Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pedro el burro

173 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ángel Torres (Recas, Toledo, 1952) maga a Getafe. 18 év. Ennyi időt töltött a prezi egy olyan klub élén, melynek modern kori (siker)története összeforrt a nevével. A majdnem két évtizedes regnálása alatt 796 mérkőzést játszott a Getafe, több mint 300 játékos és 14 edző fordult meg a klubnál. A Marca…..
  Nem úgy tűnik, hogy a Valencia stadion-kálváriája a végéhez közeledne, sőt! A gomolyfelhők egyre csak sokasodnak a 2009 óta tartó ügy körül, mely most újabb fejezetéhez érkezett. Az új stadion, azaz a Nou Mestalla de facto 11 éve "épül", ponotsabban, munkálatai azóta állnak, és befejezésére…..
Már egy ideje várunk. Nem csak otthon kuksolva (maradjotthon!), a bolt előtt, vagy a gyógyszertár ajtajánál. Hanem információkra, döntésekre, víziókra. A LaLigával kapcsolatban égető kérdés, mikor indulhat újra a koronavírus által letepert spanyol futballélet. 15 perc. Ennyit kapott az AS spanyol…..
Tavaly is remek sorozatot produkált a Getafe a LaLigában, amit idén az EL-szerepléssel nehezített menetelés ellenére sem tudott elrontani, sőt! A madridi kékek már a 3., BL-indulást érő helyen állnak a bajnokságban. Most megmutatjuk, mi a titka a Bordalás-csapat remek teljesítményének...
A LaLigának legendásan jók a kapcsolatai a latin futballal, amiket hatalmas sikerek és kínos bukások jellemeznek. Nemcsak a játékosok, hanem az edzők tekintetében is. Tavaly az Alavés csúnyán felsült Luis Zubeldíával (elsők között váltottak edzőt a vitóriaiak), a Celta Vigo kedvét azonban nem szegte…..
Úgy ment el, mint aki vissza sem akar nézni. Pedig egykor oly nagyon, és csakis ide vágyott: a LaLigába. Madridba...
La Liga Loca Seedorf: Bentmaradunk! 2018.03.30 11:16:08
Keveset beszél, mert dolgozni jött - mondja Clarence Seedorf, a kiesőjelölt Deportivo holland edzője. Az egykori Real Madrid- és Milan-csillag első miniinterjúját adta az As.com-nak. Lefordítottuk...
Setién, a Betis mestere közismert arról, bátran nyúl a fiatalokhoz. Ez a Héliopoliszon sincs másként, ahol a marbellai születésū Lorenzo Jesús Morón García, vagy ahogy a futball világában ismerik, Loren minden várakozást felülmúlva teljesít. A támadó elsõ hat mérkõzésén 5 gólt szerzett, amivel…..
Zinedine Zidane egy és fél szezon alatt tett csodát a spanyol fővárosban, és lett a Real Madrid modern kori történetének egyik legeredményesebb mestere. Szinte mindent megnyert (a Király-kupa hiányzik), amihez ért, arannyá változott: kétszer vezette BL-diadalra (La Unidecima és a La Duodécima) a…..
Az utóbbi hat év legszegényebb góltermését tudja felmutatni Berizzo együttese, mely a nyári átalakulás folyamán többek között rekordigazolással igyekezett megerősíteni a támadó szekcióját. Mégis, a Sevilla 11 forduló alatt mindössze 12 gólt ért el. Muriel, Nolito, Navas és Yedder a kínpadon...
Javier Calleja, a Villarreal szeptemberben kinevezett mestere a Submarino legjobb rajtját produkálta: 5 LaLiga-mérkõzésen egyszer sem kapott ki és csapatával mindössze két pontot veszített! A sárga tarcsi korábbi trénere négy gyõzelemmel és egy döntetlennel fordul rá a 12. fordulóra!..
Rendszeres olvasóink megszokhatták, hogy időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy megénekeljük a spanyol labdarúgás egy-egy emlékezetes pillanatát. Most 20 évet tapsolunk el, hogy lássuk, amint a Dinamo Kijev tankjai széttrancsírozzák a Barcelonát és a Camp Nouban felhúzzák…..
Az Athletic Bilbao játékosfilozófiája közismert: a baszk klub mezében kizárólag(!) baszk játékosok léphetnek pályára. A "baszkság" mibenléte - a kor szavának és követelményeinek megfelelve - folyamatosan bővült az évek során. Onnan, hogy csak és kizárólagosan vizcayai születésű (Bizkaia), baszk…..
José Andrés Guardado, vagy ahogy a futballban ismerik, a kis herceg (el Principito) eddig az év fogásának tűnik a Real Betisnél! Setién támadófutballjában kulcsfontosságú szerepet tölt be a többfunkciós mexikói játékos, aki amellett, hogy box-to-box felszántja a pályát, álompasszaival ejti ámulatba…..
Micsoda?! Az nem létezik! Mégis, van olyan statisztika, melyben az öt topliga klubjait tekintve az élen állnak a madridi uborkások. A los pepineros szerzi a legtöbb pontot érő gólt az öreg kontinens topbajnokságaiban vitézkedő egyesületek között. A Lega minden egyes góljára 2,2 szerzett pont jut...
A spanyol ultracsoportok meghatározó részének elnevezése a társaság stadionban elfoglalt helyére utal (pl.: Curva Norte, Sur etc.). Kevés kivétel egyike a sevillai B-közép, mely a hagyományosan baloldali, alapvetően antirasszista közössége a klub '70-es évekbeli gambiai sztárjának, Alhaji Momodo…..
La Liga Loca Bale, a porcelánember 2017.10.04 08:32:45
Az egykori megaigazolás walesi támadó, aki érkezése óta szenved Cristiano Ronaldo árnyékában az áttörésre várva, nem képes állandósítani a helyét a madridi kezdőben. Ennek legfőbb oka, hogy az elnöki hátszéllel támogatott Bale "folyamatosan" sérült. Bár sokáig tagadták, hogy gond lenne, a copfos…..
Hiába mondott igent az asszonynak, a szíve már foglalt! Aupa, Athletic!..
Rendszeres olvasóink megszokhatták, hogy rovatunkban időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, persze szigorúan szittya magyar vértben, hátrafelé nyilazva, hogy megénekeljük a spanyol labdarúgás egy-egy emlékezetes pillanatát. Most 110 évet vágtázunk tova, hogy lássuk, amint…..
Itt a nyakunkon a LaLiga 2017-18-as szezonjának augusztus 18-i nyitánya, amit egyesek körömrágással, mások szentségeléssel várnak. Rengeteg dolog történt a nyáron, így Farkas Norbertet, a LaLigát közvetítõ Sport TV kommentátorát szólaltattuk meg, akivel többek között Neymarról, a Ronaldo-ügyrõl, a…..
Óscar Arias reflektrofényben. A Sevilla új sportigazgatója kemény nyár elé néz. Monchi távozásával keltett hatalmas szakmai űrt kell most úgy betöltenie, hogy a váltás se a klubot, se az átalakuló félben álló keretet ne érje hátrányosan. Nem könnyű feladat, de Arias hatalmas lelkesedéssel vág bele…..
A Barcelona Pep Guardiola távozása óta szenved azon, hogy valahogy pótolni tudja Pep Guardiolát. Hogy találjon egy olyan edzőegyéniséget, aki kötődik a klubhoz, a sztárok elfogadják és hallgatnak rá. Aki futballfilozófiájával, karakterével megbirkózik a rá…..
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet írt le a tartományi derbi elvesztéséig (Depor-Celta Vigo, 0-1): a Barca legyőzése mellett az Atletitől is pontot csentek a sasok. A kiesés ellen menekülő kék-fehér klub egyik alapembere a keret román válogatott…..
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket a LaLiga bugyraiba, amihez többek között egy  baszk rangadó kínál ürügyet. Még mielőtt legyintenénk, hogy ez már smafu, akkor jó, ha felvéssük magunknak, kötelező feladatok behúzása okozott már meglepetést idén a…..
Sorozatunk a 20. század utolsó évtizedének LaLiga-egyéniségeit mutatja be. Rovatunkban megénekeltük már John Aldridge (Real Sociedad) és Haim Revivo (Celta Vigo) spanyol kalandját, most pedig Pamplónába utazunk, ahol az Osasuna szekerét az évtized elején lengyel testvéreink tolták - Benyovszky Móric…..