Regisztráció Blogot indítok
Adatok
`

0 bejegyzést írt és 317 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki már a címbe beleköt, az mehet vissza a fakanál mellé főzni. Most a Michelin-csillagos művészekről lesz szó, nem a menzák konyhásairól.Nem az alapvető igazságot akarom most magyarázni, ahhoz elég, ha valaki elolvassa figyelmesen a Michelin-csillagos éttermek és séfek…..
` 2014.09.07 22:52:23
"A férfiak innovációs képessége sokkal erősebb, mint a nőké, elég csak az atombombára gondolni, nem nő találta ki azt se."

hu.wikipedia.org/wiki/Lise_Meitner

"1933-ban Lise Meitner tanítási jogosultságát zsidó származása miatt megszüntették, de a munkáját a nem állami Vilmos Császár Intézetben folytathatta. Otto Hahnnal neutronnal történő besugárzásokat vizsgáltak. 1938-ban, amikor Németország bekebelezte Ausztriát, Meitner német állampolgár lett, és zsidóként nem dolgozhatott részlegvezetőként; életveszélybe került. A nácik elől Hollandián és Dánián keresztül Svédországba menekült, ahol kutatásait 1946-ig a Nobel-Intézetben folytatta. Hahn és Meitner továbbra is leveleztek egymással. Még 1938-ban írt neki Otto Hahn egy folyamatról, amelyet felfedezett és „Zerplatzen“-nek (szétpukkadásnak) nevezett. Megkérdezte Meitnert levélben (lásd [1]):

Lehetséges, hogy az urán-239 széthasad egy Ba-ra és egy Ma-ra? Nagyon szeretném a Te véleményedet hallani. Esetleg valamit ki tudsz számolni és publikálni.

1939 Lise Meitner az unokaöccsével, Otto Robert Frischsel együtt közzétette a „Disintegration of Uranium by Neutrons: a New Type of Nuclear Reaction“ (Nature, 143, 239-240) című cikkben a „szétpukkadás” elméleti magyarázatát, és ezzel megalapozták a maghasadás elméleti alapját. A maghasadást ugyan Otto Hahn és Fritz Straßmann hozták létre először, az értelmezés azonban Meitnertől származik.

Az ötlet az később szintén ismert magfizikussá váló unokaöccsével való beszélgetésen született meg, egy túrán. Mindkét hasadvány (atommag), amely a hasadáskor előáll, együtt kevesebb tömeggel rendelkezik, mint az eredeti uránatom. Ebből a tömegcsökkenésből számolta ki a relativitáselméletből ismert E=mc² egyenlet alapján Meitner a hasadáskor felszabaduló energiát. Nagyjából 200 millió elektronvoltot kapott az elhasadt magra. Ezzel az úttörö számítással alapozta meg Lise Meitner az atomfegyverek technikai fejlesztését és az atomenergia használatát. Niels Bohr, akinek Otto Frisch erről az eredményről beszámolt, állítólag felkiáltott: Ó, milyen ostobák voltunk mi mind!"
` 2015.01.08 08:58:29
@fogyasztói magastartás: @Kadarka Jánoska: De hisz én egy szót sem írtam. Reklamáljátok meg a történelmet a wikipédiánál. Van rá lehetőségetek, akár meg is vitathatjátok a szócikket. Ha nektek lesz igazatok, javítják.

"Otto Hahn, a Nobel-díj! Bizonyára megérdemelte. Kár viszont, hogy Önt 1938-ban Berlinből megszöktettem (…) Különben ön is mellette lett volna. Bizonyára úgy lett volna igazságos.
Mint az „atombomba anyja” és „az év hölgye” 1946-ban egy előadókörútra hívták az Egyesült Államokba, egy évvel azután, hogy Hirosimára és Nagaszakira ledobták az atombombát. 1947-ig Lise Meitner a Stockholmi Műszaki Egyetem Fizikai Intézetének magfizikai részlegét vezette és több amerikai egyetemen volt vendégprofesszor."

"Ha a kávéfőzés közben meghallott valamit egy nő, az nem azt jelenti, hogy fel is fedezte a dolgot."

Próbálj te meghallani ilyesmit kávéfőzés közben. Úgy, hogy meg is értsd, miről van szó. :)
` 2015.01.08 09:01:55
@fogyasztói magastartás: @Kadarka Jánoska: Ja, és ÍGY próbáljatok meg hasonló eredményt elérni, míg el nem felejtem.

"1907-ben további tudományos képzésre Berlinbe ment, ahol elsősorban Max Planck előadásait szerette volna hallgatni. Ott találkozott először Otto Hahnnal, a fiatal kémikussal, akivel a következő 30 évben együtt dolgozott. Hahnnal „fizetetlen vendég”-ként dolgozott a dolgozószobájában. Ott, az akkori Poroszországban még nem tanulhattak hölgyek, az épületbe mindig a hátsó bejáraton léphetett be, és a hallgatók előadó- és kísérletezőtermeit nem látogathatta. Ez tilalom 1909-ig érvényben volt, amikor a nők tanulmányait hivatalosan bevezették. 1908-ban belépett az evangélikus egyházba."

A nők lehúzásához nem kell sok ész. :)
http://time.com/3144566/heres-what-a-100-year-old-sex-therapist-thinks-is-wrong-with-sex-today/ - a gondolat indító Mielőtt megvitatnám a kérdést a fent ábrázolt öreganyóval,  előrebocsájtom az ötleteimet. Mert van gond a szexel manapság, igen. Mégpedig a következők: a…..
` 2014.09.01 09:30:14
@tengertigrise: Jó a vicc. :) Az első férfi a legtutibb, még ostor se kellett ahhoz, hogy kész legyen szexelni. :D

Gour kommentjéről annyit, hogy mindenkire igaz, nem csak a férfiakra, de én értem az előzményt is.

Akármilyen dekoratív legyen egy fiatal férfi teste, akármennyire is felizgasson vizuálisan, kb. fél év (!) alatt hozzá lehet szokni és "immunissá" lehet válni. Engem még mindig izgat vizuálisan a partnerem, de egész más, nagyobb szerepe van a kötődésnek, a szeretetnek és főleg a DÖNTÉSEMNEK, hogy (mivel gondolom azt szeretné, hogy ő legyen a közös gyerekeink apja) nem fekszek össze újabb szépfiúkkal. Akik újdonságot jelenthetnének, kevésbé megszokott a testük, felpezsdíthetnék a szexuális életemet.

Hozzáfűzöm, ez általános jelenség, ne higgyétek, hogy a nőkre SZEXUÁLISAN nem igaz. Sok nő él is a lehetőséggel, könnyebb is élniük vele, hamarabb találnak alkalmi partnert, aki előtt még a házasságukat sem kell letagadni.

Más nő csak fiatal, szexi sztárokról fantáziál, miközben a férjével van együtt. :)

Itt válik fontossá, hogy milyen minőségű egyébként a kapcsolat. Mert ha a férfi tényleg nem nyújtott többet, mint a teste és a jó szex és emberileg nem volt megszerethető, úgyis lecserélik, vagy csalják. Lehet akármilyen "jó pasi". :)
` 2014.09.01 09:31:25
@D. Maylo: Jaj, ezt én is kihagytam! Már kezdek elbizonytalanodni, hogy téged kellett volna "férjül vennem". :D

Én nem irigyelném, hogy profizmusra fejleszted a házimunkát, legalább jókat főznél nekem. Amúgy sem vagyok oda ezért a területért.

Bár... ahogy olvasom, elég magasfenntartású lennél. :D
` 2014.09.01 09:32:23
@cso zsi: Az az érzésem, hogy te nagyon bölcs ember vagy. :)
Lássuk csak milyen a mai modern nő? Szex és New York, Bridget Jones naplója és hasonló vidámságot, boldogságot sugárzó filmek, ahol a nő úgy él ahogy akar, oda megy ahova akar, azzal fekszik le akivel akar és ez utóbbit minél több férfival annál jobb. És divat lett a…..
` 2014.06.25 10:27:51
@Haloperidol: Nem nevezném ezeket férfias foglalkozásnak. Egyébként az ilyen nőknek többnyire nem kell a hagyományos férfi, ha nem találnak olyat, aki hajlandó részt vállalni a gyereknevelésben, házimunkában, inkább szülnek egyedül. Elvégre szexet bármikor kaphatnak fiatal szépfiúktól.

És megszabadulnak a hagyományos nemi szerepektől is, amik a nőket nőietlenítették.

"Baruch és mtsai (1987) felhívják a figyelmet arra az általánosan uralkodó elképzelésre (mely a vizsgálatok szerint tévhitnek bizonyult), hogy a nők számára az otthoni szerepek (háztartásvezető, feleség, anya) természetesek, stresszmentesek, míg a munkahelyi szerepek a pszichológiai stressz elsődleges forrásai. Ezzel szemben az általuk összefoglalt kutatásokban a háztartásbeliek több pszichiátriai tünetről számoltak be, mint a dolgozó nők, és az előbbi csoport hamarabb is kiábrándult a szerepéből. Ennek egyik oka az otthon végzett munka strukturálatlanságában keresendő (nincsenek világos követelmények és visszajelzések), ami nagyon megterhelő lehet. Ezen kívül a nőket hagyományosan felelősnek tartják a családtagjaik jól-létéért is, amire pedig ténylegesen elég kicsi a hatásuk, így a kontroll hiánya még tovább fokozza a szerep megterhelő jellegét."

"A munka pozitív hatását bizonyítja például az a tény, hogy a háztartásbeli nők sokkal rosszabb pszichés állapotban vannak, mint a dolgozó nők. Az otthonon kívül végzett munka jelentős mértékben hozzájárul a nők általános elégedettségéhez (Claes és mtsai, 1995). A munka jót tesz a nők egészségének, főleg a magas státuszú munkák. A munkahely ugyanis a következőket kínálja (amiket a háztartásvezetés kevésbé): kihívás, kontroll, struktúra, pozitív visszajelzés, önbecsülés, szociális kapcsolatok (Baruch és mtsai, 1987). Baruch és mtsai (1987) által idézett vizsgálatok szerint a munka bufferként képes csökkenteni az egyéb szerepekből származó stressz hatását. Azt találták, hogy stresszteli életesemény hatására a dolgozó nők 14%-ánál, a nem dolgozók 79%-ánál fejlődött ki pszichiátriai tünet."

Azt én értem, hogy a te definíciód szerint a férfi nem akar egy másik férfit otthonra, de a nő se akar olyan férfit, akit nem lát férfinak. A hagyományos típusú férfit a nők többsége bizony nem férfinak, legfeljebb "pénzautomatának" látja, vagy elnyomónak. A modern nők különösképpen, de a nem-modernek is. Csak nekik nincs más választásuk.

“Bebbington és munkatársai (1981) azt találták, hogy a férfiak esetében a házasság védelmet jelentett a súlyos depresszió és a szorongászavar ellen: a házas férfiak 2,6%-a, míg az egyedülálló férfiak 8%-a szenvedett ilyen zavarban. A nők esetében a házasság hatása fordított: az egyedülálló nők 4,1%-a szenvedett depresszióban vagy szorongási zavarban, a házasoknál ez az arány több mint négyszeresére nőtt (18.4%)
Mások is kimutatták, hogy a házasság a nők esetében növeli, a férfiak esetében csökkenti a mentális betegségek kockázatát.”

“A nemi egyenlőség szempontjából legjobban álló országokban a párok 60-80%-a fejezte ki elégedettségét, míg ez az arány a hagyományosan férfiak által dominált társadalmakban, például a Közel-Keleten és Ázsia bizonyos tájain csak 20-50%-os.”

"A kutatásban konkrétan azt feltételezték, hogy a magasabb intelligenciájú nők (1) hajlamosabbak rövid távú szexuális kapcsolatot létesíteni, (2) kevésbé fogékonyak a számukra fontos, érdekes partner gazdagságának és státuszának jelzéseire, (3) kevésbé nyitottak hosszú távú kapcsolataikban a hagyományos nemi szerepekre. Az eredmények mindhárom hipotézist igazolták.
Stanik és Ellsworth vizsgálatában azt találta, hogy a magasabb verbális intelligencia pontszámokat elérő nők nyitottabbak voltak a rövid távú szexuális kapcsolatok irányába, ugyanakkor kevésbé érdekelte őket a partner gazdagságának és státuszának jelzése és kevésbé vonzódtak a tradicionális nő-férfi szerepekhez, mint az alacsonyabb intelligencia pontszámú társaik. A kevésbé intelligens nők valószínűleg alacsonyabb eséllyel indulnak az un. "tudás alapú társadalom"-ban, hogy magasabb iskolai végzettséget, ezen keresztül jól fizető állást és anyagi függetlenséget szerezzenek, mint intelligensebb társaik, ezért az erőforrások megszerzésének más útját választják, egy erőforrással bíró partner (férj) megszerzését."

Tehát, még ha minimális esélye is van a "modern" kapcsolatra, akkor is érdemesebb bekockáztatnia a szingli létet vagy egyedülálló anyaságot, mert nem jár rosszabbul, hogy a számára nem megfelelő hagyományos kapcsolattal. A hagyományos emberi értékek teljesen más kérdés, azok egyre több helyről hiányoznak, de nem hiszem, hogy a lényegük abban rejlik, hogy apa családfő, anya meg házicseléd. (sarkítok)
` 2014.06.25 16:06:03
@öreg zsidó blogger: A nők nem ragaszkodnának a magasabb anyagi-szellemi színvonalhoz (az értelmes, normális hozzáálláshoz inkább)- anyáink korosztálya már egész szépen házasodott lefelé.

Inkább- ahogyan Haloperidol megjegyezte- a férfi feszeng ezen. Tehát ha nőként valaki lefelé akar válogatni, szembe kell néznie vele, hogy nem egy "felette álló férfi" akar uralkodni rajta, hanem egy "alatta álló" (akar kompenzálni vele szemben), hogy "férfinek" érezhesse magát.

Na meg a környezet.

tinyurl.hu/Exih/

A nők igényei nem magasabbak lettek egyébként, hanem megváltoztak, mert megváltozhattak. Egyre fontosabb a férfiak külseje, szexuális hozzáállása és ezt a férfiak jelentős része nehezen kezeli. Könnyebb kifizetni egy vacsorát, vagy összegyűjteni pár milliót (igen, még mindig könnyebb), mint napi szinten "odafigyelni" arra, hogy ápolt legyen, ne hízzon el, elég jól, elég ideig bírja az ágyban ÉS még emberileg is a helyén legyenek a dolgok (gyerekszerető, jó családapa, aki időben hazaér), az eleve meglévő, esetlegesen hátrányosabb testi adottságokról nem is beszélve.

Még két diplomát szerezni is könnyebb, aztán felszedni valami pincérnőt, aki 120 kilósan is elfogadja, meg akkor is, ha este tízkor esik be az ajtón, a gyerekét meg heti kétszer látja. A szex meg kötelesség, párbeszéd a házasfelek között nincs: az egyik keresi a pénzt és várja a szexet, a másik mossa az alsóneműt és neveli a gyerekeket.
Úgyhogy NE ehhez a hagyományosan-értékes családmodellhez ragaszkodjunk. Ezt nagyon könnyű rosszul csinálni, mivel az egyik túl kiszolgáltatott, a másik meg túl lazán veheti az egészet.
` 2014.06.26 18:32:54
@burakefendi: Nem tudom. :) De az állítólag igaz, hogy a matriarchális társadalmakban nem ismert a jelenség, ahogyan a gyerekeik ellen sem fordulnak az ottani anyák.

Az állatvilágban is ritka. A fogságban élő nőstényekre jellemző, hogy megölik, vagy megeszik az utódaikat. Egyébként csak akkor fordul elő, ha kénytelen egyet-kettőt "kidobni a fészekből", mert egyébként egyet sem tudna épségben felnevelni, erőforrások híján.

A szülés utáni depresszióra kitérve, személyes véleményem, hogy valószínűleg nem vette figyelembe. De az is személyes véleményem, hogy a jelenség inkább egyfajta "civilizációs" ártalom, ami közel sem természetes és főleg olyan nőkre jellemző, akik "bezárva" érzik magukat a gyerekkel. Vagy a gyerek valójában "nem kívánt" volt, ám ennek maguk sincsenek tudatában.

"Egyébként nem más az ilyen kutatás, mint ideológia, a modern nő tudományos megalapozása"

A régi kutatások, pl. a nők "született gyengeelméjűségéről" milyen kategóriába tartoztak? :) Inkább elfogadom ezeket, mert több bennük a realitás, mint a mítoszokon alapuló hagyományos nőképről szóló mesékben.
A legutóbbi poszt kapcsán merült fel az ötlet, hogy készítsünk gyűjteményt a szokatlan maszturbálási technikákról. (Nem, a kép sajnos nem fog segíteni.) Elsősorban női olvasók megoldásai érdekelnének (nem másért, csak azért, mert közöttük van bőven olyan, akinek…..
Ha nem tévedek nagyot, ma általában sokkal kevesebb idő telik el az első kapcsolatfelvétel és az első szex között, mint amikor még csak hagyományos módon ismerkedtünk. Egyre többen használják az online társkeresőket, így nem csak a fiatalabb generációk esetében jellemző a…..
` 2014.04.09 15:11:36
@punopa: Jah, de azt honnan tudod, hogy ha a férfiak gyönyörűséges, szabályos, hibátlan arcot csinálnának maguknak, a nők nem 80%-nyi férfit látnának helyesnek?
` 2014.04.09 15:12:28
@punopa: Ez valami eltorzult túlzás lehet, amikor már maga a "szépséget" garantáló eszköz lesz az imádat tárgya (a nő által). A férfiaknál a testépítés hasonló.
` 2014.04.10 22:49:52
@Víz Ivó: Köszönöm! :) Én tökéletesen értem, amiről írsz. A párkapcsolat egyrészt elhatározás kérdése, hogy ezután úgy éljük meg a dolgokat, hogy elég "az az egy". Másrészt, egy fantasztikus érzelmi plusz.

Most én is tartós párkapcsolatban élek. :)) És az említett plusz, ez a csodálatos összhang bőven elég ahhoz, hogy minden más fantázia, vagy "csak szex" háttérbe szorulhasson. Nem elfojtással, lemondással, megkerüléssel. Hanem mert MÁSKÉPP élem meg a dolgokat. Ott vannak a háttérbe, de nem zavaró módon. Továbbra is tetszik, ami addig tetszett, de a döntésem, a választásom csak megerősít abban, hogy a párkapcsolatban megélt szex - jelenleg - maga a teljesség. :)
Saját villámfelmérésem szerint a pasik 90%-a nagyon szeretne édeshármasozni két nővel, vagy már meg is tette, vagy szerepel a bakancslistáján. (Persze sokan nem remélik, hogy valaha lesz rá alkalmuk, vagy tartanak tőle, hogy nem lenne igazán sikeres az akció.) A nők jóval kisebb…..
` 2014.04.08 17:09:30
@Ingeborg: "a szerzők azért sugallják, hogy ez univerzális megoldás, mert más emlősállatok tipikusan D/s stílusban nyomják az udvarlási ceremóniákat és a párosodást. És olyasmit is kimutattak, hogy a patkányagyban hímeknél a rámenősségért felelős terület, nőstényeknél meg az erre való fogékonyságért felelős terület kapcsolódik szorosabban az örömközponttal. Szóval az alapvető szerepeket azért elég rendesen kiosztotta a természet"

Mégis olvastam- lehet, hogy kár volt. :) A patkányok agyából azért nem biztos, hogy ilyesmit ki tudnak mutatni. Itt se általánosítsunk. Nem hiszem, hogy a nőket a természet rendelte volna a férfiak alá. :) A legtöbb fajnál nemes egyszerűséggel nemi erőszakok történhetnek, és a nőstények sokszor nem is igazán válogathatnak, mert a hímek lerendezik nélkülük, a legerősebb "erőszakolhatja" meg őket. (Máshol valóban udvarlási ceremónia jellemző, vagy ezek ötvözete)- hová lettek a bonobok? :D Ott aztán nem szubmisszívek a nőstények!

Az is jellemző, hogy a háremtartó fajoknál, ahol a kevés domináns alfa birtokolja a nőstényeket, a nőstények rendszeresen megkísérlik a félrelépést az alacsonyabb rangú bétákkal, amiért verést kapnak. Mindenkinek olyan a szexuális beállítottsága, amilyet választ, vagy amilyen jutott neki, de nem biztos, hogy ezt rá kellene vetíteni a természettudományokra. :) A csimpánzoknál is hasonló jelenség figyelhető meg, a galléros páviánnál még inkább. A kevés alfa próbál erőszakkal párosodni, a nőstények néha megrettennek, behódolnak, de a hátuk mögött rendszeresen "félrelépnek" a "bétákkal" is- néha azért, mert fiatalabbak, "kedvesebbek". :)
` 2014.04.08 17:12:43
@Ingeborg: "a nők túlnyomó többsége olyan férfival érzi jól magát hosszútávon, aki a házasságban is képes férfi maradni és férfiként viselkedni; nem is csak a hálószobában, hanem mindenhol (ehhez persze a nő megfelelő hozzáállása is szükséges)"

Ez meg inkább azért lehet, hogy a társadalom egyszerűen szólva gátlásossá neveli a nőket és szépen tönkre vágja a természetes szexualitásukat. Éppen a nőiességüket nem tudják rendesen megélni, ezért kerülő úton szerzik be a szexet, szubmisszívvé, mazová válhatnak, annyira tartják magukat, hogy uralkodjon rajtuk egy férfi- én se szeretnék az általánosítás hibájába esni, de azt, hogy ez ennyire "tömeges", erre tudom fogni. Végeztek erről is kísérletet. :) Megerőszakolós fantáziák jellemzően a szexuális gátlásokkal küzdő nőket vonzották.
` 2014.04.08 17:15:00
@Ingeborg: "Hogy is lehetne jót szexelni, miután a nő esetleg barátságtalanul ráförmedt a férjére, hogy szaladjon, akaszthassa ki a vizes zoknikat a mosógépből, és az szaladt is, és zsörtölődve bár, de megtette?"

Nem kell barátságtalanul ráförmedni. Sőt, nálunk mondani se kell, teljesen természetes a házimunka megosztás. :) Össze se jöttem volna másmilyennel. A szex tökéletes, az orgazmus többszörös. :) Én a te hozzászólásaidat nagyon kedvelem, de most te is általánosítasz. :)
Előző posztom után logikusan következik, hogy most a nyalásról vitatkozzunk egy kicsit. A tudományosabbik latin nevén cunnilingus (cunnus=punci, lingua=nyelv) sem a modern kor találmánya, az ókorban is művelték, már persze az olyan népek, amelyeknek volt annyi szexuális kultúrája,…..
` 2014.03.25 21:49:52
@HoldViola: Nem akarok ebbe is beleszólni, sem kéretlen tanácsot adni, legfeljebb majd ezt is visszavonom, de hátha.. fogd meg a fejét és határozottan tedd oda, fordítsd oda, ahol neked jó, közben mondd neki ugyanilyen határozottan, hogy mi az, amit élveznél (és ne azt, hogy mit nem élvezel)- a férfiak 90%-át egyenesen felizgatja. Legalábbis az eddigi tapasztalataimból ítélve. :) Ezzel nyilván nem azt mondtam, hogy te nem jól csinálsz valamit. Sajnos nagyon sokszor azok az üzenetek is tévesek, amiket nőként kapunk ezzel kapcsolatban.
A mai színésznők, modellek aligha állták volna meg a helyüket a XX. század elején, ha a producerek akkor kerestek volna köztük ideális alakot és fordítva. Az nyilvánvaló, hogy az idők folyamán a szépségideál változik, erre a legjobb példa a rubensi nőideál. Persze az sem…..
` 2014.02.10 12:49:24
@guy: Elfelejtettem írni a lényeget, hogy az említett nő mindhármat császármetszéssel hozta a világra.
` 2014.02.10 20:58:10
@thug_life: Annak is evolúciós oka van, hogy a nő a vékony férfiakat szereti. A kövéreknek ugyanis rosszabb a spermiumminőségük. :)
` 2014.02.13 18:37:00
@Void Bunkoid: Ezek bölcs gondolatok. Így van, soha nem szabad kizárólag a biológiára alapozni. Nem is vitatom. De ettől függetlenül igaz, hogy az elhízott férfiaknak gyengébb a spermaminőségük. :)
Tajvanban nyilvánosan levágták azt a közel egy tonnás disznót, amelyik "megnyerte" egy taoista templom hagyományos disznóhizlalási versenyét. A Sanhsia Tzushih templom által szervezett versenyen Yingkoban, Tajpejben a szent disznókat erőszakkal etetik gazdáik, amelyek így a…..
Ki mondja, hogy a súlyzós edzés csak pasiknak való? A lenti képek után garantáltan senki!  Fitt és szexi nők szerte az országban, akik keményen edzenek nap, mint nap a formás idomokért. Az ANGT (America's Next Great Trainer) lekapta a legforróbb női testépítő és fitness…..
` 2014.02.01 20:43:51
@Krajcs: "Fiúknál "összemegy" a farok (persze nem szó szerint)"- a mondat így szólt. :) Lényegében, női szempontból ugyanaz. Benövi a test, az izom. Mit ér vele a nő, ha kisebb lesz a használható része? A nőknél sem a nőies csípőcsont tűnik el, csak szintén izom növi be. (Az más kérdés, hogy én spec. nem vagyok farokméret mániás, többre értékelek egy szép testet- ha mire felizgulni, szinte lényegtelen, hány centi neki. Csakhogy testépítőéknél a szép test sem valósul meg.:)

@okoskodó fórumlakó: Tisztában vagyok a különbségekkel, de nem véletlenül írtam a táp. kiegeket. Tapasztalatom szerint azoknál a fiúknál, akik táplálékkiegészítőkön élnek, általában az izomzatuk felfújása a cél. Sportos anélkül is lehet, hogy tölgyfa vastag karja, dereka lenne, ami nekem csöppet sem esztétikus. Vedd úgy, hogy magánvélemény volt. A szteroidos edzés ennél is durvább, azok számomra már nem is férfikategória.
` 2014.02.02 13:33:00
@okoskodó fórumlakó: Akkor nem értem, miért nem fogyasztja őket minden ember? A sportolókon kívül kifejezetten azoknál tapasztaltam, akiknél a 80-90-100 kg-os, izmos test a cél.

Újra leírom: tisztában vagyok vele, hogy a táp.kieg nem szteroid. Viszont szerintem normális étkezéssel is elérhető annyi izom, amennyi kell- legalábbis az én ízlésemhez, mércémhez mérve.

@Krajcs: Nem jobb, sőt, ha lehet még rosszabb. De nem ez a két alternatíva létezik. Az a jó, ha ott kifejezetten vékony a fiú (mondjuk karban se legyen túl vastag) :)
Egyébként arra a kategóriára gondoltam, akiknek már tényleg tölgyfa vastagságú a derekuk, sőt, hasuk is kezd nőni, izomból. Kockás vagy sem, nem tetszik. :)
` 2014.02.05 10:21:46
@okoskodó fórumlakó: De nem így csinálják. A gyúrós fiúknál (a többségnél) jellemző, hogy előbb teletömik magukat gyors éttermi kajákkal, aztán edzés előtt/után teleisszák turmixszal is magukat, így felfújt izmaik lesznek és még jól meg is híznak. :)

Tisztelet a kivételnek.
Kislányunk három éves múlt. Kerek pofijával, aranyhajával, szép kék szemével igazán bájos leányzó. És ezt nem csak én mondom, mi a szülei, mindketten így gondoljuk. Vadóc természet, nem csak a sütikéket szereti sütni a babakonyhában, de ugyanolyan örömmel épít vasutat,…..
` 2014.02.05 10:09:26
Tök jó poszt és sok igazság van benne. :)
Elképzelhető, hogy ezért akarják kiutálni a férfiak a vezető posztokból a nőket, vagy ezért akarnak elkülönített oktatást. Egy nő számára elképzelhetetlen, hogy a jelen lévő jó testű, szexi férfi megzavarja a teljesítményét, pedig bizonyított, hogy a nőktől sem áll távol a vizuális ingerek iránti fogékonyság.
(A nőket egyes vizsgálatok szerint az okosabb férfi zavarja meg hasonló módon, vagy az, ha azt sugallják nekik, hogy a férfi valószínűleg magasabb tudású náluk- így természetesen a nők szellemi képességére vonatkozó sztereotípiák is tökéletesen alkalmasak lehetnek erre)

Visszatérve:
Hasonló kísérlettel igazolták, hogy ha a nőknek szexi testű és helyes, szimmetrikus arcú férfiakról mutatnak fotókat, az agyuk ösztönösen másképp reagál, mint ha mondjuk elbeszélgetnek velük "tudatos" házasodási szándékaikról. Utóbbinál hideg mérlegelés alapján hajlamosak hazudni és a férfiak státuszára, megbízhatóságára fektetni a hangsúlyt, szexuális izgalom viszont nem mutatkozik az agyban.

A lényeg talán az, hogy a nőknek is vannak "szenzoraik". Akár a női orgazmus is egyfajta bizonyíték lehet erre.

"Az American Psychological Society tanulmánya szerint ugyanis minél vonzóbb külsővel rendelkezik egy nő partnere, annál nagyobb valószínűséggel fogja élvezni vele a szexuális együttléteket is."
" a tanulmány során közel 400, stabil heteroszexuális kapcsolatban élő nő szexuális életét vizsgálták meg. Koruk 17 és 62 év között, átlagosan 23 év volt. A kapcsolat hossza 1 hónap és 40 év között változott.
Az eredmények összegzése igazolta, hogy a nőknek- egyéb tényezőktől függetlenül- több orgazmusuk van a külsőleg vonzó férfiakkal. Egész pontosan: minél vonzóbb külsőleg egy nő partnere, annál gyakrabban él át vele orgazmust. "

Illetve:
"Az Evolutionary Psychology által publikált tanulmány egy olyan kutatást közöl, mely 243 heteroszexuális kapcsolatban élő férfi részvételével készült, eredménye szerint pedig amennyiben a férfiak rendszeresen kielégítik partnerüket orálisan, nem kell aggódniuk az esetleges félrelépések miatt.
Itt is igyekeztek kizárni más tényezőket, hogy a vizsgálat minél hitelesebb legyen- végül a "jó és rendszeres orális szex" egyértelműen korrelált a nők elégedettségével és hűségével. A vizsgálatot egyébként az a kérdés indokolta, hogy mi értelme egyáltalán a nők szájjal való kényeztetésének, ha nem kapcsolódik közvetlenül a szaporodáshoz? Hát ez. "
A múltkor a szex minőségére fektettük a hangsúlyt, de az sem mindegy, hogy a kérdésben említett 10 alkalom hány nap, hét, hónap, vagy urambocsá év alatt jön össze. Nem viccelek, ismerek olyan esetet, amelyben több év házasság alatt tartottak 10-nél, és csodálkoztak, hogy a…..
` 2014.01.24 09:01:24
@Sadist: Álljon meg a menet. :)

"Amint olyat olvasol tőlem, hogy a nőknek legyen kötelező otthon maradni legalább a GYES feléig, nyugodtan hímsovinisztázhatsz és nőelnyomózhatsz. Abban az esetben biztos nem fogok megsértődni."

Nem nekem szól, de én írtam, viszont félreértetted. Én sem kötelezném a férfiakat arra, hogy maradjanak otthon. Azt írtam, az apának járó idő elveszne, ha ő nem kívánja igénybe venni. Dönthetnek úgy is, hogy továbbra is az anya marad, a férfi pedig eltartja a fizetéséből. Ez ugyebár a klasszikus modell, akkor se volt se nyugdíj, se GYES.

És erre ne gyere azzal, hogy túl alacsonyak a fizetések, amikor egy 18. századi parasztnak napvirradattól napnyugtáig kellett robotolnia a feleségével együtt azért, hogy a gyerekeik ne halljanak éhen és se tévéjük, se számítógépük, se Iphone-juk nem volt- de nem is telt volna rá.
Árnyalja a dolgot, hogy azóta nagyságrendekkel többen vagyunk és csökkent a csecsemőhalandóság, továbbá kissé kitolódott az átlagéletkor is, na meg nem divat együtt élni a nagyszülőkkel, akik szintén be tudtak segíteni, ha másba nem, hát a gyereknevelésbe.

Állítólag ugyanis mindenkit a munkahelyi teljesítménye alapján béreznek, leszámítva néhány nagyon nagyfőnököt, de az itt talán tárgytalan. Én nem is szoktam azt írni, hogy a nők amiatt kapnak átlagban kevesebb fizetést, mert diszkriminálják őket. Esetleg a bejutásnál. Utána inkább az számít, hogy neki kell fél négykor elrohannia a gyerekért, meg vacsorát főzni. Mindjárt másképp nézne ki az egész, ha a férfi mentegetőzne akár emiatt, akár emiatt, hogy mennie kell az erdőbe tűzre valót vágni, utána meg hasogatni, mert másképp megfagy a család. :)
` 2014.01.24 10:48:31
@Sadist: Mert az a családmodell, amiről te beszélsz, nem a régi lenne, hanem egy merőben új. :) Régen nemigen voltak olyan háztartásbeli nők, akiket az állam tartott el (nem is a férje, inkább ketten tartották el a gyerekeket és a pasi se a "munkahelyén")- tehát egészen másképp értelmezem az egészet.

Amit írtam, azt szabadon felhasználható időkeretnek látom, amiből részesülhet a férfi is, a nő is. Mindig arra panaszkodtok, hogy nektek még arra sincs lehetőségetek, hogy otthon maradhassatok a gyerekkel. :)
` 2014.01.28 18:08:43
@csakférfi: Én csak vicceltem a régi írásokkal. Úgyhogy ne aggódj, gond egy szál se. :)
Pár hete a Szexről Szabadon blogon Miért kell a szexhez diploma? címmel jelent meg bejegyzés, ami azt a kérdést feszegette, miért indul előnnyel egy diplomás férfi a társkereső oldalakon, akár alkalmi, akár hosszú távú kapcsolatot keres. Ott csak találgattak, pedig…..
` 2014.01.20 20:15:08
„Stanik és Ellsworth vizsgálatában azt találta, hogy a magasabb verbális intelligencia pontszámokat elérő nők nyitottabbak voltak a rövid távú szexuális kapcsolatok irányába, ugyanakkor kevésbé érdekelte őket a partner gazdagságának és státuszának jelzése és kevésbé vonzódtak a tradicionális nő-férfi szerepekhez, mint az alacsonyabb intelligencia pontszámú társaik. A kevésbé intelligens nők valószínűleg alacsonyabb eséllyel indulnak az un. "tudás alapú társadalom"-ban, hogy magasabb iskolai végzettséget, ezen keresztül jól fizető állást és anyagi függetlenséget szerezzenek, mint intelligensebb társaik, ezért az erőforrások megszerzésének más útját választják, egy erőforrással bíró partner (férj) megszerzését.„

"Az American Psychological Society tanulmánya szerint ugyanis minél vonzóbb külsővel rendelkezik egy nő partnere, annál nagyobb valószínűséggel fogja élvezni vele a szexuális együttléteket is. A Florida Atlantic University tudósai vizsgálatukban szintén az anyagi helyzet és egyéb társadalmi tényezők jelentőségét hasonlították össze a férfiak attraktivitásával, és arra az eredményre jutottak, hogy bár az előbbi két szempont is jelentős- különösen a nők tudatos mérlegelésének köszönhetően, s főleg a nem-vizuális, pusztán szó- vagy írásbeli vizsgálati módszereken alapuló kérdőíves felmérések során- hosszú távon a külső jelentősége vitathatatlan, s a statisztikákban az köszönt vissza, hogy nagyobb súllyal bír, mint a férfiak gazdasági, vagy társadalmi státusza. Egyedül a házastársak egyenlőségével találtak később hasonló korrelációt, egy 27 ezer pár szexuális szokásait elemző kutatásban. (Hangsúlyos, hogy egyik kutatásban sem csupán a szexuális együttlétek gyakoriságát, hanem a minőségüket és ezen belül a nők elégedettségét is mérték.)
Visszatérve az előzőhöz: a tanulmány során közel 400, stabil heteroszexuális kapcsolatban élő nő szexuális életét vizsgálták meg. Koruk 17 és 62 év között, átlagosan 23 év volt. A kapcsolat hossza 1 hónap és 40 év között változott.
Az eredmények összegzése igazolta, hogy a nőknek- egyéb tényezőktől függetlenül- több orgazmusuk van a külsőleg vonzó férfiakkal. Egész pontosan: minél vonzóbb külsőleg egy nő partnere, annál gyakrabban él át vele orgazmust.

Dr. Todd Shackelford pszichológus, a tanulmány egyik szerzője azt fejtegette, hogy evolúciós kapocs lehet a jó külső és a jobb minőségű gének között. Azok a nők pedig, akik rendszeres orgazmust éltek át, nagyobb eséllyel estek teherbe, mert a hüvelyizmok összehúzódása segíti a megtermékenyülést. A kutatócsoport vezetője szerint a jó megjelenés nagy mértékben örökletes tulajdonság és a jó gének mutatója lehet."
` 2014.01.20 20:23:51
A magyarázat alapvetően elhibázott. A megoldás inkább a nők egymás közötti státuszversengése lehet. Ez a cikk erről szól.

szepsegkutatas.blog.hu/2014/01/04/mire_kell_a_penz_a_noknek

A nők drága dolgok megvásárlásával fitogtatják egymás felé a nőiességüket, amivel elrettentik a "női vetélytársakat", főképp termékeny napjaikon. Hogy ennek mi értelme, azon még gondolkozni kell. Talán valami főemlős maradvány.
A lényeg, hogy ebből kifolyólag egy olcsó cucc a nőiességgel ábrázolva undorral tölti el őket.
A másik, hogy nőknek nőkkel kapcsolatos szexista reklámokkal eladni valamit kicsit olyan, mintha férfiaknak próbálnánk meg férfi-szexista reklámokkal.
Ha társkeresőkön jár az ember, elég gyakran belefut a kérdésbe: vajon a diplomás nők miért ragaszkodnak ahhoz, hogy a partnerük, legyen az akár alkalmi, vagy hosszabb távú, ugyancsak diplomás legyen? Persze a kérdés elsősorban nem úgy vetődik fel, hogy diploma kell-e, de azok,…..
` 2014.01.16 12:28:54
@Tylia cordata: Megvan, hol csúsztál meg.
"Egyszer férfiakat kérdeztek a mellekről, még ebből is látszott az általános vélekedés. A megkérdezettek szerint a nagy mellű, szexi nők nagyobb valószínűséggel rendelik alá magukat a férfinak, valószínűleg butábbak és irányíthatóbbak, mint a kisebb mellekkel és keskenyebb csípővel rendelkezők." - ez tényleg egy kérdőíves volt. Stimmel. Érdekességként hoztam fel, a közvélekedés egy formájára.

"Nem állítom, hogy hatalmasat tévedtek...

DE "más"- (ez hiba, szótévesztés, nem kell ide)-
máshol éppen azt igazolták, hogy a nőies alkat és hormonszint (magas ösztrogénszint) mind a nő, mint a születendő gyermek intelligenciáját pozitívan befolyásolja."- erről egy szóval sem írtam, hogy szintén kérdőívvel igazolták volna. Két külön bekezdés volt, nem látom úgy, hogy megtévesztő módon mindkettőre a kérdőíves módszert lehetne érteni a megfogalmazásom alapján.
` 2014.01.20 19:08:50
@Tylia cordata: Nekem nem sokat mond az, hogy "neves szakértő ügyel"... annyi neves szakértő bukott már el, annyi hordott ökörségeket össze. Inkább a tények, tények, számok, összevetve ezernyi oldalról, és ha az megáll, teszek az elméletre. :) Az sem mond sokat, hogy "komolytalan". A genetikában, epigenetikában, matematikában, képletekben hiszek, a kérdőívek messze állnak ettől. Bár a kérdőíves is fontos adatokat közölhet, ha nem csupán kérdeznek, hanem vizuálisan tesztelnek, illetve elhitetik a delikvenssel, hogy lebukhat, ha nem őszinte. :) Persze ezt nem a fenti kutatásokra írom. Mindezt úgy általában, mindenre.

"Az állitás lényegében úgy értelmezhető, hogy vékonyabb nők gyerekei kevésbé intelligensek, mint a dagadt nők gyerekei."

Dehogyis, vannak nagyon szép, karcsú nők, jó csípő-derék aránnyal, magas ösztrogén szinttel, kerek mellekkel. És kövér nők "férfias" alkattal, alacsony ösztrogénnel. Ne hidd, ha nem akarod, de ez nem érv, túlságosan leegyszerűsítetted, ráadásul pontatlanul.

Skarlát betűnek amúgy is igaza van, elég gáz, ha manapság már a nőies alkat is dagadt, és fiús alkatot várnának a nőktől. Vagy írom másképpen. Nem a túlsúlyos nőkre gondolok, én a sport, egészséges életmód híve vagyok, szerintem egyik nemnek sem jó, ha elhízik, de a mai modellek leginkább olyanok, mint egy kisfiú, abból is fejletlen, 12 éves. Vagyis enyhén a pedofíliára hajaz, mikor egy-egy modell csont és bőr. (A csont és bőrt úgy értem, hogy se csípője, se melle, se egy kis feneke, nem arra, hogy akár kicsit is molettnek kellene lennie.)
` 2014.01.20 19:15:33
@Tylia cordata: Egyébként egy szóval sem állítottam, hogy nekem száz százalékig bizonyított lenne ez az összefüggés, sőt, azt írtam, ennél sokkal elfogadottabb, megtámogatottabb hiteket is fenntartással kezelek. De általában elgondolkozom mindenen és nem mondom rá kapásból, hogy baromság. :)