valahol egy másik párhuzamos világban, egy nagyon távoli galaxisban. És egészen biztos, ahogy a legújabb kampányfilm alkotói is…..
Sokat fényeztük, de keveset ekéztük az Amazont az ügyfélkezelése kapcsán. Most ekézés következik. Történt pedig, hogy egy norvég IT szakembernek, bizonyos Linn Nygaardnak, egyszercsak minden figyelmeztetés nélkül törölték az Amazon accountját, a hozzá tartozó pártucat…..
E-könyv olvasók Van Baráthom 2012.10.05 22:41:41
(bocs, magas labda volt, én kérek elnézést) Szóval van itt egy annyira tehetséges hölgy, hogy még a névjegyére is ez van írva: senior creative. Írt komoly regényeket, igazi régivágású csajos krimiket. Meg írt még sok mindenféle kicsit és nagyot, amik fel-fel bukkantak a…..
Elöljáróban Bevallom férfiasan, rettenetesen nem szeretem az Apple dolgait. Sem a cégfilozófiáját, sem a termékeit. iPhone-om sose lesz, ha rajtam múlik, MacBook-kal csak egyszer volt dolgom, és nem volt kellemes az élmény. Valaha még billenytűzetet is ragadtam, a jó öreg…..
zsotykai 2012.07.14 13:02:25
@dukeekud: LOL. Ez aztán az ütős érv. És melyikkel kellene kezdődniük? És miért béna?
E-könyv olvasók Fesztiválozunk! 2012.04.19 12:18:00
Sziasztok,mint azzal már fenyegetőztünk, kitelepültünk a könyfesztiválra jól. A móka kedvéért az F5-ös stand, ahol a legkeményebb urban fantasy és mythpunk kapható :-) csakis és kizárólag gyerekkönyveket áruló standokkal van körberakva. Mit mondjak, a könnyen azonosítható a…..
Nahátakkor. Kedves olvasóink igencsak felbaszták az agyukat azon, hogy ebben a posztban, illetve az Index címlapra kitett ajánlóban Hamlet kolléga elspoilerezte a Trónok harca első évadának egyik fontos momentumát, azt, amiben Ned Starkot lefejezik. A spoiler valóban minden történet…..
zsotykai 2012.02.17 14:28:28
@sixx: legalább a képnél feltünthetnétek a forrást.
zsotykai 2012.02.17 15:47:55
@sixx: www.threadless.com/product/844/Spoilt#top sok szeretettel. Amúgy szeretem ezt a pólómat, azért.
zsotykai 2012.02.17 15:50:41
@sixx: Szerintem ez hülye hozzáállás, de biztos én gondolom rosszul.
comment:com Fizetős lett az es.hu 2012.02.01 16:00:00
Egy véletlennek köszönhetően vettük észre, hogy az Élet és Irodalom online verzióját már nem lehet ingyen elolvasni. Mint megtudtuk, a váltás a lap január 13-ai számától él. Az Élet és Irodalom nyomtatott változatánál 13 forinttal drágábban olvashatják online a…..
Nokéremszépen,rajongásunk tárgya, az Agave Könyvek végre átlépte a Rubicont, és előrukkolt az első villanyosított kiadványaival. Amit a kiadványokról tudni lehet:Amikor papíron megjelentek, akkor igencsak húzócímnek számítottak, legalábbis a Budapest Noir és a Fekete Zongora.…..
zsotykai 2012.01.06 19:38:12
@Dworkyll: Szia,

persze, sok mindent figyelmen kívül hagyok, mert nem vagyok felelős döntési helyzetben lévő kiadó(vezető).

A példányszám és idő viszonya kapcsán azért ne feledjük azt sem, hogy egy e-könyvnek már újranyomási költsége sincs... És elvileg erről is szól a long-tail (csak azért sem írom le, hogy hosszú far...), vagyis egyszer megcsinálták, és aztán elvileg az időg végzetéig árulhatják... Pesze ha gyorsan szeretnének megtérülést, én azt is megértem, és nincs is azzal semmi gond, szívük joga.

Értékjelzés: én nagyon nem örülnék, ha 500 forintért vehetnék jó könyveket (tökmindegy hogy kortárs vagy sem), mert már így sem férnek el a lakásban... (ezért IS váltottam e-re...). Az hogy a kiadó mennyire gondolja jónak, azt kereslet szempontjából teljesen irrelevánsnak látom. Az emberek szeretnek olcsóbban hozzájutni a dolgokhoz, ha lehet. Vagyis lehet hogy ott ül a kiadóbanz Orákulum, aki megmondja mennyi az értéke (itt ugye nem az előállítási költségről beszélek, hanem az általad említett jóságról) egy Kondor kötetnek, ha annyit nem ad érte a vevő... Másképp: ha egy Grecsó könyvet 500ért megvehetnél, nem vennéd meg és komolyan? Kétlem.

Elfogadni. Simán döntést hoztam: nem fogadom el. Nem torrenteztem le, már említettem hogy megvan papíron (az se lenne rossz, ha a papírpéldányok tulajdonosai megkapnák az e-ket vmilyen kedvező áron, de tudom hogy ez már utópisztikus).

Tisztelet. Hát hol nem tiszteltem én? Ha bárkit megbántottam, bocs. Azt hittem elmondhatom a magánvéleményem ekönyv ügyben.
Bocs a bulvártempóért, de hogy Amazonék  gurítani akarnak valamit idén őszre, az bizonyos. Hogy ez a holnap kiderül-e, az még kérdés. A mai tudással egy hétcolos, olcsó, amazonosított Androidra épülő, egy raklap felhő alapú (és csak az USÁból elérhető)…..