Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harcospacifista

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehangoló képpel illusztrálta a Miniszterelnök, hogy mit jelent, ha egy munkahelyen elmarad a digitalizálás. Az egész ország számára reményt nyújthat azonban az az őszinteség, amelynek jegyében az Elnök nyilvánossá tette ezt a fogyatékát. Korábban is hallottuk már, hogy Orbán Viktor nem a technikai…..
harcospacifista 2020.05.13 08:10:57
@Bravehearth: Áder? Országot? Vezet?!? Bevallom ez új...
A törvényszignálási versenyben talán vezet, bár szerintem ott is Smittpál a nyerô.
Nehéz az első órákban megállapítani a "közhangulatot", de a kommentekből egyelőre úgy érződik, Hosszú Katinka újabb kiállását egyfajta nemzeti hőstettként, bátor kiállásként értékelik. Olyan vélemény is van, amely szerint a fekete ruhás nővérrel, Sándor Máriával…..
A menekültügyi főbiztos kemény, hétfői megfogalmazása szerint a magyar miniszterelnök is a terrorizmus támogatója, hiszen a csapból is az folyik, hogy más kultúrájuk miatt elutasítja a szír menekülteket.Antonio Guterres, a szóban forgó ENSZ főbiztos szerint nem a határok…..
Kinek áll érdekében? Kérdezték már a rómaiak, ha bármi történt, s azt vizsgálták meg előszöt, hogy ki a haszonélvezője egy-egy furcsa, akár tragikus eseménynek. Mielőtt a kedves olvasó rámripakodna: Szíria és egyáltalán az Iszlám Állam léte természetese komoly gond, de…..
A miniszterelnök ma ismét egy erőset jelentett ki, egész pontosan azt mondta, hogy: "nem tudjuk elfogadni, hogy valahol máshol - nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon - döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk". A helyzet az, hogy ebben tökéletesen igaza van. Csak…..
harcospacifista 2015.11.07 19:50:40
A koleszos fiúk bocskayra cserélték a farmert és alig négy év alatt elfoglalták az Antall József halála után szétesett jobboldal helyén kiürült poltikai erőteret. Bekebelezték az MDF maradványait, a kisgazdák után felfalták a kereszténydemokratákat, majd a reverenda alá vettek…..
Drága Barátom! Úgy döntöttem, írok neked. Jobb híján. Mert amikor beszélgetünk, azaz beszélgetni próbálok Veled, sosem hallgatsz meg. Mindig csak lehurrogsz, kicsinyelsz, kioktatsz, nem hagyod befejezni a mondatokat, stb. Egyszóval sarokba szorítasz, elnyomsz, és leépítesz, úgy,…..
harcospacifista 2014.11.19 21:50:15
@maxval birca hozzászóló: hú, ez izgalmasan hangzik, elárulnád hogy micsoda?
Egy napsütötte januári délelőttön a Négyes Metró Barátai felvonultak, hogy a fővárosi Rákóczi téri építési területen munkára jelentkezzenek. Épp hat éve ennek. Az önkéntes metróépítő civil kezdeményezést intenzív plakátolás előzte meg, igazán mindent…..
harcospacifista 2014.01.19 17:37:57
@Kandeláber:

OK, és akkor vállat vonsz, mondván jól van ez így?!?

Amikor Gyurcsány hazudott akkor is csak rábólintottál? Vagy Orbánnak szabad hazudnia, mert ő egy nemzeti gazember? Orbánnak szabad Putyinnak pucsítani, mert ő antikommunista? Orbán haverjai nem oligarchák, hanem hazai vállalkozók - akik nem lopnak, hanem a nemzetet gyarapítják? folytathatnám napestig

vagy nem az a lényeg, hogy hazudik (mintahogy a fidesz hatalmon folyamatosan hazudik), hanem az, hogy bevallja-e?

ne gondold, hogy balos vagyok, elegem van mindkét társaságból (bár valójában a kettő egy, vak is lássa), európai országban szeretnék élni, ahol legalább törekvés van a tisztességes politizálásra, ahol nem vonsz te se vállat, amikor a miniszterelnök csapata szénné rabol TÉGED IS, ahol értelmes, betartható szabályok vannak, ahol nem része a fél ország a korrupciónak.

és olyan szomorú, amit írtál...
harcospacifista 2014.01.20 15:52:08
@csentecsa: szajkózod a HírTV-t.

- Ki beszélt versenyről a paksi atomújhodás kapcsán? Mr Orbán. Igen, 2013 elején! Lett verseny? jáááj azt minek, a Tévedhetetlen úgyis jól dönt majd...

- Ki mondta, hogy elfogadhatatlan, hogy egyetlen párt verje államadósságba agyongyötörtö kies hazánkat? Mr Orbán, 2008 -2013-ig. Nincs is jobb egy kis orosz hitelnél, mi?

- Ki szapulta az MSZP-t azzal, hogy "A magyar emberek nélkül nem lehet az őáltaluk megtermelt millárdok sorsáról dönteni" meg azzal, hogy "átláthatatlan péngüyeken keresztül lopikálnak közpénzt"? Mr Orbán, ki más

Láttad a szerződést? NEM mert titkos.

Ismered a kamat mértékét? Nem, mert azt majs később határozzák meg.

Ez alapján meztelen a király.

ÉRTSD MÁR MEG - amit fent is írtam - SEMEI BAJOM AZ OROSZOKKAL MEG AZ ATOMMAL. NEM VAGYOK SE BALOS SE ZÖLD!

de tűrhetetlen, hogy felcsút királya ilyen módon hozon döntéseket. Ráadásul úgy, hogy még Ő is ezt gondolja.
Ellenzékben persze.
harcospacifista 2014.01.20 15:54:50
@Kandeláber: egyetértünk.

Szerintem a megoldás:
Pártokfeletti civil kontroll erősítése.
fékek, ellensúlyok, oknyomozó újságírás, független média.

Jesszusom... pont itt írom pont ezt?!?!

Jááj
Vehemensen rajzolják az orosz medvére az ördögszarvakat és az ördögpatákat. Ezek szerint a szocialista pártnál döntés született arról, hogy az atomerőmű-szerződés lesz az egyik téma, amivel ellensúlyozni lehet a Fidesz rezsicsökkentési hadjáratát. Vagyis energiakérdéssel…..
Úgy véljük, hogy a közös ellenzéki lista rossz esetben is minimum 35%-os eredményt érhet el 2014-ben. Legutóbbi gyorselemzésünkben ezt az elemet vitatták talán a legtöbben. Hogy miért vagyunk mégis biztosak állításunk helyességében, arra 5 fontos érvet szedett össze TÓTH…..
Nem szokásom ennyire erősen fogalmazni, de ezúttal csak felvettem azt a hangnemet, amelyet az ötös számú FIDESZ-tagkönyv tulajdonosa engedett meg magának azokkal szemben, akik vitatni merészelték, hogy Putyin pincsijévé válni az évszázad üzlete. Már írásának a címe is…..
Lezárult a baloldali összeborulás is, innentől kezdve bármiféle formai változásra várni teljesen felesleges. A különböző oldalak hatalmi erővonalait innentől kezdve színes ceruzákkal lehet bevésni a nagy magyar politikai bizonyítványba. Eljött tehát az ideje, hogy…..
harcospacifista 2014.01.11 13:48:16
harcospacifista 2014.01.11 16:53:57
@tlvajferi: barátom, neked meg kéne tanulnod tájékozódni.

Simicskáék nagyságrenddel nagyobb lapáttal hordják ki a lóvét. A legnagyobb szoci stikli nyavalyás 52 milliárd, a Fidesz-nek ez nem téma, csak a Lajos 430 milliárdot kaszált egy év alatt!, a Trafik-mutyi 500 milliárd, nyugdíj 3000, stb...

Bajnainak mellékesen felszámoló cége volt, tehát pont az volt a dolga, amivel te vádolod...

nem kéne írogatnod, ha ennyire nem olvasol semmit.
Harcolni a békéért olyan, mint baszni a szüzességért. urbánus folklór Az elmillásodás irányába legalább két erős tényező is tolja a honi civil-embriókat. Az egyik a hazai közgondolkodás azon sajátossága, hogy pártok nélkül még egy falusi dalárdát sem bír…..
harcospacifista 2013.12.26 15:07:03
@Lovag Mihály: nem pont ezt mondta. Pártok feletti összefonódásokról beszélt, akik 2007 óta vidáman nyúlnak. KONKRÉT bizonyítékokat 2011-től tud prezentáni HA (Olgánál ezt mondta...)

--

El kéne már felejteni azt, hogy van jó meg rossz párt. Mindegyik pártban vannak gazemberek - akik sajnos bármelyik eddigi kormányban meg tudták mondani hogy mi az az igazi összefogás.

Sajnos úgy tűnik, hogy a FIDESZ hatékonyabban dolgozik a gazemberek keze alá, módszeresen szétverték a korábbi fékeket, a gazemberek érdekcsoportja tehát dúskálhat.

Tetszik vagy nem tetszik:

Fidesz = MSZP = Gazemberek gyülekezete

(és sajnos aki ezt megérti, általában szélsőjobbra tántorog, ami pedig egyenes út a szakadékba)
harcospacifista 2014.01.02 13:40:55
@maroz:

Köszönöm a megtisztelően kimerítő választ.

Civil felháborodás.
Te magad is leírtad nagyon helyesen, hogy nincsenek valódi civil mozgalmak. Igény lenne rájuk, de a finanszírozás kapcsán a politikailag gründolt szervezetek jobbról is, balról is kiszorították a valódi civileket. Ma már mindenből kettő van. Szerepjáték - egyetértek.

A pénzeket minek néznék? - kérded.
Hát például, mert a miénk! Ideális esetben a választó az alapján hozza meg a döntését, hogy a lehetőségekhez képest a politikusaink mennyire jól bánnak a rájuk bízott javainkkal. A Náci-Kommunista vita Kuruc-Labanc merengés és minden más kamudiskurzus pedig csak arra jó, hogy a javak kezeléséről még csak véletlenül se legyen szó. És még te is képes vagy ezt válaszolni... :( ez elszomorít.

A pártok elkötelezett támogatói pont olyanok, mint a drukkerek kemény magja....
Egyetértek.
én is próbáltam ;)

Az szt-tisztek ügye.
Szerintem rossz a becslésed az eloszlást illetően. A diktatúra lebontásakor egyszerűen nem kockáztathattak! A Fideszről at írod, hogy ott inkább az áldozatok vannak... Ez konkrétan tévedés!!!
444.hu/2013/10/23/a-kommunizmus-gyozelmerol-ir-egy-fideszes-kepviselo/

És engedj meg csak néhány nevet:
Stumpf, Járai, Matolcsy, Martonyi, Pintér, Boross, Pozsgai, Szűrös, Mikola, Fónagy Ők nem kis komcsik voltak, komoly poziban voltak már 89 előtt is!
és akkor néhány KISZ titkár:
Varga Mihály, Deutsch Tamás, Orbán Viktor - KISZ titkár...

De a kedvencem a komcsifaló Kövér, aki amellett, hogy KISZ titkár volt olyan családban született, ahol minden férfi tag minimum párttitkár lett! Sőt nagypapa a Tanácsköztársaságot is végigcsinálta! Kövérnek 88 előtt komolyabb volt a beágyazottsága komcsi körökben, mint Gyurcsánynak (mindketten pápaiak, ahogy én is). És ha már pont a Vitézy Dávidot említetted... nocsak ki is a nagypapa?! Ó, csak nem erdős Péter a komcsi pop-cézár!!!
Mondom, óriási tévedés bármilyen módon eloszlásról beszélni! A diktatúra működtetői egy picit se kockáztattak. Egyik gyerek ide, a másik meg oda. Mindenhova jutott :)

Mint civil szervezet tagja is teljesen egyetértek veled abban amit írsz a civil mozgalmakról.

Egyetértek abban is, hogy "Nincs mire várni".

Ez viszont teljesen ellentmond a cikkednek, ahol nem igazán vagy lelkes HA kapcsán. Pedig tényleg nincs mire várni, támogatni kell minden olyan törekvést, amelyik ezt a kétpólusú maffiát kizökkenteni képes. Hogy ez pont Horváth András vagy majd más lesz? Viktorék reagálásából egyértelműen érződik, hogy valami nagyon komolyan bűzlik!

Akkor Te miért vársz még? Mire várnál még?

Jogállamra igenis az a jellemző, hogy a hatalom bírálható, a felelős törvény elé citálható. Nem gondolom, hogy mindenki megbűnhődik, de ha más nem, ez az ügy megmutathatja hogy a Fidesz valójában hogyan viszonyul saját hatalmához és az állam polgáraihoz.

Ez a lényeg. Szerintem