Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palamede1

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az intézményben működő drámatagozaton ez már nem az első eset, ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptemberben 2 drámatanár kapott írásbeli figyelmeztetést "A legnagyobb magyar" című előadás rendezéséért.Ezúttal egy diák, Purosz Leonidasz "Homo Ethicus Hungaricus"…..
Palamede1 2013.12.29 04:35:18
Vélemények egész halmaza, odavetve s némiképpen ellaborálva, egyszeri használatra vagy éppen további kibontásra; mindenesetre ami leginkább jellemzi őket: kicsik és névtelenek; a hibát elkerülendő, hozzászólásra szorítkozom csupán. A vers -jelen időben- egyértelműen házi használatra készült, egy drámakör teadélutánjára, s ezáltal a költemény jelentőségének, formai szerkezetének, tartalmának további boncolgatása felesleges, mindezek saját, alkotói öntudatára és lelkiismeretére, továbbá tanáraira vonatkoznak.
Ami sokkal inkább elkeserítő -ha már a történteket elfogadjuk teljes valójukban és komolyságukban- az igazgató, egyben az egész tanintézmény hivatalos állásfoglalása, melyben volt lehetősége részeltetni a megkérdezőket. Még a legtisztább füllel sem kell rendelkezni ahhoz, hogy kihallható legyen a leereszkedő mód, az autoriter hatalmába vetett hitében való megsértettség, mely klimatikus záróakkordként a befejezésben csendül ki legteljesebben, úgymint bejgli és egyéb delikát dolgokon való rágcsálás (helyesen elértve: csámcsogás). Ezen nagyzolási hajlam léggömbjének tartalmát, azonban a rafinált elme könnyedén kiengedheti, rámutatva egyetlen megfogalmazásra, mely további analizációt már nem is tesz szükségessé: pedagógusként, egy oktatási intézmény vezetőjeként és szószólójaként senki sem engedheti meg magának -mely kifejezést, ha már kiűzni nem tudunk, de jobb híján a szleng és egyéb vulgárisabb szavak körébe száműzünk- a 'bepróbálkozni' ige használatát. Ad vocem, próbálkozni: egyáltalán szükséges ezzel is bárkit kisebb személyként kezelni (ki próbálkozott s egyáltalában is, mivel?), az viszont bizonyos, hogy a fentikben elhangzott (leírt) formájában, hivatalos válaszban nem szerepelhet, továbbá művelt és hivatása teljes tudatában élő és tevékenykedő pedagógus nem vehet az ajkaira. Az olvasottság hiányának, a higiénia hiányának, az olcsó tömegmédia múló divatjának majmolásának jele ez.