Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hideg123

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap volt egy kis összejövetel a belvárosban, biztos a kedves olvasó is találkozott már vele, ha más nem Facebookon vagy Tumblren vagy akár a Magyar Nemzet címlapján is, elég nagy hepaj volt, vonultak tízezren, meg lóbáltunk telefont, illetve néha olyanokat skandált a tömeg,…..
Elnézést kérek a Vincent nevében a tegnapi posztban megjelent minősítésekért. Indoklás: Bánó és az ATV is bocsánatot kért az Osztolykán-interjú miatt...
hideg123 2014.10.11 16:44:02
@jotunder: Pl. azért, hogy mert azzal épp az ipatelep által elmondottakat igazolnád.
hideg123 2014.10.11 16:44:33
@Harman a Kardon: "ipartelep"... khm, khm
Futóblog HU-RWR-5892 2014.09.11 10:58:41
Pénteken este kérdezte egy ismerősöm, hogy mit csinálok. Mondtam, hogy rápihenek a holnapi futásra. De menjek házibuliba, mert jó lesz – így ő. Úgyhogy így esett, hogy hajnal 3 és 4 között hazateleportáltam hazasétáltam a Moszkva térről a Blaháig. Ez volt a bemelegítés a…..
hideg123 2014.09.11 18:27:55
@shortstack: Ne feledd, hogy ez egy olyan blog, amit a NIKE... öööö... szponzorál?/működtet?, miközben a hétvégi félmaraton már más nevét viseli - szerintem belefér, még ha személy szerint én is keveslem a futóversenyekről szóló beszámolókat.
Örülünk, Vincent? gáz lehet.. 2014.09.09 23:06:18
gáz lehet ma az apparátusban dolgozni.. gáz lehet, akár rendőr vagy navos, végül is részlet kérdés, mindenütt dolgoznak tisztességes emberek, akiknek nehéz lehet napról napra megélni, hogy mondjuk totál ártalmatlan civileket kell zargatni pár fénymásolás számláért, miközben…..
hideg123 2014.09.10 15:38:38
@fuhur: Egyedül abban van igazad, hogy Szetey valóban a BAT-tól érkezett, de az általa bevezetni kívánt minősítési rendszer egy nagy humbug volt. Az általános közvélekedéssel szemben a közigazgatásban Szetey előtt és után is lehetett volna normális teljesítmény-értékelési rendszert működtetni, ha nem egységesen, közigazgatási szinten, de intézményenként, vagy azon belül főosztályonként. Csak épp nem volt / nincs rá valódi igény - a közvetlen hatáskörrel, illetve döntési joggal bíró - főóvék, h. átitkárok, á.titkárok, miniszterek részéről, vagy ha lenne is netán, nincs érdemi lehetőség a premizálásra vagy a szankcionálásra.
Szetey vagy eleve porhinteni akart, vagy nagyon rosszul csinálta, amit csinált, de egy nagy túró se lett abból, amit ígértek.

Mellesleg panelburzsuj nyilván nem a közszolgák, vagy akár az államtitkár szintű érinthetetlenekre célzott, tehát itt keveredik 2 dolog.
Borította az asztalt a Tokaj Kereskedőház vezetése akkor, amikor ország-világ előtt kiteregette a szennyest, miszerint hosszú ideig bevált gyakorlat volt, hogy „különböző évjáratú és minőségű borokat kevertek össze”. Szakmai öngyilkosság, vagy a siker egyetlen lehetséges…..
hideg123 2014.05.21 22:53:41
@Morfologista: "már nem mint szociális állami intézmény fog működni, ahogyan eddig tette, eltartva rengeteg szőlőtermelő családot érdemtelenül, hanem valódi, piaci versenytársa lehet a nagyobb borgazdaságoknak. Ezt a lényegi szemléletváltást pedig egyértelműen az új vezetés hozta magával, ezért is bízhatunk a megújulási folyamat kedvező kifutásában."

"ami itt történt az csak néhány ember zsebét gazdagította. Jelenleg viszont teljes konszenzus van hegyalján, hogy ez így nem mehet tovább, mert az egész régió hírnevét kockáztatják a csalók."

"Áts Károllyal, meg az új vezérigazgatóval (nem jut eszembe a neve), mennyire szimpatikusak voltak. Az ember tényleg elhiszi, hogy jót akarnak a vállalatnak, a környékből élőknek, és a hegyközségeknek."

Aha. Szóval eddig csak "néhány ember" húzott hasznot a nagy zűrzavarból, igaz, a néhány emberben benne foglaltatik "rengeteg szőlőtermelő család" is, akik ugyan kárvallottjai lesznek az új rendszernek, de ettől függetlenül "teljes konszenzus" uralkodik Tokaj környékén. Ezt még megfejeled azzal, hogy az új vezetés "jót akar", nem csak a vállalatnak, de a "környékből élőknek" is.

Ennyi egymásnak ellentmondó állítást és ilyen nagyfokú következetlenséget ritkán olvasni ugyanazon személytől. Adod a bennfenntest, majd amikor valódi érintettek is megszólalnak, hirtelen kiderül, hogy Te csak egy jószándékú borkedvelő vagy... (???)

Néhány alapvető körülménnyel nem ártana tisztában lenni. A Kerház nem azért volt szociális intézmény, mert a mindenkori menedzsmentnek ez volt a rögeszméje. Mint állami tulajdonú vállalat, a mndzsmnt a tulajdonost megtestesítő kormányzat politikai elvárásainak megfelelően köteles cselekedni. (Szerinted pl. a dunántúli Kiss László talán lokálpatriótizmusból vett át tömegével gyenge alapanyagot? Vagy szerinted a most menesztett - amúgy a cégközponttól pár száz méterre élő/dolgozó ifj. Kiss István rosszat akart a vállalat, és ezért próbált meg nagyszabású ültetvénykorszerűsítésbe fogni?)

Én nem vonom kétségbe Goreczky jószándékát, átláthatóságra törekvését, vagy bármi egyebét sem, de azt illene tudni, hogy a profilváltásról, illetve az új célkitűzésről (minőség über alles) most is a politika döntött. Ha kicsit utánanézel a Gugliban, még konkrét nevekbe is botlasz, _DE_ ennél többet nem árulok el :)
hideg123 2014.05.21 22:56:38
@Sudeck: akarod mondani "Kop_a_r Cuvée". Merthogy nem véletlenül maradt le az "á"-ról az ékezet, miközben a sok felületes sznob boldogan issza a kizárólag a nevezetes dűlőnek tulajdonított bort.
Észre sem fogják venni, hogy ez az új kormány Orbán Viktor, 2014 április 7...
hideg123 2014.04.10 21:20:25
@nandras01: látom, Te is hasonlóan felkészült vagy az uniós intézményrendszerből, mint a - még a régi/jelenlegi - kormány vidékfejlesztési minisztere:

"A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációjának tartom az európai uniós ítéletet, amelyben Magyarország pálinka-ügyben elfoglalt álláspontját bírálják. Nem az első eset, amikor az unió bele akar szólni abba, hogy Magyarországon mondjuk milyen fák nőnek vagy milyen nemzeti italra vagyunk mi büszkék. Visszautasítom, hogy az unió olyan jogokat formáljon magának, amelyeknek nincsen alapjuk" - hangsúlyozta Fazekas Sándor.

Mindeközben a fentebb anyázott döntést hozó intézmény (gy.k.: az
Európai Unió Bírósága) címe:

Palais de la Cour de Justice
Boulevard Konrad Adenauer
Kirchberg
L-2925 Luxembourg
Luxembourg
Uj Péter, a Futóblog egyik alapítója (!) sajnos nem érti, mire való a Margitsziget: Egy olyan társadalmi-szociális jellegű problémáról vagyok most kénytelen tollat, azaz hogy billentyűzetet ragadni, amelyet, annak égető mivolta ellenére (vagy talán éppen azért) hiába is…..
hideg123 2014.03.27 14:49:53
@Sz.Lacc: 1) "csak ha milliardokert epitett stadionban, max 300nezö elött lehet üzni eme tevekenyseget! :-)"
2)"hazudtam, mert mégis elmentem futni kedden, (...)még a csodásan felújított Kossuth tér optikájába is belerondítottam"

Biztos, hogy hazudtál? Azt nem tudom, hogy valóban csak max. 3000 ember választott-e csodálata tárgyául a Kossuth téren, de a tér felújítási költsége eléri 1-2 új stadion felépítésének költségét.
hideg123 2014.03.27 14:50:43
@Harman a Kardon: mármint 300 ember (hiába, a sok milliárd mellett nehéz ilyen kis számokat leírni)
2013 a növekedési fordulat éve lesz Magyarországon Szíjjártó Péter, 2013. február 25...
hideg123 2014.03.21 21:21:12
@legeslegujabbkor: azért erre a "nulla eredménnyel" következtetésre ne vegyél mérget. Én sem tudom, mi a tényleges feladata, de azért vannak (ilyen-olyan információkra alapozott) elképzeléseim.
hideg123 2014.03.22 20:23:21
@incze: "eu-ból nettó támogatás többletként befolyt százmilliárdokat nem említettük (igaz, nehéz lett volna gazdasági hatását tekintve még ennél is hatástalanabbul eltapsoni)"

Egyetértek, sajnos az EU-támogatásból megvalósított projektek esetében rendszerint a legutolsó szempont az, hogy a beruházás valóban lendítsen valamit az adott térség gazdasági (vagy szociális) helyzetén. (Ingyenpénz, költsük el, lehetőleg úgy, hogy minél több csorogjon vissza, ráadásul a kötelező - és szintén a támogatás terhére elszámolható - média-kampány révén még népszerűbbek is leszünk, kevesebbet kell saját pénzből reklámozni magunkat.)
A földmutyit elemző cikksorozatunk előző részében felvázoltuk az előzményeket, kiemelve az Uniós csatlakozás okozta változásokat, végül megállapítottuk, hogy a Fidesz által sugallt gyarmatosító külföldi földszerzés helyett helyben, egymás közt már rég megtörtént a…..
hideg123 2014.02.25 15:55:37
@szonár: Egyetértek, a nyilvánvaló tárgyi tévedések teljes mértékben hitelteleníteni tudnak egy írást, még ha annak nagy része (adott esetben) igaz is. Lásd pl.: "A Vidékfejlesztési Minisztérium által létrehozott Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA)"
Futóblog Csütörtök reggel 6:32 2014.01.14 08:00:38
Sötét van, csak az utcai világítás pislákol, amikor a műholdak bejelentkezését várom. Megjöttek a műholdak, elindulok dolgozni. Szokás szerint futva, lassan már másfél éve. Írtam már róla, de nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki legyen kedves 16 másodpercet rászánni…..
hideg123 2014.01.15 08:14:00
@nagykrisz_2: Valld be, hogy csak az frusztrál, hogy a téli kollekciónak tépőzáras, és nem cippzáros volt az iPad-tartó zsebe...
hideg123 2014.01.15 08:14:00
@nagykrisz_2: Valld be, hogy csak az frusztrál, hogy a téli kollekciónak tépőzáras, és nem cippzáros volt az iPad-tartó zsebe...
A Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára nemrégiben elmesélte hogyan fog alapjaiban átalakulni a fejlesztési források elosztásának intézményrendszere, és hogyan szüntetik meg a korrupciót.   Felszámolják a Nemzeti Fejlesztési…..
hideg123 2014.01.11 17:47:30
@fagyospityóka: a célkitűzés nagyon szép, de ebben az országban pontosan mit is szoktak kikényszeríteni a polgárok? Utoljára - ha jól emlékszem - a 300 forintos vizitdíj eltörlését kényszerítették ki, amire azért csak igencsak korlátos mértékben lehetünk büszkék.
hideg123 2014.01.10 20:59:03
@ColT: A dolog szerintem ennél kicsit bonyolultabb. Kik lennének azok a "szervek"?
Amennyiben a jogszabály/pályázati kiírás adott ügyfélre/ügyfélkörre szabott, és ezáltal sérül a esélyegyenlőség, a bűnüldöző szervek részéről nincs is mit észrevenni, hiszen nem is történik jogszabály-sértés...
Állami Számvevőszék? Ha-ha-ha... részükről sem a kompetenciában, sem a szándék nincs meg sokszor
EU? Az EU ellenőrző szerveit elsősorban az érdekli, hogy a közösségi jogszabályokat érvényesíti-e a tagállama saját jogszabályaiban, és ha a tagállam jogszabályai ezeknek az elveknek - a jogszabályban megfogalmazott célkitűzésekben és eszközökben - megfelelnek, akkor részükről is ritka, hogy valamit kifogásolnának. Ismétlem, nálunk a rendszer egésze van torz módon felépítve, márpedig egy rossz rendszerről sokszor nehéz megmondani, hogy a véletlenül, hozzá nem értésből alakult úgy, ahogy, vagy éppen a tudatos tervezés eredményeként.
hideg123 2014.01.10 21:02:27
@fagyospityóka: Aha... és talán ebbe az irányba mennek a dolgok az utóbbi években? Miért mondana le bárki a központosított hatalmi rendszerből fakadó előnyökről (mármint ha a hatalom birtokosaként ő csak ennek élvezi ennek előnyeit)?
hacsaknem A felcsúti Mága Zoltán 2013.12.19 11:42:03
Valószínűleg ahogy eddig soha, jövőre sem fogok részt venni Mága Zoltán január 1-jén sorra kerülő, immár hagyományos újévi koncertjén. Igaz, hogy 2014 első napján valószínűleg nem azért nem osztozom majd abban a hatalmas élményben, amelyet a művész úr produkciója…..
hideg123 2013.12.23 13:27:14
@banyak75: "annyit is ér mindenki, mint a bejegyzése."
Teljesen igazad van, neked sem lehet túl magas az árfolyamod, bár az igen valószínű, hogy Kiállá"-nál azért még magasabb.
Emlékszik még a kedves olvasó, azokra a legendás, válság előtti időkre, amikor a hazai autóimportőrök csak úgy osztogatták a különböző járműveket ismert hazai személyiségeknek? Rémlik még Győzike és a Peugeot marketingszempontból kirívóan rettenetes vérnásza? Amikor a…..
hideg123 2013.12.23 13:22:48
@nagyfeszültség: "A Citroen meg szégyelheti magát, ha Baloghot a luxusautói mellé még megdobta egy C4-essel." (Segítek, a szégyellheti" az 2 db "l" betű lenne.)
@MACSKANŐ: "A Citroen meg ott is tart Magyarországon, ahol Balogh szponzorának tartania kell."

Mint a Citroen iránt pozitívan elfogult személy, megtudhatnék valamit erről a hevesen fikázott "szponzorációról"? Rákeresve a kulcsszavakra ugyanis semmit nem dob ki a gugli, és én sem emlékszem semmi olyanra, hogy a Citrom a Gyermekrák Alapítvánnyal, pláne nem a Balogh-gal reklámozta volna magát.