Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemmacska

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rossz kapcsolat? Erről elsőként szerelmi vagy szeretői viszony jut eszünkbe. De épp annyira megkeseríthetik és ördögi körökbe taszíthatják életünket a mérgező barátságok. Az igazi barát kincset ér- ebben talán mindenki egyetért. Abban viszont, hogy milyen az igazi barát,…..
nemmacska 2014.03.19 19:30:22
Nagyon érdekes a téma, örülök, hogy felvetetted.
Én is sokat gondolkodtam a problémán, és "mérgezőnek" és mérgezettnek is tartom magam. Előbbire természetesen nem vagyok büszke, de sajnos igaz. Ilyet kínos leírni, de kimondottan csinosnak tartom magam, amit a környezetem is visszaigazol. Mivel sosem volt különösebb gondom a külsőmmel (persze hosszasan tudnám sorolni a hibáimat, tudok róluk, de őszintén nem érdekelnek), mindig felszínesnek tartottam azokat a lányokat, akik vélt vagy valós külső hibáik miatt sopánkodnak folyton. Viszont azt vettem észre, hogy azt a két barátnőmet szeretem a legjobban, akik nálam sokkal csinosabbak. Én nem képzelem azt, hogy meg nem érdemelt kiváltságokhoz jutnának akár a munkájukban, akár a magánéletükben a külsejük miatt (pontosan tudom, hogy ez csak a filmekben működik), de a többi barátnőmön érzem, hogy irigyek rám. Tavaly bizonyosodtam meg erről tökéletesen, amikor két (komoly és részben indokolt) önbecsülési problémákkal rendelkező közeli barátnőm is bepróbálkozott (nagyon részegen) a barátomnál. Szerencsémre a barátom elutasította őket (az orrom előtt történt, csak ezért hiszem el) én meg azon gondolkodtam, hogy ezt csak azért csinálják, mert velem akartak versenyre kelni (évek óta hallgatom mindkettőtől, hogy a barátomat milyen rondának és elviselhetetlennek tartják, szóval a tényleges vonzalom kizárva). Persze "barátok" maradtunk, de látom, hogy úgy stírölik a lábaimat, mint egyetlen pasi sem. Én meg tudom, hogy repkednének a boldogságtól, ha megdicsérném a külsejüket, de nem teszem. Elvből nem. Továbbra is vigasztalgatom őket ha kell, az egyiknek pénzt is adtam kölcsön, a másiknak én szereztem munkát, de nem táplálom a hiúságukat. Valahányszor bókot akarnak kicsikarni belőlem, finoman szembesítem őket a felszínességükkel, ami szemétség. Hasznukra válik, mert tudom, hogy komolyan veszik, de szemétség. Viszont őszinte. Az udvarias hazugságokat (gyönyörű vagy, biztos sikerül, hülye ha nem hív fel stb.) megtartom azoknak, akikkel protokolláris a kapcsolatom.
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!Teljes elkeseredésemben írok önöknek. 27 éves vagyok.Nem dohányzok/iszok/bulizok.Nincsen gyerekem.Van érettségi + angol,német nyelvtudás + takarító/pénztáros/bolti eladó szakma.Régen diákmunkáim is voltak.3 év takarítóként dolgoztam meg 3 év…..
nemmacska 2014.02.05 19:48:08
Az álláskeresést tényleg munkának kell felfogni. Ráadásul a legrosszabbnak, amiért nem is lehet tudni, hogy mikor és mennyi pénzt fogunk kapni. Én többször is voltam ilyen helyzetben és pontosan tudom, hogy mennyire kilátástalannak tűnik a dolog amikor huzamosabb ideje csak kudarcok érik az embert, de ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy feladjuk, akkor nem adjuk fel és kész. A következőket kell tenni:
1, Listát kell írni azokról a munkakörökről, amik reálisan szóba jöhetnek. Poszternél takarítás, adminisztráció, ügyfélszolgálat stb..
2, Írni kell legalább három különböző önéletrajzot és motivációs levél sablont a különböző munkakörökhöz. Utóbbiban hangsúlyozni kell, hogy milyen tapasztalataid vannak az adott területen vagy hogy (micsoda véletlen? :)) pont azokon a területeken szeretnél fejlődni, amiket a pozíció érint.
3, HR portálokon megnézni az önéletrajzos trükköket és átírni az önéletrajzaidat. Ugyanitt megnézni a leggyakoribb interjús kérdéseket és javasolt válaszokat, utóbbiakat személyre szabni, hogy hihető és életszerű legyen.
4, Minden nap végigmenni az összes nagyobb állásportálon és minimum napi öt helyre elküldeni a legmegfelelőbb önéletrajzot. Ha ennyire rossz a helyzet, akkor a Professiontől a Szárnyas Fejvadászig minden játszik. Töltsd fel a CV-det minden portálra és multis adatbázisba! Ha alaposan csinálod, ez 1-2 napig is eltart (és baromi unalmas és fárasztó), de megéri.
5, A hosszabb munkanélküli időszakot mindenképpen tagadni kell! Írj be családi vállalkozást, külföldi utat, alkalmi munkát, bármit, csak azt ne, hogy nem kellettél senkinek!
6, Körüzenet a barátoknak, hogy munkát keresel.
7, Megkeresni a volt munkáltatóidat, hogy gondoljanak rád, ha szükségük van új munkaerőre.
8, Megfelelő ruhát kiválasztani, kimosni, kivasalni az interjúkra. Makulátlan haj, köröm, cipő stb. alap.
9, Ha behívnak interjúra, akkor szemkontaktus, mosoly, pontos válaszok, megfelelő metakommunikáció. Rengeteg nagyon hasznos tippet találsz, ha rákeresel.
10, Ha van lehetőséged valamilyen államilag támogatott képzésre, akkor mindenképpen iratkozz be! Személyes példa (kicsit szánalmas, kicsit vicces), hogy én nagyon elhúztam a fősulit és az utolsó félévre csak akkor iratkoztam be, amikor nem volt munkám és elfogyott a pénzem, ezért diákmunkát kényszerültem vállalni és passzív félévesként nem ment. Nem kerestem magam halálra, de több gyakorlatom lett és mire lediplomáztam már felvettek volna állományba, de találtam jobbat.
Fel a fejjel! Fog ez menni!