Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandurka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naponta érkeznek be kérdések kétes hírű és állapotú gépekkel kapcsolatban, hogy meg szabad-e venni. És ilyenkor két dolog közül választhatok: diplomatikusan megmondom, hogy én miért nem tenném, mert nem lenne célszerű, esetleg kerek-perec kijelentem, hogy ezt NEM, ez egy ipari…..
bandurka 2013.12.26 01:35:10
Köszönjük a leírást - tanulságos! Értem is a leírtakat, de azért egy ilyen szócikk alkalmas arra, hogy elvegye sok ember kedvét a helikopterezéstől. A cikk tanulsága szerint ugyanis több százezer forint alatt nincs olyan megoldás, ami célravezető lenne. Értem én a szerzőt, ő már végigjárt egy utat, ismeri a buktatókat és természetesen egy olyan szinten van, amihez képest a Tescos helivel való szerencsétlenkedés egyenesen szánalmas. Pedig szerintem a legtöbben így kezdik, vesznek egy aránylag olcsó játékhelit és szórakoznak vele a nappaliban. Aztán van akiket elkap a gépszíj...
Kb. 10 és 20 ezer forint között kaphatók olyan koax rotoros gépek, amik ugyan nem lesznek időtállók (olcsó, nem túl tartós kínai alkatrészek), de nem is ez a rendeltetésük, hanem hogy az ember megtanulja vele a repülés alapjait. Megtanuljon fel- és leszállni, lebegni, gépet stabilan tartani, kis köröket leírni...stb. Ehhez egy 3 csatornás giroszkópos gép elég. Mert ok, hogy a legracionálisabb megoldás egy 50-80 ezres távirányító megvétele és a PC szimulátor, de az RC helikben pont az a poén, hogy ez nem virtuális, hanem valódi, valódi a szele, tényleg ott lebeg a szekrény felett, én irányítom...stb. Igen, bénázni is jobb egy "igazival", mindezt úgy, hogy tudom: no para, maximum veszek hozzá új rotorszettet, de ha nagyon odavágom, akkor sem ment rá a fél vagyonom.
Ismerem a szerző érvelését, kb. minden olyan ember ezt mondja, aki valamilyen hobbit régóta, profi szinten űz: az igazán drága gép az olcsó, de használhatatlan, mert úgyis másikat kell venned helyette, én már végigjártam az utat, te tanulj belőle és vegyél egyből drágát... ez egy legitim érvelés, de nem hiszem, hogy nagy segítség annak, aki olcsó, de a saját határain belül még használhatónak mondható játékot szeretne venni.